Galapagos santiago

Maailman upeimmat luontokohteet - minne ja milloin?

25.7.2022

kirjoittanut: info mandalatravel

Takaisin

Luontomatkalle maailman hienoimpiin luontokohteisiin

Maailman upeimmat luontoelämykset sekä luontomatkailijan ja luonnonystävän unelmakohteet eri puolilla maailmaa: Ekoturismin mallimaa Costa Rica, luontomatkailijan mekka Galapagossaaret, Tansanian klassiset safarikohteet, Gorillojen jäljitys Ugandassa, Madagaskarin sademetsät puoliapinoineen, Namibian aavikkomaisemat, Intian tiikerisafarit ja Borneon viidakoiden kansallispuistot. Tässä artikkelissa esittelemme maailmankuuluja ja vähemmän tunnettuja luontomatkakohteita maailmalta.

Etosha

Galapagossaaret – luonnonystävän kerran elämässä -kohde

Tyynessä valtameressä päiväntasaajalla sijaitsevat, Ecuadorille kuuluvat Galapagossaaret ovat jokaisen luontomatkailijan mekka. Ainutlaatuisesta luonnostaan tunnetut kuivat puoliaavikkosaaret omintakeisine, ihmisiä pelkäämättömine eläimineen ovat monen kerran elämässä -matkakohdelistalla. Galapagossaarten yli 50 saarta ja luotoa sijaitsevat noin 1000 km päässä Etelä-Amerikan rannikosta, ja suuri osa saarten eläimistöstä on kotoperäisiä lajeja, joita ei esiinny missään muualla. Charles Darwinin tutkimuskohteena tunnetuilla ja evoluution koelaboratorioksikin kutsutuilla Galapagossaarilla eläimistö eri saarilla on myös kehittynyt eri lajeiksi, jotka soveltuvat parhaiten elämään kotisaarensa olosuhteissa.

Galapagossaarten päänähtävyys on ilman muuta sen ainutlaatuinen eläimistö: verkkaisesti tallustavat jättiläiskilpikonnat, rannoilla loikoilevat hylkeet ja merileguaanit, suuret merilintuyhdyskunnat veikeine sinijalkasuulineen ja fregattilintuineen, sekä saarten kotoperäiset pingviinit, darwininpeipot ja maaleguaanit. Eläinten kesyyden ansiosta Galapagos on täydellinen kohde luontokuvaajille. Kotoperäisten maaeläinten lisäksi myös Galapagosin upeat rannikkovedet haiparvineen ja hyvinsäilyneet sukelluskohteet houkuttelevat matkailijoita saarille.

Suurin osa Galapagossaarista on kansallispuistoaluetta, jolla liikkuminen on rajoitettua tietyille reiteille ja tapahtuu ryhmissä paikallisen luonto-oppaan kanssa. Matkailu Galapagossaarilla on myös matkailijamäärien puolesta rajoitettua ja maahantuontia saarille valvotaan tarkasti haittaeläinten leviämisen estämiseksi. Suurin osa Galapagossaarten matkoista on risteilyjä, mutta saariryhmän asuttuihin pääsaariin voi hyvin tutustua myös asuen pienissä hotelleissa saarilla ja siirtyen pääsaarelta toiselle venekuljetuksilla.

Matkustus Galapagossaarille on helpointa lentäen Ecuadorin Quitosta tai Guayaquilista käsin. Saarille on mahdollista matkustaa myös meriteitse yhteysaluksella Ecuadorin mantereelta tai risteilyllä. Sään puolesta paras aika matkustaa Galapagossaarille on ympäri vuoden, sillä pesiviä lintuja näkee vuoden ympäri. Lämpimintä saarilla on tammi-huhtikuussa. Galapagossaarilla sataa hyvin vähän, useimmiten huhti-toukokuun aikana. Osa saarista rauhoitetaan matkailulta eläinten pesintäkausien mukaan.

