Sri Lankan aarteet -pyöräilymatka

Sri Lankan aarteet -pyöräilymatka

Tutustu eksoottisen Sri Lankan maisemiin pyörän satulasta käsin.

Pyöräily
13
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
2
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Aktiivimatka eksoottiseen Sri Lankaan. Pyöräilyä Aasian trooppisen saarivaltion monipuolisissa maisemissa, tutustumista mielenkiintoisiin luontokohteisiin ja paikalliseen kulttuuriin pyöräillen rauhallisia reittejä pitkin.

Tällä seikkailullisella pyöräilymatkalla tulevat tutuiksi niin Buddhan hampaan temppeli, Maailmanlopun eli World's Endin sijainti, Sri Lankan keskiylängön teeplantaasit, saaren keskiaikaiset kivilinnoitukset ja Udawalawen kansallispuiston villinorsut. 

Maastopyörien (SCOTT/TREK) vuokra sisältyy matkan hintaan.

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT SRI LANKAAN

Lennot Helsinki-Vantaalta Dohan kautta Sri Lankaan. Saapuminen perille seuraavan päivän puolella.

2. päivä - COLOMBO - CHILLAW

Saapuminen Colombon lentokentälle. Siirrymme Sri Lankan länsirannikolla, lentokentän pohjoispuolella sijaitsevaan Chillawin rantakaupunkiin, jossa yövymme. Aikaa rentoutua ja nauttia Intian valtameren lämpimistä aalloista. Illalla on vuorossa pyöriin tutustuminen.

Coco Village Hotel tai vastaava

3. päivä - CHILLAW - YAPAHUWA

Pyöräily alkaa! Vierailtuamme aamulla paikallisella kookospalmuplantaasilla matkaamme tänään 59km reitin tasamaalla rauhallisia pikkuteitä pitkin saaren sisäosiin, Yapahuwaan, joka oli aikoinaan keskiajalla yksi Sri Lankan pääkaupungeista. Kuten kuuluisammassa Sigriyassa, myös Yapahuwassa on hieno kiveen rakennettu muinainen linnoitus, jonne on mahdollisuus nousta katsomaan auringonlaskua. (A,I)

Yapahuwa Paradise Hotel tai vastaava

Pyöräilyä

4. päivä - YAPAHUWA - DAMBULLA - SIGRIYA

Pyöräilemme tänään 74km reitin tasamaalla maaseudun pienten kylien halki Sigriyan alueelle, jossa sijaitsee eräs Sri Lankan kuuluisimmista nähtävyyksistä, UNESCOn maailmanperintökohteiden listallakin oleva Sigriyan kivilinnoitus. Matkan varrella halukkailla on lisämaksusta mahdollisuus vierailla myös Dambullan luolatemppelissä, joka on toinen alueen maailmanperintökohde. Illallinen ja yöpyminen Sigriyassa. (A,I)

 

hotelli

Pyöräilyä

5. päivä - SIGRIYA - GAMMADUWA

Aikaisin aamulla halukkaat voivat tehdä lisämaksullisen retken Sigriyan kivilinnoitukselle ja nousta 400-luvulla jaa. asutetun linnoituksen huipulle, josta avautuvat hienot näkymät yli tasaisen alueen. Aamiaisen jälkeen pyöräilemme 63km reitin kohti etelää, joka nousee loppua kohden Sri Lankan keskiylängölle saavuttaessa (nousuja yht. 833m ja laskuja 139m). Yövymme vehreässä ja rauhallisessa Gammaduwassa seuraavat kaksi yötä bungalow-majoituksessa. (A,I)

Bungalow

Pyöräilyä

6. päivä - GAMMADUWA

Vapaapäivä pyöräilystä. Tänään teemme rauhallisen kävelyretken ympäröivillä kukkuloilla. Voimme myös tutustua teeplantaasiin, jonka yhteydessä majapaikkamme on. (A,I)

Bungalow

Patikointi

7. päivä - GAMMADUWA - KANDY

Jatkamme pyöräilyä etelään kohti Kandyn historiallista kaupunkia, joka on myös yksi Sri Lankan maailmanperintökohteista. Kaupunki on tunnettu myös jalokivi- ja käsityökaupan keskuksena. Pyöräilemme 55km reitin kukkulamaastossa, jossa nousuja on 768m ja laskuja 838m. Kandyyn saavuttuamme vierailemme vielä illalla Kandyn kuuluisassa Buddhan Hampaan temppelissä. (A,I)

