Bhutan matkat kiertomatkat 1
Bhutan matkat kiertomatka matkapaketti
Bhutanin kiertomatkalla mammoja temppelin edustalla
Bhutan Thimpu rukousmylly prayer wheel
Bhutan Punakha zhong luostari
Bhutan Punakha monastery
Bhutan monks festival mask dance - maski tanssiesitys
Bhutan tsetchu mask dance
Bhutan tsetchu mask dance
Bhutan tsetchu festival
Bhutan munkit
Bhutan thanka maalausta
Bhutan taidetta
Bhutan matkat kiertomatkat 14
Bhutan matkat kiertomatkat 15
Bhutan matkat kiertomatkat 16
Bhutan matkat kiertomatkat 17
Bhutan matkat kiertomatkat 18
Bhutan matkat kiertomatkat 19
Bhutan matkat kiertomatka matkapaketti
Bhutanin kiertomatkalla mammoja temppelin edustalla
Bhutan Thimpu rukousmylly prayer wheel
Bhutan Punakha zhong luostari
Bhutan Punakha monastery
Bhutan monks festival mask dance - maski tanssiesitys
Bhutan tsetchu mask dance
Bhutan tsetchu mask dance
Bhutan tsetchu festival
Bhutan munkit
Bhutan thanka maalausta
Bhutan taidetta
Slider thumb bhutan matkat kiertomatkat 14
Slider thumb bhutan matkat kiertomatkat 15
Slider thumb bhutan matkat kiertomatkat 16
Slider thumb bhutan matkat kiertomatkat 17
Slider thumb bhutan matkat kiertomatkat 18
Slider thumb bhutan matkat kiertomatkat 19

Bhutanin kiertomatka - maailman onnellisin maa

Raitis ilma, rauha ja harmonia kutsuvat upealle matkalle maailman onnellisimpaan maahan.

Kulttuuri
13
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Harvojen tuntema ja vähän vierailtu Bhutan, omalla kielellään Druk Yul, ukkoslohikäärmeen maa, on yksi maailman kiehtovimmista matkakohteista. Bhutan vaalii himalajanbuddhalaista kulttuuriaan ulkopuolisilta vaikutteilta, mutta tarjoaa samalla hyvät puitteet kokea sen elävää kulttuuria. Kansallispukuihin sonnustautuneet ihmiset, perinteinen arkkitehtuuri, lukuisat temppelit, luostarit ja linnoitukset sekä ympäröivät maisemat ovat uskomattomia elämyksiä.

Kattavalla Bhutanin kiertomatkallamme pääset myös kohteisiin, joihin muut matkanjärjestäjät eivät vie: Koet Bhutanin parhaat historialliset ja kulttuurikohteet Paron, Thimpun ja Punakhan alueilla, sekä myös hyvin harvoin vieraillut Gangteyn ja Haan laaksot ikivanhoine buddhalaistemppeleineen ja harvinaisine mustakaulakurkineen. Matkalla Bhutaniin tutustumme myös Nepalin pääkaupunkiin Katmanduun. 

 

Matkaohjelma

1. päivä - Lennot Katmanduun

Lennot Suomesta Nepalin pääkaupunkiin Katmanduun, jonne saavumme seuraavan vuorokauden puolella.

2. päivä - KATMANDU

Saapuminen Katmanduun. Hotelliin majoittumisen jälkeen opastettu kaupunkikierros Katmandussa.

