Pohjois-Thaimaan pyöräilymatka Bangkok - Chiang Rai

Koe aito Thaimaa pyöräillen Bangkokista Chiang Raihin

Pyöräily
8
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
3
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Haastava, mutta hieno 850 kilometrin maantiepyöräilyreittimme halki Thaimaan, Bangkokista Thaimaan pohjoisimpaan maakuntaan Chiang Raihin esittelee sinulle "tuhansien hymyjen maan" todellista elämää ja kulttuuria suosittujen ranta- ja kaupunkikohteiden ulkopuolella. Samalla tutustut pyöräilyvaelluksen konseptiin tällä hienolla yhdistelmällä haastavia vuoristoetappeja ja rennompia tasamaapäiviä, matkaten pyörän selässä viidakoista vuoristomaisemiin ja aina Pohjois-Thaimaan heimoalueille asti. Matkalla pysähdymme mielenkiintoisilla nähtävyyksillä alueilla, jonne harva länsimainen Thaimaan-matkaaja tulee käyneeksi.

Mukaan voi lähteä joko omalla pyörällä (matkan hinta ei sisällä lentoyhtiön pyöränkuljetuskuluja) tai vuokrata matkalle soveltuvan pyörän kauttamme paikan päältä.

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT THAIMAAHAN

Lennot Helsinki-Vantaalta yön yli Thaimaahan.

2. päivä - BANGKOK

Saapuminen Bangkokiin, kuljetus hotelliin ja loppupäivä vapaata aikaa lepoa tai Bangkokin nähtävyyksiin tutustumista varten. Illalla bikefit.

Majoitus

hotelli

3. päivä - BANGKOK - MUAK LEK - KHAO YAI

Ensimmäinen pyöräilypäivämme alkaa parin tunnin autokuljetuksella ulos Bangkokin suurkaupungista, jotta voimme nauttia pyöräilystä rauhallisilla teillä. Aloitamme pyöräilyn lounaan jälkeen Muak Lekin pikkukaupungista ja totuttaudumme pyöriimme tekemällä rauhallisen pyöräilykierroksen pääosin tasamaalla Khao Yain kansallispuiston viidakkomaisemissa sekä ympäröivällä maaseudulla. Majoitumme hotelliin kansallispuiston tuntumaan.

Pyöräilyä yht. 60km, nousua 200m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus

Tonsilp art home khaoyai tai vastaava

4. päivä - KHAO YAI - CHAI BADAN

Tänään alamme verryttelypäivän jälkeen tositoimiin suuntaamalla pyörämme pohjoiseen kohti Lopburin maakuntaa, Pasak Chonlasitin tekojärveä ja Chai Badania. Päivän reitti kulkee osin kukkulamaastossa halki riisipeltojen ja hedelmätarhojen. Ensimmäiset 30km sisältävät runsaasti nousuja ja laskuja, kun taas matkan loppupuolen ajamme tasamaalla. Saavumme järven rannalla sijaitsevaan hotelliimme iltapäivän päätteeksi.

Pyöräilyä yht. 127km, nousua 807m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus

Pasak Hillside Resort tai vastaava

5. päivä - CHAI BADAN - PHETCHABUN

Tänään jatkamme pyöräilyä Chai Badanista pohjoiseen ja Phetchabunin maakuntaan. Rauhallisella tasamaareitillä on myös pieni 4 kilometrin soratieosuus. Pysähdymme matkan varrella vierailemaan perinteiseen tapaan puusta rakennetussa kylässä. Loppuosuuden matkasta siirrymme lounaan jälkeen autokuljetuksella hotelliimme Phetchabunin kaupungissa.

Pyöräilyä yht. 112km, nousua 310m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus

A day in Phetchabun tai vastaava

6. päivä - PHETCHABUN - KHAO KHO

Tänään on vuorossa matkamme ensimmäinen vuoristo-osuus. Jatkamme pyöräilyä Phetchabunista pohjoiseen kohti Khao Khon vuoristoaluetta. 20km osuus reitistä on haastavaa, jyrkähköä nousua, joka palkitaan hienoilla vuoristomaisemilla. Pysähdymme matkan varrella ostamaan paikallista vuoristokahvia. Hotelliimme saavuttuamme vierailemme vielä iltapäivän päätteeksi Khao Khon buddhalaisella temppelillä.

Pyöräilyä yht. 70km, nousua 1400m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus

Breeze Hill Khao Kho tai vastaava

7. päivä - KHAO KHO - SIKIRIT-JÄRVI

Viides pyöräilypäivämme alkaa autokuljetuksella Khao Khon vuoristosta luoteeseen, Uttaraditin maakuntaan. Päivän pyöräilyosuus Kuningatar Sikiritin padolle ja tekojärvelle on sangen tasainen, vaikkakin vuoristomaisemien ympäröimä, ja voimme rentoutua ennen seuraavan päivän haastavampaa etappia. Vierailemme matkan varrella museossa ja päätämme pyöräilyn hotelliin Nan-joen varrella.

Pyöräilyä yht. 51km, nousua 245m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus

hotelli

8. päivä - MA NAN

Vuorossa on astetta haastavampi pyöräilypäivä. Pyöräilemme Sikiritin tekojärven itäpuolelta pohjoiseen, Nanin maakuntaan. Matkan varrelle osuu useita haastavia, mutta lyhyitä nousuja, sekä tietenkin mahtavia maisemia. ylitämme joen lautalla Paknain kalastajakylään, jossaa nautimme lounaan. Täältä jatkamme vielä 45km matkan majapaikkaamme.