Matka Galapagossaarille kannattaa yhdistää muun Ecuadorin kanssa. Pienehkön Ecuadorin maisemat vaihtelevat Andien lumihuipuista ja ylängöistä Amazonin vehreisiin viidakoihin, värikkäitä lintuja kuhiseviin pilvimetsiin ja Tyynenmeren rannikon viihtyisiin rantakohteisiin, ja näistä kaikki ovat kohtuullisen lyhyiden välimatkojen päässä toisistaan.

Galapagos

Ekomatkalle Costa Ricaan

Costa Rican vehreät kansallispuistot, rannat ja vedenalainen luonto ovat tämän ekoturismin mallimaan valttikortteja. Pieni Costa Rica pitää sisällään niin villejä viidakoita, sumuisia pilvimetsiä, trooppisia rantoja ja koralliriuttoja kuin mahtavia tulivuoriakin. Keski-Amerikassa sijaitsevan Costa Rican hienoimpia nähtävyyksiä ovatkin Tyynenmeren ja Karibianmeren kauniit rannat, lukuisat elämää kuhisevat suojelualueet, kahviplantaasit ja aktiiviset tulivuoret. Maa tunnetaan myös paikallisista asukkaistaan, ticoista, jotka ovat tutkitusti eräitä maailman onnellisimmista ja pitkäikäisimmistä ihmisistä.

Luontomatkailijan unelmakohde Costa Rica on pienestä koostaan huolimatta monipuolinen matkakohde, jossa maisemat vaihtelevat ja välimatkat vierailukohteiden välillä ovat kohtuullisen lyhyitä. Costa Rican luontokohteet pitävät sisällään niin sademetsiä, pilvimetsiä, rantoja, kosteikkoja kuin vuoristoalueitakin. Costa Rican hienoimpia luontokohteita ovat mm. Monteverden maailmankuulu pilvimetsä- ja sademetsäalue maan keskiosassa, jossa voit kulkea puiden latvuksissa kulkevilla kävelyreiteillä havainnoiden lintuja, villieläimiä ja orkideoja, kuvauksellinen Arenalin tulivuori ja samanniminen kansallispuisto kuumine lähteineen, hienoine kävelyreitteineen ja monipuolisine lintulajistoineen, sekä Karibianmeren rannikolla sijaitseva Tortugueron kansallispuisto pitkine, autioine hiekkarantoineen ja vehreine sademetsineen, piskuista Manuel Antonion kansallispuistoa ja upeaa Corcovadon suojelualuetta unohtamatta.

 Costa Rica on täydellinen kohde luontokuvaajalle ja lintuharrastajalle, ja toki maa tarjoaa paljon myös vedenalaisesta luonnosta ja rantalomista kiinnostuneille. Ilmasto Costa Ricassa on trooppisen lämmin, vaikkakin vuoristoalueilla lämpötila on varsinkin iltaisin ja öisin viileä. Paras aika matkustaa Costa Ricaan ja naapurimaa Nicaraguaan on touko-lokakuulle osuvan sadekauden ulkopuolella. Lennot Costa Ricaan Euroopasta saapuvat  Juan Santamarian kansainväliselle lentokentälle maan pääkaupungin San Josén ulkopuolella. 

Two toed sloth tortuguero

Madagaskarin ainutlaatuiset puoliapinat ja kameleontit

Maailman neljänneksi suurin saari, trooppinen Madagaskar on upea matkakohde luonnonystävälle: Madagaskarin monipuolinen luonto kotoperäisine puoliapinoineen ja kameleontteineen, värikkäine paikalliskulttuureineen ja vaihtelevine maisemineen tarjoavat myös luontokuvaajalle loputtomasti hienoja kohteita. Itä-Madagaskarin rehevät sademetsät maailmankuuluine kansallispuistoineen, Intian valtameren hiekkarannat, koralliriutat ja rannikon pikkusaaret kesyine puoliapinoineen, saaren keskiosan vuoristo kanjoneineen sekä Madagaskarin lounaisrannikon mahtavat apinanleipäpuumetsät ovat kaikki ainutlaatuisia matkakohteita. 