Majoitus

Hotel Traditional Comfort tai vastaava

3. päivä - Katmandu - Paro - Thimphu

Ikimuistoinen lento Bhutanin ainoalle lentokentälle Paroon. Koneen ikkunasta voi nähdä lennon aikana maailman korkeimpien vuorten huippuja. Jo saapuminen tähän mystiseen kuningaskuntaan herättää suuria tunteita. Parosta siirrymme majoittumaan Bhutanin pääkaupunkiin Thimphuun. Thimphu on varmasti maailman ainoa pääkaupunki jossa ei ole liikennevaloja. Kaupungin ”ruuhkaisimmassa” risteyksessä seisoo elegantisti liikennettä ohjaava poliisi. Autot saapuivat tähän uinuvaan pääkaupunkiin vasta 60-luvulla. Thimpun kaupunki sijaitsee metsäisessä laaksossa Wang Chu -joen varrella. Kaupunki oli 60-luvulle asti pieni kylä, kunnes Bhutanin kuningashuone muutti sinne ja Thimpusta tehtiin pääkaupunki. Kaupungissa on turvallinen ja rauhallinen ilmapiiri. (A,I)

Majoitus

Hotelli

4. päivä - THIMPHU

Tänään tutustumme Thimphun nähtävyyksiin. Vierailemme kolmannen kuninkaan muistostupalla, Buddhalaisessa luostarissa ja näköalapaikalla seisovalla buddhapatsaalla, sekä tervehdimme maan kansalliseläimiä takineja. (A,L,I)

Majoitus

Hotelli

5. päivä - THIMPHU - PUNAKHA

Siirtyminen Thimphusta Punakhan laaksoon. Ajomatkamme alkaa nousulla yli 3 000 metriä korkeaan Dochu La:n solaan, josta on kirkkaalla kelillä upeat näkymät Bhutanin Himalajan korkeimmille huipuille. Pilvisellä kelillä voi ihailla harjanteella liehuvia rukouslippuja ja kuninkaan sotaretken kunniaksi rakennettuja 108:aa stupaa. Laskeudumme vehreään laaksoon, joka on yksi Bhutanin viljavimmista ja etenkin punaisen riisilajikkeen viljelyaluetta. Muita laaksossa viljeltäviä tuotteita ovat omenat ja mansikat. 

Bhutanin vanha pääkaupunki Punakha sijaitsee Pho Chhu -ja Mo Chhu -jokien risteyskohdassa. Siellä sijaitsee myös maan upeimpiin kuuluva linnoitus, Punakha Dzong. Linnoitus on bhutanilaisen linnoitusarkkitehtuurin loisteliain tyylinnäyte. Se rakennettiin vuosina 1637-38 ja on toiminnassa yhä tänäkin päivänä. Linnoituksessa sijaitsevat läänin virastot, oikeus sekä tärkeimmät uskonnolliset elimet. Tarinan mukaan linnoitus rakennettiin ilman piirustuksia Guru Ringpochen, toisen valaistuneen buddhan, palatsin kopioksi, jonka arkkitehtuuri näki unessaan. Vierailemme luonnonkauniilla saarella, kahden joen risteyksessä sijaitsevassa linnoituksessa. Majoitumme Punahkassa. (A,L,I)

Majoitus

Hotelli

6. päivä - PUNAKHA - GANGTEY

Jatkamme Punakhan nähtävyyksiin tutustumista ja sen jälkeen matkaa Punakhasta itään, seuraavaan, korkeammalla sijaitsevaan laaksoon, Gangteyn eli Phobjikhan laaksoon, joka on jo selvästi Bhutanin vaatimattomien matkailijavirtojen ulkopuolella. Laakso tunnetaan ennen kaikkea harvinaisten mustakaulakurkien talvehtimisalueena. Bhutanilaiset pitävät näiden lintujen kaartelua laakson yllä mitä parhaimpana siunauksena. Täällä on mahdollista päästä näkemään näitä majesteettisia lintuja loka-helmikuussa ennen kuin ne lähtevät pesimisalueilleen Tiibetin ylängölle. Majoitumme laaksossa seuraavat kaksi yötä. (A,L,I)

