Bhutanin kiertomatka
Bhutan-dance-and-music-group-471558237 4896x3264
bhutan-mother-child

Bhutan matkat

Kiertomatkat, ryhmämatkat, matkapaketit Bhutaniin

Bhutanin kuningaskunta Himalajan vuoristossa, Intian ja Tiibetin välissä on eräs maailman omintakeisimmista ja mielenkiintoisimmista matkakohteista. Ulkomaailmalle pikku hiljaa avautuvassa Bhutanissa arvostetaan maan omaa pitkää historiaa ja perinteitä, luonto on koskematonta ja kulttuuria vaalitaan liialliselta länsimaistumiselta. Matkailu Bhutaniin on edelleen rajoitettua, ja siksi Bhutanin suosituimmissakin matkakohteissa on harvoin matkailijoiden paljoutta.

Maailman ainoana maana bruttokansanonnellisuutta mittaavassa Bhutanissa matkailijaa odottavat tiibetinbuddhalaiset luostarit kuten kuuluisa Paro Taktsang eli Tiikerinpesä, upeat historialliset linnoitukset eli dzongit, aidot, elävät perinteet ja uskonnolliset festivaalit eli tsetsut, sekä ruuhkattomat vaellusreitit Himalajalla. Toisaalta Bhutan kätkee huomaansa myös koskemattomia trooppisia viidakoita sekä tietenkin Himalajan lumihuippuja, joille kiipeäminen on kuitenkin paikallisen lain mukaan kiellettyä.

Mandala Travelin henkilökunnalla on pitkä kokemus Bhutanin matkojen järjestämisestä jo 1990-luvulta lähtien. Järjestämme kulttuuri- ja aktiivimatkoja Bhutaniin sekä ryhmille että yksityisasiakkaille, mukaan lukien vaellukset ja patikointimatkat. Bhutanin viisumit kuuluvat matkapakettien hintaan. Bhutanin matkoillamme majoitutaan pienissä, paikallisissa 3* hotelleissa. Bhutanin matkapaketit järjestetään aina täysihoidolla.

HUOM: lentokapasiteetti Bhutaniin on hyvin rajallinen, ja lennot myydään loppuun yleensä useita kuukausia ennen matka-ajankohtaa. Teethän siis varauksesi Bhutanin matkalle hyvissä ajoin.

Bhutaniin tarvitaan viisumi. Asiakkaamme saavat Bhutanin elektronisen viisumin, jonka järjestää paikallinen yhteistyökumppanimme. Viisumia varten tarvitaan kopio passin henkilötietosivusta. Tämä tulee toimittaa Mandala Travelin toimistolle hyvissä ajoin ennen matkan alkua. 

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Bhutanin matkan aikana. Kaikille Bhutaniin matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Malariaa voi esiintyä Bhutanin eteläosien alankoalueilla. Bhutanin ryhmämatkaohjelmiemme kohteissa malariavaaraa ei ole. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Bhutanin virallinen kieli on dzongkha. Maassa puhutaan kuitenkin laajalti myös englantia, koska se on käytössä koulujen opetuskielenä.

Bhutanin valuuttaa ngultrumeja (BTN) ei voi vaihtaa Suomessa. Käteistä rahaa voi vaihtaa rahanvaihtopisteissä, hotelleissa sekä Thimpussa paikalliseksi valuutaksi. Intian rupiat kelpaavat myös Bhutanissa. HUOM: Bhutanin matkoilla on täysihoito, joten rahaa tarvitsee vain ruokajuomiin, matkamuistoihin ja muihin ylimääräisiin menoihin. 

Tippikulttuuri ei ole Bhutanissa vastaavalla tasolla kuin Intiassa tai Nepalissa. Voit varata Bhutanin matkalla oppaiden ja muun henkilökunnan tippeihin n. 5 €/vrk.

Bhutanin aikavyöhyke on GMT+6 (Suomen GMT+2).

Puheluiden maatunnus Bhutaniin on +975.

Ilmasto Bhutanissa on suurten korkeuserojen vuoksi vaihteleva. Bhutanin keski- ja eteläosat kuuluvat pääosin subtrooppiseen ilmastovyöhykkeeseen. Matkailusesongin aikaan ilmasto on mukavan leuto, päivälämpötilojen vaihdellessa matalien laaksojen noin 25 asteesta ylempien laaksojen noin 20 asteeseen. Illat voivat ylemmillä alueilla olla viileitä. Bhutan on yksi Himalajan alueen sateisimmista alueista, ja vaikka matkailu maassa ajoittuu pääosin kuivaan kauteen on sadetakki syytä olla mukana. Monsuunisateet kestävät kesäkuusta elokuun loppuun. Paras aika vierailla Bhutanissa on Suomen kevät ja syksy.

Thimpu

Bhutanin pääkaupunki Thimpu on varmasti maailman ainoa pääkaupunki jossa ei ole liikennevaloja. Kaupungin ”ruuhkaisimmassa” risteyksessä seisoo elegantisti liikennettä ohjaava poliisi. Autot saapuivat tähän uinuvaan pääkaupunkiin vasta 1960-luvulla. Thimpun kaupunki sijaitsee metsäisessä laaksossa Wang Chu -joen varrella. Kaupunki oli 60-luvulle asti pieni kylä, kunnes Bhutanin kuningashuone muutti sinne ja Thimpusta tehtiin pääkaupunki. Noin 80 000 asukkaan kaupungissa on turvallinen ja rauhallinen ilmapiiri. Sen tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluu kaupungin linnoitus, käsityötaiteen keskus, kansallinen kirjasto, sekä maan kolmannen kuninkaan muistoksi rakennutettu buddhalainen stupa.

Paro

Vehreä ja viljava Paron laakso sekä kaupunki sijaitsevat Bhutanin läntisessä osassa, vanhan Tiibetin kauppareitin varrella. Laakso on yksi Bhutanin viljavimmista ja etenkin punaisen riisilajikkeen viljelyaluetta. Muita laaksossa viljeltäviä tuotteita ovat omenat ja mansikat. Paron tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat sen vanha linnoitus, Rinpung Dzong, sekä Bhutanin kansallismuseo. Kaupungissa sijaitsee maan ainoa kansainvälinen lentokenttä.

Punakha

Bhutanin vanha pääkaupunki Punakha sijaitsee Pho Chhu -ja Mo Chhu -jokien risteyskohdassa. Kaupungin tärkein nähtävyys on Punakhan linnoitus, Punakha Dzong. Linnoitusta pidetään bhutanilaisen linnoitusarkkitehtuurin loisteliainpana tyylinnäytteenä. Se rakennettiin vuosina 1637-38 ja on toiminnassa yhä tänäkin päivänä. Linnoituksessa sijaitsee lääninvirastot, oikeus sekä tärkeimmät uskonnolliset elimet. Tarinan mukaan linnoitus rakennettiin ilman piirustuksia Guru Ringpochen, toisen valaistuneen buddhan, palatsin kopioksi, jonka arkkitehtuurin hän näki unessaan.

Lue lisää: 

Mandalan matkassa Bhutaniin blogissamme

Kumppaneidemme Bhutanin matkaopas ja matkatarinat

Chat on WhatsApp