Vietnam-ryhmamatka-torilla
vietnam-fillari
Matkat-Vietnamiin-vietnamilainen-ruoka
Vietnam-matkat-halong-bay
Vietnam-matkat-halongbay-risteily
vietnam-loma
Vietnam-matkat-rantaloma
Vietnam-matkat-Phu-Quoc
Vietnam-kiertomatkat-Hue
Vietnam-matkat-Danang

Vietnamin matkat

Aasian kauneimpia maisemia ja elävää kulttuuria Vietnamissa

Matkat Vietnamiin tarjoavat monipuolisia elämyksiä. Kaakkois-Aasian kiehtova Vietnam on erinomainen matkakohde, joka tarjoaa monipuolista nähtävää ja tekemistä joka lähtöön. Saigonin ja Hanoin metropoleista sekä trooppiselta Mekong-joen suistoalueelta aina Pohjois-Vietnamin vuoristoon Sapan alueen vaelluspoluille, keisarilliseen pääkaupunkiin Hueen, Da Nangin China Beachille tai Halonginlahden upeiden kalkkikivisaarten sekä Hoi Anin tunnelmallisen vanhankaupungin maailmanperintökohteiden maisemiin.

Paikallinen kulttuuri ja ruoka, kauniit riisipeltojen täplittämät maisemat, vehreät viidakot, muinaisten korkeakulttuurien jäänteet ja Vietnamin sodan muistomerkit kutsuvat elämysmatkalle Vietnamiin. Rentouttavaa rantalomaa etsiville Vietnam tarjoaa myös trooppisia rantoja esimerkiksi Nha Trangissa, Danangissa, Mui Ne:ssa tai Phu Quocin paratiisisaarella.

Mandala Travelin kautta saat esimerkiksi monipuoliset aktiivilomapaketit kuten pyöräily- ja patikointimatkat Vietnamissa, jotka kuljettavat klassisten nähtävyyksien lisäksi myös maan vähemmän vierailluille mutta yhtä lailla hienoille alueille, sekä kattavat kulttuuripainotteiset kiertomatkat Vietnamiin ja muualle Kaakkois-Aasiaan, joko suomalaisessa tai kansainvälisessä ryhmässä. 

Opastettujen Vietnamin kiertomatkojen, pyöräilymatkojen ja vaellusten lisäksi toteutamme myös räätälöityjä matkoja Vietnamiin haluamallanne ohjelmalla, omassa yksityisessä ryhmässänne. Vietnamin matkan voit myös yhdistää matkaan naapurimaihin Kambodzaan, Laosiin tai Thaimaahan. Tutustu esimerkkeihin ja kysy lisää: info(ät)mandalatravel.fi

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse etukäteen haettua viisumia Vietnamiin alle 15 vrk kestävillä matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk Vietnamin matkan alusta laskettuna.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Vietnamin matkan aikana. Kaikille Vietnamiin matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta, ja mahdollisesti myös malarian estolääkitystä lääkärin riskiarvion perusteella. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Vietnamin virallinen kieli on vietnam. Harvat vietnamilaiset puhuvat englantia ja jo muutaman vietnaminkielisen fraasin opettelu auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. 

Vietnamin rahayksikkö on dong (VND). Maksaminen Vietnamissa perustuu edelleen pääsääntöisesti käteisen käyttöön. Virallisen valuutan dongin lisäksi hinnat määritellään usein dollareissa. Dongeja ei kannata vaihtaa ennen maahan saapumista. Vietnamin suuremmissa kaupungeissa on nykyisin varsin hyvin pankkiautomaatteja, joista saa yleensä nostettua paikallista valuuttaa suomalaisilla korteilla. Luottokortteja voi käyttää Vietnamissa maksuvälineenä lähinnä kansainvälisissä hotelleissa ja matkailijoiden suosimissa kaupoissa ja ravintoloissa.

Vietnamin ilmasto on monipuolinen. Trooppisen Etelä-Vietnamin ilmasto on lämpimämpi ja kosteampi kuin maan pohjoisosassa. Lämpötila eteläisessä Vietnamissa on yleensä 25-30°C ja pohjoisessa se vaihtelee 10-25°C välillä. Vuoristossa on usein öisin tätä viileämpää. Talvikaudet Pohjois-Vietnamissa voivat olla viileitä. Aurinko paistaa koko maassa läpi vuoden, mutta sadekaudet vaihtelevat: pohjoisessa ja eteläisessä Vietnamissa sataa hieman enemmän toukokuusta lokakuulle, maan keskiosassa taas syyskuusta tammikuulle.

Aikavyöhyke Vietnamissa on GMT+7 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Vietnamiin on +84.

Juomarahakulttuuri on tyypillistä Vietnamissa. Tulee kuitenkin muistaa, että palvelurahojen antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Tippiä voi jättää oman mielensä mukaan myös paikallisoppaille ja autonkuljettajille. 

Vietnamin matkakohteita

Hanoi 
Vietnamin pääkaupunki Hanoi on asukasluvultaan (n. 4 milj.) maan toiseksi suurin kaupunki. Hanoita voi kutsua vietnamin kulttuurin kehdoksi. Suuri osa maan museoista ja taiteilijoista ovat Hanoissa. Ho Chi Minh, joka voitti Vietnamin sodan ja yhdisti Etelä- ja Pohjois-Vietnamin teki Hanoista maan hallinnollisen pääkaupungin. Hanoissa on nähtävillä Ho Chi Minhin kaupunkia enemmän perinteistä vietnamilaista elämää, ja elämän rytmi on täällä hieman hitaampaa ja ihmiset ovat kenties hieman ideologisempia kuin dynaamisessa Saigonissa.

Chat on WhatsApp