peruedited
Peru Tour (2)
Peru Tour (3)
Peru Tour (4)
Peru Tour (1)
Peru Tour (6)

Peru matkat

Matkat inkojen jalanjäljillä Perun Andeille

Inkakulttuurin kehto Peru tarjoaa unohtumattomia matkaelämyksiä kokeneemmallekin matkailijalle. Andien lumihuiput ja elävä intiaanikulttuuri, Machu Picchun kadonnut kaupunki ja sinne johtava legendaarinen Inkapolku-vaellus, Andien vuoriston vaelluskohteet, Amazonin sademetsät Perun itäisellä alangolla, Liman ja Cuscon kaupungit ja niiden siirtomaa-aikainen arkkitehtuuri ja museot, Inkojen pyhä laakso Cuscon ulkopuolella, Titicaca-järven kaislasaaret sekä lukuisat muinaisten kulttuurien kaupunkien rauniot odottavat vierailijoita Perussa.

Mandala Travelin Perun matkat vievät syvälle maaseudulle ja paikalliseen kulttuuriin, joka on klassista Etelä-Amerikkaa parhaimmillaan. Perun kiertomatkojen lisäksi olemme järjestäneet vuosien varrella vaellus- ja kiipeilymatkoja useisiin kohteisiin Perun Andien vuoristossa sekä luontomatkoja Perun Amazonin viidakkoalueelle. Opastettujen Perun vaellusten ja kiertomatkojen lisäksi tarjoamme myös erilaisia räätälöityjä matkoja Peruun ja sen naapurimaihin Boliviaan, Chileen ja Ecuadoriin omassa yksityisessä ryhmässäsi, haluamallasi ohjelmalla. Tutustu esimerkkeihin ja kysy lisää! 

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessa Peruun. Maahan saavuttaessa myönnetään kaksiosainen turistikortti, joka tulee säilyttää koko matkan ajan. Korttia kysytään majoittautuessa hotelleihin ja Perusta poistuessa.

Kaikille Peruun matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Keltakuumerokotettujen, myös suoraan Suomesta tulevien, kannattaa pitää rokotustodistus mukanaan. Mikäli vierailet Amazonin alueella matkan jälkeen, alueelle suositellaan malarian estolääkityksen ottamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Perun virallinen kieli on espanja. Lisäksi maassa puhutaan lukuisia intiaanikieliä, joista osalla on alueellinen virallinen asema. Harvat perulaiset puhuvat englantia, ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan Perun matkalle mukaan espanjan sanakirjan.

Perun rahayksikkö on nuevo sol (PEN). Perussa on kaupungeissa runsaasti pankkiautomaatteja, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit. Automaateista voi nostaa US-dollareita ja maan omaa valuttaa. Perun valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa. Suosittelemme ottamaan matkalle Peruun mukaan US-dollareita alle 100 $:n seteleinä.

Perun Ilmasto: Peru sijaitsee eteläisellä pallonpuoliskolla ja ilmasto sen vuorilla voidaan jakaa sateiseen kesäkauteen (marras–huhtikuu) ja kuivaan talveen (huhti–syyskuu). Kuiva talvikausi on parasta aikaa vierailla ja vaeltaa Andien vuoristossa. Päivät ovat tällöin kirkkaita ja lämpimiä. 3500 m korkeudessa päivälämpötilat vaihtelevat 12°- 20 °C välillä, kun öisin lämpötilat putoavat lähelle nollaa. Vaelluksella korkeimmissa leireissä lämpötilat saattavat pudota öisin - 5 °C. Rannikolla Limassa päivälämpötilat ovat n. 20 °-25 °C. Ilmasto Amazonin alueella on trooppisen lämmin ja kostea ympäri vuoden.

Aikavyöhyke Perussa on GMT -5 (Suomen GMT+2).

Puheluiden maatunnus Peruun on +51.

Juomarahakulttuuri on tyypillistä Perussa. Tulee kuitenkin muistaa että se on vapaaehtoista. Poikkeuksena tästä ovat lentokenttien laukunkantajat, jotka saavat palkkansa tipeistä. Normaali tippi lentokenttien laukunkantajalle on 1 sol/laukku. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Perun vaelluksilla voit varata kantajien, paikallisoppaiden ja keittiöhenkilökunnan tippeihin yhteensä noin 40 - 60 € paikallisena valuuttana, riippuen vaellusryhmäsi koosta: pienemmässä ryhmässä yksittäiselle vaeltajalle tulee hieman enemmän maksettavaa kuin suuremmassa.  

Chat on WhatsApp