Madagaskarin kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat saaren yli 30 kotoperäistä makia eli puoliapinalajia. Madagaskar on myös koti yli puolelle maailman kameleonttilajeista, joita on saarella peukalon kokoisista kissan kokoisiin asti, ja joita paikalliset asukkaat pitävät onnettomien ihmisten sieluina. Maan noin 260 lintulajista suurin osa on kotoperäisiä, eli niitä ei voi nähdä missään muualla. Madagaskarin luontokohteet sisältävät niin maailmanperintökohteita kuin patikointireittejä, tarjoten matkailijalle mahdollisuuksia nähdä ja kuulla saaren luonnon valtava runsaus.

Madagaskarin parhaita luontokohteita ovat mm. Perinetin vuoristosademetsä ja Andasiben kansallispuisto maan pääkaupungin itäpuolella elämää kuhisevine sademetsineen, maailmanperintökohteenakin tunnettu Ranomafanan kansallispuisto, joka on makien ja kotoperäisten lintulajien suojapaikka, Madagaskarin eteläosassa sijaitseva pieni Berentyn suojelualue, sekä ihmisiä pelkäämättömistä makeistaan tunnettu Nosy Komban saari. Myös Madagaskarin keskiosan ylängöllä sijaitseva suuri Isalon kansallispuisto kanjoneineen ja hiekkakivimuodostumineen on kuvauksellista seutua, jossa viihtyvät myös veikeät makit.

 Madagaskar on kooltaan reilusti Suomea suurempi, eli välimatkat saarella ovat pitkiä. Madagaskarin matkailu on toistaiseksi vähän kehittynyttä, ja tiestö köyhässä maassa ei ole parhaassa kunnossa, joten matkailu Madagaskarilla vaatii jonkin verran kärsivällisyyttä. Ilmasto Madagaskarilla on trooppinen monsuuni-ilmasto, itärannikko on sateinen ympäri vuoden, kun taas etelä- ja länsirannikko ovat kuivia. Paras aika matkustaa Madagaskarille on vähäsateisimpana aikana touko-marraskuussa. Talvikaudella maassa esiintyy ajoittain hirmumyrskyjä. Madagaskarin matka on mahdollista yhdistää matkaan Mauritiukselle tai Seychelleille.

Ranomafana red belliedl
Nosy komba

Gorillasafarille Ugandassa

Itä-Afrikan vehreä ja monipuolinen Uganda tunnetaan Afrikan helmenä. Etenkin vuorigorilloistaan tunnettu Uganda on hieno matkakohde, jossa voit myös tehdä perinteisiä safareita norsuineen, virtahepoineen ja leijonineen, tutustua lähimpiin sukulaisiimme simpansseihin, bongata lintuja, kalastaa Viktoriajärvellä tai vaeltaa lumihuippuisilla vuorilla. Rauhallinen ja turvallinen Uganda on myös miellyttävä kohde tutustua paikalliseen afrikkalaiseen kulttuuriin.

Gorillalauman kohtaaminen niiden omassa elinympäristössä on kenties maailman hienoimpia luontoelämyksiä. Simpanssien ja gorillojen jäljitys Ugandassa on mahdollista useissa kohteissa: Gorillalaumoja löydät Ugandan lounaisosan Virungavuorilta, Bwindin metsän ja Mgahinga Gorillan kansallispuistoista, kun taas ihmisiin totutettuja simpanssilaumoja on eri puolilla Ugandaa, tunnetuimpana Kibalen metsän kansallispuisto maan keskiosassa. Simpanssien ja gorillojen jäljitys tapahtuu jalan melko haastavassa viidakkomaastossa, ja voi kestää lauman sijainnista riippuen puoli tuntia tai koko päivän. Gorillojen ja simpanssien jäljitys on aina luvanvaraista, sillä kävijämääriä säännöstellään apinojen suojelemiseksi. Jäljitysluvat varataan erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kannattaa huomioida, että gorillaluvat myydään yleensä loppuun useita kuukausia etukäteen.

