Andorra
Andorra tour (2)
Andorra tour (1)
Andorra tour (4)
Andorra tour (5)
Andorra tour (3)

Andorra

Minivaltio Pyreneiden vuoriston helmassa

Pikkuinen Andorran ruhtinaskunta korkealla Pyreneiden vuoristossa, Ranskan ja Espanjan rajalla eli lähes eristyksissä ulkomaailmasta aina 1900-luvulle saakka. Nykyisin tämä katalaania puhuva pikkuvaltio vain kivenheiton päässä Barcelonasta on suosittu talviurheilu- ja ostosmatkakohde etenkin espanjalaisten keskuudessa.

Ranskan ja Espanjan toisistaan erottava Pyreneiden vuoristo kohoaa korkeimmillaan yli 3400 metriin merenpinnasta. Valtaosa vuoristosta on yhä erämaata, jossa viihtyvät karhut, korppikotkat, gemssit ja alppikauriit. Patikointi Pyreneillä on hieno tapa tutustua vuoriston huikeisiin maisemiin jäätikköjärvineen ja vehreine laaksoineen, sekä samalla Pyreneiden mielenkiintoiseen kasvillisuuteen, eläimistöön ja vanhaan paimentolaiskulttuuriin.

Patikointi- ja vaellusreitit Andorrassa ovat hyvin kehittyneitä, ja paikalliset kylät Andorran laaksoissa tarjoavat mukavat palvelut ulkoiluretkien jälkeen. Patikoinnin ja vaeltamisen lisäksi Andorrassa voi myös kokeilla ratsastusta tai via ferrata-reittejä tai talvisin lasketella. 

Tietoa maasta: 

Vaikka Andorran valuuttana toimii euro, maa ei kuulu Euroopan Unioniin eikä Schengen-sopimukseen, eli Andorran matkalle tarvitaan passi.

Andorran virallinen kieli on katalaani. Espanjaa, ranskaa ja portugalia puhutaan yleisesti, englannin kielen osaaminen on hieman harvinaisempaa. 

Andorran rahayksikkö on euro (€). Rahaa voi nostaa myös paikan päältä pankkiautomaateista yleisimmillä luottokorteilla. 

Aikavyöhyke Andorrassa on GMT+1 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Andorraan on +376.

Ilmasto Andorrassa on mantereinen vuoristoilmasto: talvet ovat viileitä ja lumisia, kun taas kesät ovat hyvin lämpimiä. Parasta aikaa vaeltaa Andorrassa ovat alkukesä ja alkusyksy. Aurinkoista maassa on keskimäärin 300 päivänä vuodesta. 

Chat on WhatsApp