Vietnamin kiertomatka - Pohjoisesta etelään

Vietnamin kiertomatka - Pohjoisesta etelään

Koe Vietnam kaikilla aisteilla, Hanoista Halonginlahdelle ja Hoi Anista Ho Chi Minhiin

Kulttuuri
10
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Kulttuurimatkamme Kaakkois-Aasian Vietnamiin on kokonaisuus maan kuuluisimmissa nähtävyyksissä vierailuja, upeita maisemia ja herkuttelua paikallisissa ravintoloissa. 

Tutustumme matkan aikana Vietnamin pääkaupunkiin Hanoihin ja Keski-Vietnamissa hurmaavaan ja hyvin säilyneeseen Hoi Aniin, sekä teemme risteilyn kuuluisan Halonginlahden saariston huikeissa maisemissa. Matka huipentuu Etelä-Vietnamin eloisaan metropoliin Ho Chi Minhin kaupunkiin eli Saigoniin sekä vierailuun Mekong-joen trooppisella suistoalueella.

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT HELSINKI – HANOI

Lennot yön yli Vietnamiin.

2. päivä - HANOI

Saapuminen Vietnamin pääkaupunkiin Hanoihin, kuljetus hotellille ja vapaata aikaa.

The Ann Hotel tai vastaava

3. päivä - HANOI

Koko päivän kaupunkikierros Hanoissa. Hanoita voi kutsua Vietnamin kulttuurin kehdoksi. Suuri osa maan museoista ja taiteilijoista asuvat Hanoissa. Ho Chi Minh, joka voitti Vietnamin sodan ja yhdisti eteläisen ja pohjoisen Vietnamin teki Hanoista maan hallinnollisen pääkaupungin. Hanoissa on nähtävillä Ho Chi Minh Cityä enemmän perinteistä vietnamilaista elämää, ja elämän rytmi on täällä hieman hitaampaa ja ihmiset kenties hieman ideologisempia kuin dynaamisessa Saigonissa. Vierailemme kaupunkikierroksella mm. Hoa Kiem -järven temppelissä, vanhankaupungin kortteleissa sekä kirjallisuuden temppelillä. Alkuillasta pääsemme seuraamaan vesinukketeatteria ennen illallista. (A,L)

The Ann Hotel tai vastaava

Hanoin kaupunkikierros

4. päivä - HALONG BAY -RISTEILY

Ajamme Halong Cityyn, josta aloitamme risteilyn Halonginlahden upeassa, jyrkkien kalkkikivivuorten saaristossa. Yksi maailman luonnonihmeistä, Halonginlahti kalkkikivisaarineen kuuluu myös UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Sadat jyrkästi nousevat kalkkikivikalliosaaret kätkevät suojiinsa tippukiviluolia, laguuneita sekä hiekkarantoja. Illallinen ja yöpyminen hyvin varustellulla risteilijällämme.  (A,L,I)

Indochina Sails -risteilyalus

Risteily

5. päivä - HALONG BAY - HANOI - HOI AN

Risteilemme aamupäivän kauniissa Halonginlahden saaristomaisemissa. Rantaudumme puolenpäivän aikaan ja ajamme iltapäivällä takaisin Hanoihin. Illalla lento Vietnamin keskiosaan, Da Nangin kaupunkiin ja kuljetus Hoi Anin viehättävään ja hyvin säilyneeseen satamakaupunkiin. Hoi Anin vanhakaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde.  (A)

Royal Riverside Hotel tai vastaava

Risteily

6. päivä - HOI AN

Aamiaisen jälkeen puolenpäivän opastettu kävelykierros Hoi Anin toreilla ja vanhoissa kauppakortteleissa. Lounaan jälkeen omaa aikaa lähteä vaikka kuuluisalle China Beachille muutaman kilometrin päähän Hoi Anista. (A,L) 

Royal Riverside Hotel tai vastaava

Hoi Anin kävelykierros

7. päivä - HOI AN - HO CHI MINH

Aamiaisen jälkeen kuljetus Da Nangin kentälle ja lento trooppiseen Etelä-Vietnamiin, Ho Chi Minhin kaupunkiin. Ho Chi Minhin kaupunki, entiseltä nimeltään Saigon on Vietnamin suurin kaupunki ja vilkas kaupan keskus. Saigon toimi aikoinaan Ranskan Indokiinan hallinnollisena pääkaupunkina sekä myöhemmin amerikkalaisten tukeman Etelä-Vietnamin hallituksen pääkaupunkina. Saigonille tyypillisiä piirteitä ovat siirtomaavallan aikaiset bulevardit ja rakennukset. Kaupungissa riittää elämyksiä shoppailijalle ja nautiskelijoille. Teemme lounaan jälkeen kaupunkikierroksen, jonka aikana vierailemme entisen Etelä-Vietnamin presidentinpalatsissa ja sotamuseossa. (A,L) 

Liberty Central Riverside Hotel tai vastaava

Ho Chi Minhin kaupunkikierros

8. päivä - CAI BE & VINH LONG

Päiväretki Saigonista Mekong-joen suistoalueelle, joka tunnetaan Vietnamin vilja-aittana. Teemme veneretken joella ja vierailemme kelluvilla markkinoilla. Palaamme iltapäivän päätteeksi Saigoniin. (A,L)

Liberty Central Riverside Hotel tai vastaava

Veneretki

9. päivä - HO CHI MINH –

Vapaata aikaa ennen kuljetusta lentokentälle ja paluulentoja Suomeen. (A)

10. päivä - HELSINKI

Saapuminen kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Kaikki maan sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita tai ohjelmaa
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.

Lennämme Vietnamiin Qatar Airwaysin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Lisätietoa Vietnamista ja Vietnamin matkoista tästä linkistä. 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse etukäteen haettua viisumia Vietnamiin alle 15 vrk matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan alusta laskettuna.

Halonginlahden risteilyvarauksia varten tarvitsemme kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) osoitteeseen info(ät)mandalatravel.fi.

Tippikulttuuri on tyypillistä Vietnamissa. Suositeltavaa on varata paikallisoppaiden tippeihin 2€ per päivä ja autonkuljettajille 1€ per päivä paikallisessa valuutassa.

Varusteet matkalle:

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä.

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)
Chat on WhatsApp