AdobeStock 178551294
turkey tour (4)
turkey tour (3)
turkey tour (6)
turkey tour (2)
turkey tour (7)

Turkki

Vaikuttavaa historiaa ja hienoja maisemia

Euroopan ja Aasian risteyskohdassa sijaitseva Turkki on suomalaisten matkailijoiden suosiossa. Suuressa maassa on kuitenkin paljon muutakin kuin ranta- ja kaupunkikohteita. Suurin osa Turkista on vuoristoa tai ylätasankoa, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia aktiivimatkailijalle, vaelluksesta ja patikoinnista pyöräilyyn ja vuorikiipeilyyn. Myös Turkin pitkä rannikko soveltuu pääosin hyvin pyöräilyyn ja patikointiin, hyvää ruokaa, ostosmahdollisuuksia ja aurinkoa tietenkään unohtamatta.

Turkki rajautuu Mustaanmeren pohjoisessa ja Välimereen lännessä ja etelässä. Istanbulin länsipuolta lukuun ottamatta Turkin manner muodostuu Anatolian niemimaasta, joka on yksi maailman vanhimmista jatkuvasti asutuista alueista. Vuoristoinen Anatolia on täynnä mielenkiintoista historiaa, vaikuttavia nähtävyyksiä, karunkauniita maisemia sekä tietysti erinomaisia patikointi-, vaellus- ja kiipeilykohteita.

Mandala Travelin Turkin matkat ovat kuljettaneet suomalaisia Turkin rantakohteiden ulkopuolelle, niin pyhän Ararat-vuoren huipulle kuin patikoimaan muinaisen Lyykian kauppareiteille ja eteläisen Turkin Taurusvuoriston rinteille, uskomattomista maisemistaan tunnettua Kappadokian aluetta ja Turkin suurinta kaupunkia Istanbulia unohtamatta. Järjestämme myös räätälöityjä matkoja Turkkiin omassa yksityisessä ryhmässäsi - ota yhteyttä ja kysy lisää!

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse etukäteen hankittua viisumia Turkkiin. Tarvitset mukaan matkalle passin, jonka tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Turkkiiin matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A -rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista ja matkailijan terveyteen liittyvistä asioista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Tarvitset Turkin matkalle normaalin matkavakuutuksen. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Turkin virallinen kieli on turkki. Itä-Turkissa puhutaan yleisesti kurdin kieltä. Englantia puhutaan yleisesti suosituilla matkailualueilla.

Turkin rahayksikkö on Turkin liira (TRL). Myös eurot käyvät monin paikoin maksuvälineenä. Saat vaihdettua valuuttaa paikan päällä ja nostettua rahaa pankkiautomaateista tavallisimmilla luottokorteilla.

Turkki on aikavyöhykkeellä GMT+3 (Suomi GMT+2).

Puheluiden maatunnus Turkissa on +90.

Ilmasto Turkissa vaihtelee Välimeren rannikon lämpimästä maan vuoristoalueiden viileään, mantereiseen ilmastoon. Turkin sisämaassa vallitsee mannerilmasto, minkä vuoksi kesät ovat kuumia ja kuivia ja talvet vastaavasti kylmiä ja aurinkoisia. Sisämaassa päivät ovat lämpimiä, mutta illaksi ilma saattaa viiletä yllättävästi.

Tippikulttuuri on tyypillistä Turkissa. Ravintolassa tulisi tarjoilijoille jättää 10-15 % laskun loppusummasta. Opastetuilla matkoilla paikallisoppaiden ja autonkuljettajien tippeihin on kohteliasta varata n. 5€/vrk.

Chat on WhatsApp