Italia eurooppa pyorailymatkat

Italian parhaat aktiivimatkakohteet

6.7.2022

kirjoittanut: info mandalatravel

Takaisin

Cinque Terre ja dramaattinen Ligurian rannikko

Italian luoteisrannikon upeat maisemat, idylliset pikkukylät ja vuorenrinteiden viiniviljelmät kutsuvat patikoimaan Cinque Terren alueelle Liguriaan.

Italian Ligurian rannikko La Spezian ja Genovan kaupunkien välissä tunnettiin vielä 1800-luvulla luoksepääsemättömänä seutuna. Rannikon jyrkkien kallioiden lomassa sijaitsevia viittä kylää, Monterossoa, Vernazzaa, Cornigliaa, Manarolaa ja Riomaggiorea, joista alueen nimi Cinque Terre eli “viisi maata” on saanut nimensä, yhdistivät pitkään vain rinteillä kulkevat kinttupolut. Nykyisin kyliä yhdistää myös paikallisjuna sekä lauttayhteys, mutta ne eivät kuitenkaan ole menettäneet historiallista charmiaan. Kinttupoluista taas on kehkeytynyt maailmankuulu patikointireittien verkosto ja koko alueesta kansallispuisto ja UNESCOn maailmanperintökohde.

Tutustu Cinque Terren patikointimatkaan 

Mandala%20cinque%20terre%201

Tyylikäs Amalfin rannikko ja Sorrenton niemimaa

Amalfin rannikko Italiassa oli aikoinaan muinaisen Rooman ylimystön suosima rentoutumiskohde. Sorrenton niemimaalla, Napolin eteläpuolella sijaitseva jylhä rannikko on nykyisin suosittu matkakohde ja UNESCOn maailmanperintökohde.

Teemme päiväretkiä patikoiden vuoristoisen rannikon tuntumassa kulkevilla poluilla, tutustumme alueen kyliin ja pikkukaupunkeihin sekä nautimme italialaisesta vieraanvaraisuudesta ja ruokakulttuurista. 

Tutustu Amalfin patikointimatkaan 

Mandala%20amalfi%20patikointimatka%202

Cilenton alue Campaniassa, tuntematon helmi

Keskiaikaisia kyliä, antiikin raunioita, maaseudun rauhallisia patikointireittejä ja perinteistä Välimeren ruokakulttuuria Italian Campaniassa.

Italian lounaisella Tyrrhenanmeren rannikolla sijaitseva Cilenton alue on UNESCOn mailmanperintökohde ja osa Cilenton ja Vallo di Dianon kansallispuistoa, joka tunnetaan rikkonaisesta rannikostaan ja antiikin aikaisista raunioistaan. Amalfin alueesta ja Salernon kaupungista etelään sijaitseva Cilento on rauhallista maaseutua, jossa voit nauttia maailmankuuluja Amalfin ja Cinque Terren rannikoita vastaavista Italian maisemista ja paikallisista herkuista ilman ruuhkia ja turistimassoja.

Tutustu Campanian -Cilento patikointimatkaan

Cilento

Vulkaaniset ja jylhät Liparisaaret

Tyrrhenanmeressä Sisilian pohjoispuolella sijaitsevat Liparisaaret tunnetaan myös Eolisina tai Aiolisina saarina. Saariryhmän seitsemän pääsaarta ovat merestä kohoavia tulivuoria. Saarten tuliperäinen hedelmällinen maaperä, vulkaanisten mineraalien kaivokset ja merenkulullisesti edullinen sijainti ovat tehneet niistä suositun asuinpaikan aina neoliittiselta ajalta lähtien, ja saarilla näkeekin runsaasti todisteita monien niin antiikin aikaisten kuin uudempien kulttuurien läsnäolosta.

Nimi Aioliset saaret tulee antiikin kreikkalaiselta tuulen jumalalta Aiolokselta. Nykyisin saaret ovat Unescon maailmanperintökohde ja kesäaikaan suosittu matkailukohde, jossa pääset nauttimaan jylhien maisemien ja tummahiekkaisten Välimeren rantojen lisäksi tuliperäisistä mutakylvyistä, tutustumaan toimiviin tulivuoriin lähietäisyydeltä, sekä vierailemaan suojelluissa historiallisissa kylissä perinteisine valkaistuine kivitaloineen, välimerellisine puutarhoineen ja terrakottatiilineen.

