Räätälöity matka - Pohjois-Thaimaan vuoristokansojen mailla

Räätälöity matka - Pohjois-Thaimaan vuoristokansojen mailla

Patikointia ja vuoristokansojen paikalliskulttuuria Pohjois-Thaimaassa

Räätälöity
4
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
1
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Vuoristoinen ja vuoristokansojen asuttama Pohjois-Thaimaa on eri maailmaa kuin Thaimaan eteläosan suositut rantakohteet. Tämä neljän päivän yksityinen räätälöity seikkailumatkaohjelma Chiang Main kaupungista käsin tutustuttaa sinut Pohjois-Thaimaan vuoristokansojen perinteisiin ja kyliin, paikalliseen elämäntyyliin ja luontoon, sekä tietysti herkulliseen pohjoisthaimaalaiseen ruokakulttuuriin.

Matkaamme ensin paikalliseen vuoristokylään, jossa yövymme matkan ensimmäisen yön kyläläisten tarjoamassa vaatimattomassa majoituksessa. Yövymme matkalla kaksi yötä myös maaseudun idyllisessä 3* lodgessa. Patikoimme kaksi mielenkiintoista reittiä halki viidakkoisen kansallispuiston ja maaseudun vuoristokylien, nautimme kauniista näköaloista sekä tutustumme paikalliseen taiteilija- ja käsityöläisyhteisöön.

Voit halutessasi liittää matkapakettiin myös majoitukset Chiang Maissa ennen matkaohjelmaa ja sen jälkeen, sekä Thaimaan sisäiset lennot Bangkokista Chiang Maihin ja takaisin.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 HLÖ

Matkaohjelma

1. päivä - CHIANG MAI - MAE KAMPONG

Matkaohjelma alkaa noudolla hotelliltanne Chiang Main kaupungissa, joka on Pohjois-Thaimaan keskus ja maan toiseksi suurin kaupunki. Kuljetus paikallisella songtaew'lla eli taksilava-autolla vie meidät syvälle Pohjois-Thaimaan vuoristokansojen alueelle, n. 1300 metrin korkeudella merenpinnasta sijaitsevaan, Mae Kam Pongin vuoristokylään, jossa majoitumme matkan ensimmäisen yön kylän yhteismajoituksessa (kahden hengen huoneet). Matkan varrella tutustumme kuninkaalliseen sienten viljelyprojektiin Pha Numin kukkulalla, josta avautuvat myös kauniit maisemat ympäröivälle alueelle. Mae Kam Pongin kylä on rakennettu perinteiseen tapaan puusta puron varteen. Kylään saavuttuamme tapaamme kyläyhteisön päällikön ja vastaanotamme huoneemme kylämajoituksessa. Lounaan jälkeen teemme opastetun kävelykierroksen kylässä ja sen ympäristössä, tutustuen paikallisten käsitöiden tuotantoon sekä teen ja kahvin viljelyyn ja läheiseen vesiputoukseen. Illallinen paikallisine tanssiesityksineen sekä yöpyminen kylässä. (L,I)
 

kotimajoitus

2. päivä - MAE KAMPONG - DOI SUTHEP - BAN PANG HAI

Aloitamme päivän osallistumalla perinteiselle buddhalaiselle almukierrokselle, jossa lahjoitetaan ruokaa paikalliseen temppeliin siunauksen vastineena. Palaamme majoituspaikkaamme aamiaiselle, jonka jälkeen jätämme jäähyväiset kylälle ja suuntaamme takaisin kohti Chiang Maita. Matkalla pysähdymme paikallisella taimitarhalla ja teemme noin tunnin mittaisen patikointiretken viidakkoisella ja vuoristoisella Doi Suthep-Puin kansallispuiston alueella. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa hmong-kansan asuttamalle Mae Rimin alueelle ja Ban Pang Hain kylään, jossa yövymme viihtyisässä maaseudun lodgessa. Nautimme illallisen jälleen paikallisen tanssi- ja musiikkiesityksen kera. (A,L,I)

Hmong Hilltribe Lodge

Patikointi

3. päivä - BAN PANG HAI, MONCHAEM

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Mae Rimin alueeseen ja sen asukkaiden perinteiseen elämäntapaan. Patikoimme vajaan 2 tunnin mittaisen reitin kauniissa maalaismaisemissa. Jatkamme autokyydillä Monchaemin alueelle, josta avautuvat hyvällä säällä upeat panoraamanäkymät alas laaksoihin. Lounaan jälkeen vierailemme paikallisten vuoristokansojen pienissä kylissä sekä ikivanhalla temppelillä. Palaamme päivän päätteeksi lodgeen illalliselle ja yöpymään. (A,L,I)

Hmong Hilltribe Lodge

Patikointi

4. päivä - MAE SA - CHIANG MAI

Aamiaisen jälkeen hyvästelemme rauhallisen lodgemme ja suuntaamme Mae Sa:n laaksoon, jossa sijaitsee hieno kasvitieteellinen puutarha sekä taiteilijoiden ja käsityöläisten yhteisö, jossa pääsemme tutustumaan perinteisten pohjoisthaimaalaisten käsitöiden tekoon. Täällä voit myös valita osallistua kokkauskurssille tai opetella keramiikan valmistusta, kankaiden värjäystä tai thaihierontaa. Lounaan jälkeen palaamme Chiang Maihin monta elämystä rikkaampina. (A,L)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Huom: kotimajoituksessa (ensimmäinen yö) kahden hengen huoneet - yhden hengen huoneita ei ole saatavilla.

Matkan hintaan sisältyy:

  • Majoitukset matkaohjelman mukaan
  • Matkaohjelmassa mainitut retket ja kuljetukset
  • Englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut retkillä
  • Pääsymaksut vierailukohteisiin
  • Matkaohjelmassa mainitut ateriat. 

Matkan hinta ei sisällä: 

  • Lentoja tai lentokenttäkuljetuksia
  • Suomalaisen matkanjohtajan palveluita
  • Matkavakuutusta 
  • Matkaohjelmassa mainitsemattomia retkiä tai aterioita
  • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja. 

Lisätietoa Thaimaasta ja Thaimaan matkoista löydät tästä linkistä.

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Thaimaahan alle 30 vrk kestävillä matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan jälkeen.

Juomarahakulttuuri on tyypillistä Thaimaassa. Palvelurahaa voi jättää ravintoloiden ja hotellien palvelun lisäksi paikallisoppaille ja autonkuljettajille. Suositeltavaa on varata paikallisoppaan tippeihin n. 2€ per päivä ja autonkuljettajille 1€ per päivä paikallisessa valuutassa.

Chat on WhatsApp