Pyöräilyä yht. 105km, nousua 2071m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus

Hotelli

9. päivä - NAN

Vuorossa on jälleen rauhallisempi pyöräilypäivä. Jatkamme pyöräilyä pohjoiseen pääosin tasamaalla, halki riisi- ja maissipeltojen ja puutarhoijen halkomaa maisemaa kohti Nanin maakunnan samannimistä pääkaupunkia. Kaupunkiin päästyämme vierailemme hienossa Wat Phuminin temppelissä.

Pyöräilyä yht. 80km, nousua 416m. (A,L,I)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus

hotelli

10. päivä - NAN - PHAYAO

Tänään on vuorossa matkan kolmas ja tiukin vuoristoetappi. Suuntaamme Nanista länteen, kohti Phayaon maakuntaa ja sen samannimistä pientä pääkaupunkia. Vähäliikenteinen pyöräilyreittimme kulkee upeiden vuoristomaisemien ja pienten kylien halki. Iltapäivän päätteeksi saavumme Phayaon viehättävään järvenrantakaupunkiin, jossa yövymme.

Pyöräilyä yht. 146km, nousua 2198m. (A,L)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus

hotelli

11. päivä - PHAYAO - CHIANG RAI

Viimeinen pyöräilypäivämme kuljettaa meidät tasamaareittiä halki riisinviljelyalueen Phayaosta Thaimaan pohjoisimpaan maakuntaan, Chiang Raihin, ja sen samannimiseen pieneen pääkaupunkiin. Chiang Raihin päästyämme vierailemme kaupungin kuuluisassa valkoisessa temppelissä. Illalla voimme rentoutua jossain Chiang Rain lukuisista ravintoloista ja baareista.

Pyöräilyä yht. 101km, nousua 210m. (A,L)

Aktiviteetit
Pyöräilyä
Majoitus

Nak Nakara hotel tai vastaava

12. päivä - CHIANG RAI - BANGKOK -

Vapaata aikaa ennen lentoa Chiang Raista Bangkokiin, Don Mueangin kentälle. Bangkokiin saavuttuamme siirtyminen kansainväliselle Suvarnabhumin kentälle, josta yön yli jatkolennot Suomeen. (A)

Huom: Voit halutessasi myös varata matkan loppuun lisäpäiviä Chiang Raissa tai Bangkokissa.

13. päivä - LENNOT SUOMEEN

Saapuminen kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

 

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-18 hlö

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Pyöränvuokrausta tai kuljetuskuluja Suomesta
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia 
 • Henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokuluja 10 €/henkilö.

Lennämme Thaimaahan Qatar Airwaysin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Valmistautuminen: 

Tietoa maasta:

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Thaimaahan alle 30 vrk kestävillä matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Thaimaahan matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Thaimaan virallinen kieli on thai. Englantia puhutaan yleisesti suuremmissa kaupungeissa ja matkailualueilla.

Thaimaan rahayksikkö on baht (THB). Bahteja voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa. Rahanvaihto Thaimaassa on myös vaivatonta, ja pankkiautomaatteja on runsaasti.

Ilmasto Thaimaassa on pääosin lämmin subtrooppinen monsuuni-ilmasto. Siaminlahden rannikkoa lukuunottamatta talvikuukaudet Thaimaassa marraskuulta helmikuulle ovat kuivaa kautta, jolloin lämpötilat etenkin Pohjois-Thaimaassa ovat hieman viileämpiä. Sadekausi taas on pääosassa maata touko-lokakuussa. Maalis-toukokuu on koko maassa kuumaa kautta, jolloin lämpötila kohoaa usein 30°C:n yläpuolelle.

Thaimaalainen ruoka on tunnettu maailmalla voimakkaista mauistaan sekä tulisuudesta. Paikallinen ruokakulttuuri vaihtelee kuitenkin alueellisesti, ja matkailijoille on aina tarjolla myös vähemmän tulisia ruokalajeja. Kasvisruokia on runsaasti tarjolla. Pohjois-Thaimaan ruokakulttuuri on saanut runsaasti vaikutteita Kiinasta ja Burmasta, kun taas Etelä-Thaimaassa malaijikulttuuri vaikuttaa myös ruokiin.

Tippikulttuuri on tyypillistä Kaakkois-Aasiassa. Tulee kuitenkin muistaa, että palvelurahojen antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Juomarahaa voi jättää oman mielensä mukaan myös paikallisoppaille ja autonkuljettajille. Suositeltavaa on varata paikallisoppaan tippeihin n. 2€ per päivä ja autonkuljettajille 1€ per päivä paikallisessa valuutassa.

Varusteita matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkeinä:

Mikäli ajat omalla pyörällä pakkaa mukaan seuraavat varusteet:

 • Pyörä
 • (Ajotietokone)
 • 2 juomapulloa
 • Mini pumppu / CO2-pumppu
 • Monitoimityökalu
 • Ketjulukko
 • paikkaussarja

Pyöräilyvaatteet:

 • Lyhythihainen ajopaita
 • Pitkähihainen ajopaita
 • Pyöräilytakki
 • Pyöräilyshortsit
 • Pyöräilykengät
 • Kypärä
 • Käsineet
 • Sukat
 • Aurinkolasit
 • Irtohihat
 • Irtolahkeet
 • Sadetakki
 • Aurinkorasvaa
 • polkimet