thaimaa2
Thailand tour (4)
Thailand tour (6)
Thailand tour (5)
Thailand tour (1)
Thailand tour (3)

Thaimaa

Tuttu matkakohde tarjoaa enemmän kuin luulit

Thaimaa on suomalaisille tuttu matkakohde jo vuosikymmenten takaa. ”Tuhannen hymyn maa” on tunnetuin rantalomakohteena, jollaisena se onkin loistava, mutta Thaimaahan voi tehdä monipuolisesti myös aktiivimatkoja, luontomatkoja tai kulttuuripainotteisia kiertomatkoja. Phuketin, Krabin, Khao Lakin ja lukuisien muiden Andamaanienmeren ja Siaminlahden rannikoiden rantakohteiden lisäksi Thaimaa tarjoaa aimo annoksen mielenkiintoista historiaa, kulttuuria, ruokia ja luontoa niistä kiinnostuneille.

Thaimaassa voi esimerkiksi pyöräillä Siaminlahden rannikolla tai Pohjois-Thaimaan vuoristokansojen alueilla, sukeltaa Andamaanienmeren tai Siaminlahden hienoilla koralliriutoilla, patikoida vuoristokansojen kyliin Pohjois-Thaimaan Chiang Raissa tai Mae Hong Sonin maakunnassa, kuljeskella Ayutthayan tai Sukhothain mielenkiintoisilla muinaisraunioilla, tutustua sotahistoriaan Kwai-joella tai lähteä vaikkapa villieläinsafarille Khao Yain kansallispuistoon.

Tarjoamme rantaloma- ja yhdistelmälomapaketteja Thaimaassa myös kesäkaudella, huippusesongin ulkopuolella, jolloin Thaimaan rantakohteissa on rauhallista ja edullista. Olemme järjestäneet matkoja Kaakkois-Aasiaan Mandala Travelin perustamisesta lähtien ja myös matkailleet alueella kattavasti. Jos et löydä matkatarjonnastamme mieluista ohjelmaa, voit kysyä sellaisesta tarjousta toimistoltamme!

Tietoa maasta:

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Thaimaahan alle 30 vrk kestävillä matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Thaimaan matkan aikana. Kaikille Thaimaahan matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta. Malariaa Thaimaassa esiintyy lähinnä Myanmarin ja Kambodzhan raja-alueilla. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Thaimaan virallinen kieli on thai, jota kirjoitetaan omilla aakkosillaan. Englantia puhutaan yleisesti suuremmissa kaupungeissa ja matkailualueilla.

Thaimaan rahayksikkö on baht (THB). Bahteja voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa. Rahanvaihto Thaimaassa on myös vaivatonta, ja pankkiautomaatteja on runsaasti.

Ilmasto Thaimaassa on pääosin lämmin subtrooppinen monsuuni-ilmasto. Toisin kuin muualla Thaimaassa, Siaminlahden rannikolla talvikuukaudet marraskuulta helmikuulle ovat monsuuniaikaa, jolloin lämpötilat ovat hieman viileämpiä ja kuurosateita esiintyy. Kuiva kausi taas on Siaminlahden rannikolla touko-lokakuussa, kun muualla Thaimaassa on samaan aikaan sateisempaa. Maalis-toukokuu on koko maassa kuumaa kautta, jolloin lämpötila kohoaa usein 30°C:n yläpuolelle.

Aikavyöhyke Thaimaaassa on GMT+7 (Suomi GMT+2).

Thaimaalainen ruoka on tunnettu maailmalla voimakkaista mauistaan sekä tulisuudesta. Paikallinen ruokakulttuuri vaihtelee kuitenkin alueellisesti, ja matkailijoille on aina tarjolla myös vähemmän tulisia ruokalajeja. Kasvisruokia on runsaasti tarjolla. Pohjois-Thaimaan ruokakulttuuri on saanut runsaasti vaikutteita Kiinasta ja Burmasta, kun taas Etelä-Thaimaassa malaijikulttuuri vaikuttaa myös ruokiin.

Tippikulttuuri on tyypillistä Thaimaassa kuten muuallakin Kaakkois-Aasiassa. Tulee kuitenkin muistaa, että palvelurahojen antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Opastetulla Thaimaan matkalla tippiä voi jättää oman mielensä mukaan myös paikallisoppaille ja autonkuljettajille. 

Chat on WhatsApp