Tansanian safari ja Sansibar

Tansanian safari ja Sansibar

Klassinen safarimatka Tansanian kuuluisimpiin luontokohteisiin ja rantapäiviä Sansibarilla

Villieläimet
11
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Klassisella Tansanian safarimatkalla saat hienon läpileikkauksen tämän Itä-Afrikan maan upeista, maailmankuuluista luonnonpuistoista rikkaine eläimistöineen. Pohjois-Tansanian kansallispuistoissa eläintiheys on suurempaa kuin missään muualla, ja safariajeluilla näet savannien villieläimet leijonista norsuihin ja kirahveihin, ja erilaisista antiloopeista seeproihin ja virtahepoihin.

Valtavan Serengetin tasangon, upean Ngorongoron sammuneen tulivuoren kraatterin, sekä Manyara-järven ja Tarangiren kansallispuistojen villieläimet ja mahtavat maisemat tulevat safarilla tutuiksi mukavissa puitteissa. Myös ylpeä masaiheimo asustaa safarimme matkareitillä ja antaa leimansa matkallemme. Safarin jälkeen rentoudumme vielä Intian valtameren aalloissa Sansibarin saaren rauhallisella ranta-alueella.

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT TANSANIAAN

Lennot yön yli Kilimanjaron kentälle Tansaniaan.

VENUS PREMIER HOTEL tai vastaava

2. päivä - ARUSHA

Saavuttuamme Tansaniaan siirrymme kentältä Tansanian matkailupääkaupunkiin Arushaan, jonne majoitumme. Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa Arushassa ennen safaria, esim. rahanvaihtoa ja viime hetken hankintoja varten. (A)

VENUS PREMIER HOTEL tai vastaava

3. päivä - TARANGIRE

Safari alkaa! Aamiaisen jälkeen ajamme Tarangiren kansallispuistoon ja teemme safariajelun puistossa. Hyvällä onnella kohtaamme täällä lukuisten norsujen lisäksi muun muassa leijonia, kirahveja ja lukuisia muita Itä-Afrikan savannien eläinlajeja. Nautimme retkilounaan ja päivän päätteeksi ajamme majoittumaan Karatuun, lähelle Ngorongoron ja Lake Manyaran suojelualueita. (A,L,I)

BOUGAINVILLEA LODGE / ENDORO LODGE tai vastaava

Safariajelu

4. päivä - NGORONGORO - SERENGETI

Viileässä aamussa nautitun aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Ngorongoron suojelualueen kautta Serengetin tasangoille. Matkalla näemme jo vilauksen mahtavasta Ngorongoron kraaterista, jonne laskeudumme paluumatkalla. Kraateriylängön länsireunalta avautuvat edessämme Serengetin silmänkantamattomiin jatkuvat tasangot. Vuodenajasta riippuen saatamme kohdata yli miljoonan gnu-antiloopin vaelluksen jo nyt. Joka tapauksessa koemme tasankojen valtavan koon omakohtaisesti ja näemme eläimiä lähes koko matkan ajan. Matkalla nautimme retkilounaan. Illallinen ja yöpyminen Serengetissä. (A,L,I)

Kati Kati Tented camp / Acacia tented camp tai vastaava

Safariajelu

5. päivä - SERENGETI

Vietämme koko päivän ajellen Serengetin kansallispuiston unohtumattomissa maisemissa. Tasankojen lukemattomat antiloopit, seeprat ja ällistyttävän monipuolinen linnusto ympäröivät meidät koko ajan. Serengeti on erityisen kuuluisa kissapedoistaan. Leijonia näemme melko varmasti ja hyvällä onnella myös gepardin ja leopardin. Pääsemme kenties tutustumaan myös Afrikan eläimistä vaarallisimpaan, eli virtahepoon. Auringon laskiessa voimme kokea Serengetin taian ja hämmästellä luontoa mahtavimmillaan. (A,L,I)

