Andorra
Andorra tour (2)
Andorra tour (1)
Andorra tour (4)
Andorra tour (5)
Andorra tour (3)

Andorra

Minivaltio Pyreneiden vuoriston helmassa

Pikkuinen Andorran ruhtinaskunta korkealla Pyreneiden vuoristossa, Ranskan ja Espanjan rajalla eli lähes eristyksissä ulkomaailmasta aina 1900-luvulle saakka. Nykyisin tämä katalaania puhuva Euroopan pikkuvaltio vain kivenheiton päässä Barcelonasta on suosittu talviurheilu- ja ostosmatkakohde etenkin espanjalaisten ja ranskalaisten keskuudessa.

Ranskan ja Espanjan toisistaan erottava Pyreneiden vuoristo kohoaa korkeimmillaan yli 3400 metriin merenpinnasta. Valtaosa vuoristosta on yhä erämaata, jossa viihtyvät karhut, korppikotkat, gemssit ja alppikauriit. Patikointi Andorran Pyreneillä on hieno tapa tutustua vuoriston huikeisiin maisemiin jäätikköjärvineen ja vehreine laaksoineen, sekä samalla Pyreneiden mielenkiintoiseen kasvillisuuteen, eläimistöön ja vanhaan paimentolaiskulttuuriin.

Patikointi- ja vaellusreitit Andorrassa ovat hyvin kehittyneitä, ja paikalliset kylät Andorran laaksoissa tarjoavat mukavat palvelut ulkoiluretkien jälkeen. Patikoinnin ja vaeltamisen lisäksi Andorrassa voi myös kokeilla ratsastusta tai via ferrata-reittejä tai talvisin lasketella. Andorran matkalla voit myös tehdä edullisia ostoksia esimerkiksi maan pääkaupungissa Andora la Vellassa.

Tietoa maasta: 

Vaikka Andorran valuuttana toimii euro, maa ei kuulu Euroopan Unioniin eikä Schengen-sopimukseen, eli Andorran matkalle tarvitaan passi.

Andorran virallinen kieli on katalaani. Espanjaa, ranskaa ja portugalia puhutaan yleisesti, englannin kielen osaaminen on Andorrassa hieman harvinaisempaa. 

Andorran rahayksikkö on euro (€). Rahaa voi nostaa myös paikan päältä pankkiautomaateista yleisimmillä luottokorteilla. 

Andorrassa on otettu käyttöön veronkaltainen matkailijamaksu, "turistivero" 2€/hlö/yö kaikilta yli 15-vuotiailta ulkomaalaisilta majoittujilta. Veron kerää hotellinne paikan päällä.

Aikavyöhyke Andorrassa on GMT+1 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Andorraan on +376.

Ilmasto Andorrassa on mantereinen vuoristoilmasto: talvet ovat viileitä ja lumisia, kun taas kesät ovat hyvin lämpimiä. Matkalle Andorraan voi lähteä mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta parasta aikaa vaeltaa Andorrassa ovat alkukesä ja alkusyksy. Aurinkoista maassa on keskimäärin 300 päivänä vuodesta. 

Chat on WhatsApp