Tutustu Liparisaaret patikointimatkaan 

Lipari saaret

Toscana, Keski-Italian upea maaseutu, viinitilat ja historialliset kaupungit

Keski-Italian Toscana on tunnettu maailmanlaajuisesti patikointi- ja pyöräilymaastoistaan, sekä kuvauksellisista maisemistaan: viljapeltojen, kukkaniittyjen ja sypressien hallitsemaa maaseutua täplittävät kukkuloiden keskiaikaiset kylät ja historialliset pikkukaupungit.

Toscanan pyöräilymatkalla teemme päiväretkiä pyöräillen maaseudun halki pikkuteitä seuraillen, tutustuen samalla keski- ja renesanssiaikaisiin kyliin ja kaupunkeihin, sekä alueen viini- ja ruokakulttuuriin. 

Toscanan patikointimatka, patikointiviikko Italian Toscanassa. Keski-Italian Toscanan idyllinen maaseutu kauniine kukkuloineen ja historiallisine kohteineen tarjoaa kenties Italiaa parhaimmillaan, poissa suurkaupunkien vilskeestä.  

Italia

Salenton niemimaa, rauhallinen ja maukas Etelä-Italia

Apulian alueella Etelä-Italiassa tarjoaa rentouttavaa pyöräilyä tasamaalla, Salenton niemimaan rauhallisilla teillä, sekä tietysti aimo annoksen paikallista historiaa, kulttuuria, Välimeren aurinkoa ja herkuttelua.

Adrian- ja Joonianmeret erottava Salenton niemimaa on Italian ns. "saappaankorko", jossa ovat vaikuttaneet niin muinaiset messapialaiset, kreikkalaiset ja normannit kuin Rooman ja Bysantin valtakunnat. Oliivien ja viinin, varsinkin primitivo- ja negramaro-lajikkeiden viljelystä sekä perinteisestä ruokakulttuuristaan tunnetulla alueella näkyvät edelleen kreikkalaiset ja albanialaiset vaikutteet, ja eri aikakausilta peräisin oleviin historiallisiin kohteisiin törmää alueella kaikkialla.

Tutustu Salenton pyöräilymatkaan

Salento

Abruzzo ja apenniinit – gravel-pyöräilijän paratiisi

Keski-Italian Apenniinit ovat gravel-pyöräilijän paratiisi hienoine, monipuolisine ja rauhallisine pyöräilyreitteineen sekä tietysti upeine maisemineen. Abruzzon alue tarjoaa Apenniinien parhaita näköaloja mm. Gran Sasson kansallispuiston ja Sirente Velinon luonnonpuiston vuorilla sekä haastetta ja elämyksiä kokeneemmallekin harrastajalle. Viikon mittainen ympyräreittimme kuljettaa Apenniinien vuoriston laaksoista ja ylätasangoilta vuorenrinteiden serpentiiniteille ja Gran Sasson kansallispuiston autoliikenteeltä suljetuille osuuksille.

Tutustu Abruzzo gravel pyöräilymatkaan  

Abruzzo

Dolomiittien vuoristo ja Via Ferrata

Pohjois-Italian Dolomiitit ovat nimetty UNESCO:n maailmanperintökohteeksi eikä suotta. Huikeat maisemat, italialainen ruoka, paikallinen vuoristokulttuuri ja Dolomiittien historia tekevät alueesta ainutlaatuisen. Upeat ja ilmavat Via Ferrata -reittit tuovat nämä vuoret käsinkosketeltaviksi. Liikunta täyteisen viikon viikon aikana näet ja koet Dolomiittien helmet: Cortinan, Tofanan, Cristallon, Cinque Torrin, Passo Giaon, Croda di Lagon, Becco di Mezzodin, Cadini-vuoret ja Drei Zinnenin. 

Tiesitkö muuten, mistä maailman paras italialainen jäätelö tulee? Dolomiiteiltapa tietenkin.

MIKÄ “VIA FERRATA”?

Via ferrata, “rautainen tie”, tarkoittaa vuoristopolkua, joka on vahvistettu turvakaapeleilla, askelmilla, tikkailla ja silloilla. Vaeltaja on koko ajan varmistettu turvakaapeliin. Via Ferratojen avulla pääset paikkoihin, jonne vain polkuja seuraamalla et löytäisi. Mandalan Via Ferrata -viikolla paikallinen UIAGM/IFMGA-lisensoitu vuoristo-opas varmistaa lisäksi turvallisuuden haastavimmilla kiipeilyosuuksilla. Ammattivuoristo-oppaan kanssa Via Ferrata -kiipeily on turvallista, eikä kiipeilytaustaa tarvita – hyvä yleiskunto riittää.

Tutustu Dolomiittien matkaohjelmaan 

Dolomites

Takaisin

Chat on WhatsApp