Kati Kati Tented camp / Acacia tented camp tai vastaava

Safariajelu

6. päivä - SERENGETI - NGORONGORO

Aamiaisen jälkeen palaamme Serengetistä kohti Ngorongoron kraatterin suojelualuetta. Laskeudumme uskomattoman kokoisen (260 km2) Ngorongoron kraatterin pohjalle. Kraatterissa asustaa ällistyttävä määrä villieläimiä, kuuluisimpana lukuisat leijonat ja hyeenat. Täällä on myös hyvällä onnella mahdollisuus nähdä erittäin uhanalainen suippohuulisarvikuono. Kraatterin pohjalla olevissa suolajärvissä voi lukuisten vesilintujen ohella nähdä flamingoja, ja kaiken tämän ohella masait tuovat karjansa juomaan kraatterin pohjalle. Päivän päätteeksi nousemme kraaterin seinämää nousevaa serpentiinitietä ja palaamme majoittumaan Karatuun. (A,L,I)

BOUGAINVILLEA LODGE / ENDORO LODGE tai vastaava

Safariajelu

7. päivä - LAKE MANYARA - ARUSHA - SANSIBAR

Aamiaisen jälkeen matkaamme viimeiseen safarikohteeseemme, Manyara-järven kansallispuistoon. Suuren Hautavajoaman mahtavan länsiseinämän juurella sijaitseva puisto on saanut nimensä Manyaran suolajärvestä, joka on ajoittain tuhansien ja tuhansien flamingojen koti. Puistossa on useita eri kasvillisuusvyöhykkeitä sademetsän kaltaisesta pohjavesimetsästä kuivaan akaasiapensaikkoon. Puistossa näemme muun muassa virtahepoja ja hyvällä onnella puussa lepäileviä leijonia. Puistosta jatkamme matkaa vuorten ja tasankojen ympäröimänä Arushan lentokentälle. Lennämme Sansibarin saarelle, jossa majoitumme lopun matkan ajan. (A,I)

Ocean Paradise Resort tai vastaava

Safariajelu

8. päivä - SANSIBAR

Vapaata aikaa Sansibarin saarella käytettäväksi rannalla rentoutumiseen tai omiin retkiin. (A,I)

Ocean Paradise Resort tai vastaava

9. päivä - SANSIBAR

Vapaata aikaa Sansibarin saarella käytettäväksi rannalla rentoutumiseen tai omiin retkiin. (A,I)

Ocean Paradise Resort tai vastaava

10. päivä - SANSIBAR

Kolmas ja viimeinen päivä vapaata aikaa rannalla. Illan päätteeksi kuljetus Sansibarin lentokentälle. (A,I)

Ocean Paradise Resort tai vastaava

11. päivä - LENNOT SUOMEEN

Paluulennot kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Lounaat safarilla ovat retkilounaita.

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-18 hlö.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lennot 
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset ohjelman mukaan
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomalaisen matkanjohtajan ja englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat 
 • Kansallispuistomaksut
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita tai retkiä
 • Ruokajuomia, tippejä ja muita henkilökohtaisia kuluja.

Lennämme Tansaniaan Qatar Airwaysin / Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöillä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Lisätietoa Tansaniasta ja Tansanian matkoista tästä linkistä.

Tansanian viisumin saa lentokentältä maahan saavuttaessa. Tarvitset viisumia varten vähintään 6kk matkan jälkeen voimassa olevan passin, sekä 50 USD käteistä. Lisäksi tarvitset keltakuumerokotuksen, joka on pakollinen Tansaniaan matkustettaessa. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. 

Safareilla on tapana maksaa juomarahaa kuljettajille ja oppaille. Matkanjohtaja kerää safarin päätteeksi paikallisoppaalle ryhmältä yhteiset tipit. Matkan safariosuuden aikana on täysihoito, joten kuluja syntyy tippien lisäksi vain henkilökohtaisista menoista kuten ruoka- ja alkoholijuomista ja matkamuistoista. Voit varata paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin noin 10 euroa/vrk. Muista myös viisumikulut.

Varusteet matkalle:

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä.

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)
Chat on WhatsApp