Majoitus

Hotelli

7. päivä - GANGTEY

Vietämme päivän Gangteyn laaksossa, jota vartioi 1600-luvulla rakennettu Gangtengin historiallinen luostari, joka on eittämättä yksi Bhutanin hienoimmista. Luostarivierailun jälkeen kävelemme halki 3000 metrin korkeudella sijaitseva laakson, pysähtyen matkan varrella vanhalle temppelille. Laakso on linnustoltaan parhaimmillaan talvikaudella lokakuun lopulta helmikuun puoleenväliin, jolloin mustakaulakurjet talvehtivat siellä, ja sen suojellulla alueella on mahdollista nähdä kurkien lisäksi myös muita Himalajan alueen harvinaisempia lintu- ja eläinlajeja. (A,L,I)

Majoitus

Hotelli

8. päivä - GANGTEY - THIMPHU

Palaamme Gangteyn laaksosta takaisin länteen, vuoristosolien ja Punakhan laakson kautta takaisin Thimphuun, jonne majoitumme. (A,L,I)

Majoitus

Hotelli

9. päivä - THIMPHU - HAA

Matkaamme Paron laakson kautta läntiseen Haan laaksoon, joka on matkamme toinen hyvin harvoin vierailtu kohde. Laakson kohokohtia ovat viehättävä Haan kylä, jossa yövymme, sekä kaksi ikivanhaa tiibetinbuddhalaista temppeliä, Lhakhang Nagpo eli musta temppeli ja Lhakhang Karpo eli valkoinen temppeli. Ne rakennutti aikoinaan 600-luvulla tiibetiläinen kuningas Songtsen Gampo, tarinan mukaan yhdessä päivässä. (A,L,I)

Majoitus

Hotelli

10. päivä - HAA - PARO

Ajamme halki upeiden vuoristomaisemien viimeiseen kohteeseemme Paroon, jossa tutustumme alueen nähtävyyksiin. Bhutanin matkamme kruunaavat vierailu kuuluisassa Tiikerinpesän luostarissa sekä kauniissa Kyichu Lhakangin temppelissä. Yövymme Parossa. (A,L,I)

Majoitus

Hotelli

11. päivä - PARO - KATMANDU

Heitämme hyvästit Bhutanille ja lennämme Paron kentältä takaisin Nepalin Katmanduun, jossa vielä vapaata aikaa ja yöpyminen. (A)

12. päivä - KATMANDU

Vapaata aikaa Katmandussa. Kuljetus ennen puoltayötä lentokentälle ja paluulennot takaisin kotimaahan. (A)

13. päivä - PALUULENNOT SUOMEEN

Saapuminen Suomeen.

ATERIAT: (A) AAMIAINEN (L) LOUNAS (I) ILLALLINEN

Lisätiedot

Huom: lentokapasiteetti Bhutaniin on hyvin rajallinen, ja lennot myydään loppuun yleensä useita kuukausia ennen matka-ajankohtaa. Teethän siis varauksesi Bhutanin matkalle hyvissä ajoin.

Ryhmäkoko: 10-20 hlö

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Bhutanin viisumi
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Matkavakuutusta 
 • Nepalin viisumia
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja 
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja
 • Toimistokuluja 10 €/ henkilö.

Lennämme Nepaliin Qatar Airwaysin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Lisätietoa Bhutanista ja Bhutanin matkoista tästä linkistä.

Lisätietoa Nepalista ja Nepalin matkoista tästä linkistä.

Bhutaniin saamme elektronisen viisumin, jonka järjestää paikallinen yhteistyökumppanimme. Bhutanin viisumia varten tarvitaan sähköinen kopio passin henkilötietosivusta. Tämä tulee toimittaa Mandala Travelin toimistolle hyvissä ajoin ennen matkan alkua. Nepalin viisumi lunastetaan saavuttaessa Nepaliin. Tarvitset viisumia varten yhden passikuvan sekä vähintään seuraavat 6 kuukautta voimassa olevan passin. Nepalin viisumi maksaa 30 USD alle 15 päivän matkalla ja 50 USD 15-30 päivän matkalla. Viisumi maksetaan käteisellä maahan saavuttaessa.

Bhutanin lentovarauksia varten tarvitsemme kopion tai kuvan passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla esim. jpg- tai pdf-tiedostona.