Hanthana House tai vastaava

Pyöräilyä

8. päivä - KANDY - NUWARA ELIYA

Pidämme toisen päivän vapaata pyöräilystä ja matkaamme Kandysta junalla Nanu Oyan asemalle ja edelleen autokyydillä Sri Lankan vehreän keskiylängön teeplantaasien ympäröimänä Nuwara Eliyan kaupunkiin. Ylängöllä noin 2000 metrin korkeudella merenpinnasta sijaitsevan Nuwara Eliyan perustivat alun perin britit 1800-luvulla teenviljelyalueen keskukseksi ja pakopaikaksi Sri Lankan trooppisten rannikkoalueiden kuumuudelta. (A,I)

 

Tranquil House tai vastaava

9. päivä - NUWARA ELIYA - HORTON PLAINS - BANDARAWELA

Aamulla autokuljetus Nuwara Eliyasta etelään, korkealla ylängöllä sijaitsevaan Horton Plainsin kansallispuistoon, jonka maisemassa vuorottelevat ruohotasangot ja matalat vuoristometsät. Kansallispuistoon tutustuttuamme pyöräilemme sieltä itään päin, laskeutuen pikku hiljaa keskiylängöltä alemmas. Yövymme Bandarawelan kaupungissa, Sri Lankan keskiylängön eteläreunalla. Pyöräilyä yht. 60km. (A,I)

hotelli

Pyöräilyä

10. päivä - BANDARAWELA - KATHARAGAMA

Tämän päivän 67km pyöräilyosuus on pääosin alamäkeä, kun laskeudumme keskiyläöngöltä Sri Lankan trooppisen etelärannikon tuntumaan. Matkan varren maisemat ympäröiviin laaksoihin ovat hienoja. Alangolle saavuttuamme pyöräilemme halki sukeriruokoplantaasien, ja päivän viimeisen osuuden kuljemme autolla välttääksemme villinorsuihin törmäämisen. Päivän päätepisteenä on Katharagaman pikkukaupunki Yalan kansallispuiston kupeessa, joka on suosittu paikallinen pyhiinvaelluskohde kaikille Sri Lankan pääuskontojen edustajille. (A,I)

Tamarind Lake tai vastaava

Pyöräilyä

11. päivä - KATHARAGAMA - UDAWALAWE

Jatkamme aamiaisen jälkeen pyöräilyä länteen päin, Sri Lankan trooppisessa eteläosassa sijaitsevan Udawalawen kansallispuiston tuntumaan, jonne majoitumme. Päivän 61km reitti on pääosin metsäinen ja tasainen. Iltapäivän päätteeksi teemme safariajelun jeeppien kyydissä villieläimistään tunnetussa kansallispuistossa, jota asuttavat mm. villit intiannorsut, leopardit, sambarhirvet, vesipuhvelit ja huulikarhut. (A,I)

Jungle Paradise tai vastaava

Pyöräilyä, Safariajelu

12. päivä - UDAWALAWE

Päivä vapaata ehjelmaa ja rentoutumista. Illalla kuljetus lentokentälle. (A)

 

13. päivä - COLOMBO - HELSINKI

Jätämme hyvästit Sri Lankalle. Paluulennot kohti kotimaata. 

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

PYÖRÄNVUOKRAUS KUULUU MATKAN HINTAAN.

Ryhmäkoko: 8-16 hlö

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lennot 
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset ohjelman mukaan
 • Pyöränvuokraus
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomalaisen matkanjohtajan ja englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita tai retkiä 
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja.

Yleistä tietoa Sri Lankasta ja Sri Lankan matkoista tästä linkistä.

Lennämme Sri Lankaan Qatar Airwaysin / Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöillä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Sri Lankan viisumin saa maahan saavuttaessa Colombon lentokentältä. Viisumikaavakkeet täytetään ja maksetaan etukäteen internetissä. Tarkemmat viisumiohjeet lähetetään matkalle osallistujille 1kk ennen lähtöä.

Varusteita matkalle:

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkeinä.

Jalat

 • Pyöräilykengät 

Ylävartalo  

 • Lyhythihainen ajopaita x 2
 • Kevyt vedenpitävä takki

Kädet

 • Ajohanskat

Päiväreppu

 • Kamera
 • Aurinkorasvaa. minimi suojakerroin 20
 • Huulirasvaa:​

Housut  

 • Pehmustetut pyöräilyshortsit x 1
 • Vedenpitävät kuorihousut: 

Pää

 • Pyöräilylasit
 • Kypärä (pakollinen)
 • Otsalamppu
Chat on WhatsApp