Räätälöity matka - Suuri Tansanian safarimatka

Räätälöity matka - Suuri Tansanian safarimatka

Klassinen safarimatka Tansanian kuuluisimpiin luonnonpuistoihin omassa yksityisessä ryhmässä

Räätälöity
6
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Klassisella Tansanian safarimatkalla saat hienon läpileikkauksen tämän Itä-Afrikan maan upeista, maailmankuuluista luonnonpuistoista rikkaine eläimistöineen. Pohjois-Tansanian upeissa safarikohteissa näet eijonia, puhveleita, norsuja, kirahveja ja paljon muuta aitoa Afrikan savannin elämää.

Maailmankuulun Serengetin kansallispuiston, Ngorongoron valtavan kraatterin, sekä Manyara-järven ja Tarangiren kansallispuistojen villieläimet ja mahtavat maisemat tulevat safarilla tutuiksi mukavissa puitteissa. Myös ylpeä masaiheimo asustaa safarimme matkareitillä ja antaa leimansa matkalle.  

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - ARUSHA, SAAPUMINEN

Saapuminen Kilimanjaron lentokentälle (JRO) Tansaniaan, kuljetus lentokentältä hotelliin Arushassa. 

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

VENUS PREMIER HOTEL TAI VASTAAVA

2. päivä - ARUSHA - TARANGIRE

Safari alkaa! Aamiaisen jälkeen ajamme Tarangiren kansallispuistoon ja safariajelun puistossa. Hyvällä onnella kohtaamme täällä lukuisten norsujen lisäksi muun muassa leijonia, kirahveja ja lukuisia muita Itä-Afrikan savannien eläinlajeja. Nautimme retkilounaan ja päivän päätteeksi ajamme majoittumaan Karatuun, lähelle Ngorongoron ja Lake Manyaran suojelualueita. (A,L,I)

BOUGAINVILLEA LODGE / ENDORO LODGE TAI VASTAAVA

Safariajelu

3. päivä - NGORONGORO - SERENGETI

Ajomatka Ngorongoron suojelualueen halki Serengetin tasangoille. Matkalla näemme jo vilauksen mahtavasta Ngorongoron kraaterista, jonne laskeudumme paluumatkalla. Kraateriylängön länsireunalta avautuvat edessämme Serengetin silmänkantamattomiin jatkuvat tasangot. Vuodenajasta riippuen saatamme kohdata yli miljoonan gnu-antiloopin vaelluksen jo nyt. Joka tapauksessa koemme tasankojen valtavan koon omakohtaisesti ja näemme eläimiä lähes koko matkan ajan. Illallinen ja yöpyminen Serengetissä. (A,L,I)

KATI KATI TENTED CAMP / ACACIA TENTED CAMP tai vastaava

Safariajelu

4. päivä - SERENGETI

Vietämme koko päivän ajellen Serengetin kansallispuiston unohtumattomissa maisemissa. Tasankojen lukemattomat antiloopit, seeprat ja ällistyttävän monipuolinen linnusto ympäröivät meidät koko ajan. Serengeti on erityisen kuuluisa kissapedoistaan. Leijonia näemme melko varmasti ja hyvällä onnella myös gepardin ja leopardin. Pääsemme kenties tutustumaan myös Afrikan eläimistä vaarallisimpaan, eli virtahepoon. Auringon laskiessa voimme kokea Serengetin taian ja hämmästellä luontoa mahtavimmillaan. (A,L,I)

KATI KATI TENTED CAMP / ACACIA TENTED CAMP tai vastaava

Safariajelu

5. päivä - NGORONGORO

Aamiaisen jälkeen lähdemme Serengetin tasangoilta takaisin kohti Ngorongoron kraatterin suojelualuetta. Laskeudumme uskomattoman kokoisen (260 km2) Ngorongoron kraatterin pohjalle. Kraatterissa asustaa ällistyttävä määrä villieläimiä, kuuluisimpana lukuisat leijonat ja hyeenat. Täällä on myös hyvällä onnella mahdollisuus nähdä erittäin uhanalainen suippohuulisarvikuono. Kraatterin pohjalla olevissa suolajärvissä voi lukuisten vesilintujen ohella nähdä flamingoja, ja kaiken tämän ohella masait tuovat karjansa juomaan kraatterin pohjalle. Päivän päätteeksi nousemme kraatterin seinämää nousevaa serpentiinitietä ja palaamme majoittumaan Karatuun. (A,L,I)

BOUGAINVILLEA LODGE / ENDORO LODGE TAI VASTAAVA

Safariajelu

6. päivä - LAKE MANYARA - ARUSHA, PALUU

Aamiaisen jälkeen matkaamme Manyara-järven kansallispuistoon. Suuren Hautavajoaman mahtavan länsiseinämän juurella sijaitseva puisto on saanut nimensä Manyaran suolajärvestä, joka on ajoittain tuhansien ja tuhansien flamingojen koti. Puistossa on useita eri kasvillisuusvyöhykkeitä sademetsän kaltaisesta pohjavesimetsästä kuivaan akaasiapensaikkoon. Puistossa näemme muun muassa virtahepoja ja hyvällä onnella puussa lepäileviä leijonia. Manyaran safariajelun jälkeen kuljetus takaisin Arushaan, joko Kilimanjaron tai Arushan lentokentälle tai kaupunkiin. (A)

(Huom: paluulento tällä ohjelmalla aikaisintaan alkuillasta.)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Safariajelu

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy:

 • Majoitukset ohjelman mukaan
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut 
 • Kansallispuistomaksut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat. 

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Kansainvälisiä lentoja Tansaniaan
 • Suomalaisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia, tippejä ja muita henkilökohtaisia kuluja. 

Lisätietoa Tansaniasta ja Tansanian matkoista löydät tästä linkistä.

Tansanian viisumin saa lentokentältä maahan saavuttaessa. Tarvitset viisumia varten vähintään 6kk matkan jälkeen voimassa olevan passin, sekä 50 USD käteistä. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen, joka on pakollinen Tansaniaan matkustettaessa. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. 

Safareilla on tapana maksaa juomarahaa kuljettajille ja oppaille. Matkanjohtaja kerää safarin päätteeksi paikallisoppaalle ryhmältä yhteiset tipit. Matkan safariosuuden aikana on täysihoito, joten kuluja syntyy tippien lisäksi vain henkilökohtaisista menoista kuten ruoka- ja alkoholijuomista ja matkamuistoista. Voit varata paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin noin 10 euroa/vrk. Muista myös viisumikulut.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Kengät kävelyä varten (Salomon)

Sandaalit tms. (Keen)

Kevyet sukat (Bola)

Kevyet housut ja paidat (Tierra M/N) 

Päähine suojaamaan auringolta / huivi (Patagonia / Marmot Buff)

Kevyt päiväreppu (Osprey N / Osprey M)

Vesipullo (Nalgene)

Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) (Evy)

Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 (Annecy Cosmetics)

Korvatulpat (Estecs)

Suoja puhelimelle (Aquapac)

Vedenpitävä pakkauspussi (Sea to Summit)

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)
Chat on WhatsApp