srilanka
Sri Lanka Tour (1)
Sri Lanka Tour (2)
Sri Lanka Tour (3)
Sri Lanka Tour (6)
Sri Lanka Tour (7)
Sri Lanka Tour (4)

Sri Lankan matkat

Opastetut ja räätälöidyt kiertomatkat, kulttuurimatkat ja pyöräilymatkat Sri Lankassa

Opastetut pyöräily- ja kiertomatkat Sri Lankaan. Sri Lanka eli entinen Ceylon on trooppinen saarivaltio täynnä kiehtovaa historiaa, kulttuuria ja luontokohteita. Vaikka Sri Lanka on pienehkö maa, se on erittäin monipuolinen matkakohde. Voit kiivetä ihastelemaan vanhoja palatsin raunioita Sigiriyassa, tutustua teen ja mausteiden viljelyyn tai patikoida Sri Lankan keskiylängöllä, bongata villieläimiä Yalan kansallispuistossa ja rentoutua maailmanluokan rannoilla samalla matkalla.

Aktiiviselle matkailijalle Sri Lanka tarjoaa hyvät puitteet pyöräilyyn, patikointiin tai surffaamiseen. Myös Intian valtameren lämpimät vedet, hyvä ruoka ja edullinen hintataso houkuttavat viettämään Sri Lankan lomaa. Rantalomakohteena Sri Lanka onkin vertaansa vailla. Matkailu Sri Lankassa on helppoa ja välimatkat lyhyitä: maan keskiylängön viileiltä teenviljelyalueilta on vain parin tunnin ajomatka trooppiselle Intian valtameren rannikolle. Julkinen liikenne maassa toimii minibussien, bussien ja hitaahkojen junien avulla.

Mandala Travelin Sri Lankan matkat kuljettavat saarivaltion hienoimmille historiallisille ja kulttuurinähtävyyksille, mielenkiintoisiin luontokohteisiin, sekä tietenkin upeille rannoille. Järjestämme opastettujen Sri Lankan matkojen lisäksi yksilöllisiin tarpeisiin räätälöityjä matkapaketteja Sri Lankaan. Kysy lisää toimistoltamme!

Tietoa maasta:

Sri Lankan viisumin saa maahan saavuttaessa Colombon lentokentältä. Viisumikaavakkeet täytetään etukäteen internetissä ja maksetaan luottokortilla. Sri Lankan viisumi maksaa 50 USD. Passinne on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan alkamisen jälkeen. Tarkemmat viisumiohjeet lähetetään kaikille Sri Lankan matkoillemme osallistujille 1kk ennen lähtöä.

Tarkista, että perus- ja koronarokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Sri Lankaan matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Malarian lääke-ehkäisyä ei Sri Lankan matkalle tarvita. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Sri Lankan virallisia kieliä ovat sinhali ja tamili, joita kirjoitetaan omilla aakkosillaan. Englantia puhutaan maassa yleisesti.

Sri Lankan rahayksikkö on Sri Lankan rupia (LKR). Rupioita ei voi vaihtaa Suomessa. Valuuttaa voi vaihtaa maahan saavuttaessa lentokentällä tai nostaa pankkiautomaatista yleisimmillä luottokorteilla. Käteistä rahaa Sri Lankan matkalla tarvitaan aterioihin, ruokajuomiin, juomarahoihin ja matkamuistoihin.

Ilmasto Sri Lankassa on trooppinen ja lämpötilat pysyvät melko korkeina ympäri vuoden. Samoin sateita saadaan tasaisesti ympäri vuoden. Maan sisäosien ylängöllä lämpötilat ovat viileämpiä kuin rannikon alavilla alueilla, joten pitkähihaiselle ja -lahkeiselle vaatetukselle on tarvetta varsinkin iltaisin ja öisin.

Aikavyöhyke Sri Lankassa on GMT +5,5 (Suomen GMT+2).

Juomarahakulttuuri on tyypillistä Sri Lankassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille ravintoloissa jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Varaa matkallesi hieman ylimääräistä rahaa myös oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin. Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kerää ryhmältä yhteiset tipit paikallisoppaille.

Lue Sri Lankan matkaopas (kumppanimme sivusto - avautuu uuteen ikkunaan)

Räätälöidyt matkat Sri Lankaan

Chat on WhatsApp