Perinteisemmät safarikohteet Ugandassa vaihtelevat laajoista Kuningatar Elisabetin ja Murchinson Fallsin kansallispuistoista pienempiin, mutta yhtä mielenkiintoisiin luontokohteisiin, kuten kävelysafareistaan tunnettuun Lake Mburon kansallispuistoon tai Ziwan sarvikuonojen suojelualueeseen. Ugandan matkalla voit myös lähteä veneilemään virtahepojen seurassa, patikoimaan ylängöillä, etsimään mystistä kenkänokkaa Mabamban kosteikkoalueelta tai haastavalle vuoristovaellukselle Ruwenzorin eli kuun vuorten erämaahan.

Matkailu Ugandassa on Afrikan mittapuulla helppoa, välimatkat kohteiden välillä ovat melko lyhyitä, ja maisemat vaihtelevat ylänköjen kraatterijärviltä ja teen ja kahvinviljelyalueilta laajoihin savanneihin, trooppisiin sademetsiin, lumihuippuisiin Ruwenzori-vuoriin ja Itä-Afrikan hautavajoaman suuriin järviin. Ugandan päälentokenttä on Entebbe pääkaupunki Kampalan eteläpuolella. Ugandan matkan voi yhdistää helposti myös vierailuun naapurimaassa Ruandassa. Paras aika vierailla Ugandassa on sadekausien (yleensä maaliskuusta toukokuuhun ja marras-joulukuussa) ulkopuolella, mutta gorillojen ja simpanssien jäljitys onnistuu ympäri vuoden, ja niiden asuttamilla sademetsäalueilla myös sataa melko tasaisesti ympäri vuoden.

Bwindi

Luontoretkelle Borneon viidakoihin

Aasian suurin saari, trooppinen Borneo on luontomatkailijan aarreaitta ainutlaatuisine luontoineen, upeine koralliriuttoineen ja kansallispuistoineen. Kolmen Kaakkois-Aasian valtion, Malesian, Indonesian ja Brunein jakaman Borneon luontoon tutustuminen on helpointa saaren Malesian puoleisessa pohjoisosassa, joka koostuu Sabahin ja Sarawakin osavaltioista. Osaa Borneosta peittää edelleen noin 140 miljoonaa vuotta vanha sademetsä, joka on eräs maailman vanhimmista ja monimuotoisimmista elinympäristöistä, ja tarjoaa kodin monille kiehtoville eläin- ja kasvilajeille, kuten orangit, kotoperäiset nenäapinat, kääpiönorsut, puuleopardit, languriapinat, sekä valtava määrä lintu-, orkidea- ja kasvilajeja. Sademetsien lisäksi Borneo hemmottelee luonnonystävää majesteettisilla vuorilla, valtavilla luolilla lepakkoyhdyskuntineen, rannikon mangrovemetsillä ja trooppisilla hiekkarannoilla, sekä maailman parhaimpiin kuuluvilla sukellusvesillä rikkaine koralliriuttoineen.

Borneon saaren Malesian puoleisen osan tunnetuimpia luontokohteita ovat Kinabalu-vuoren kansallispuisto, joka sopii myös vaeltajille, Mulun kansallispuisto kalkkikivivuorineen ja hienoine luolastoineen, paratiisimainen Danumin laakso Sabahin kaakkoisosassa, pieni Bakon kansallispuisto rannikolla Sarawakin Kuchingin lähellä, sekä eläimiä kuhiseva Kinabatangan-joen alue mangrove-, suo- ja alankosademetsineen. Kuuluisassa Sepilokin orankien suojelukeskuksessa Sabahissa sekä Semenggohin villieläinten hoitokeskuksessa Sarawakissa on mahdollista seurata Borneon lempeiden ihmiasapinoiden, orankien luontoonpalautusprosessia. Sukellus Borneon itäpuolisella Celebesinmerellä saarineen on loistavaa.

Borneon ilmasto trooppisen lämmin ja kostea ympäri vuoden, lukuun ottamatta aivan korkeimpia vuoristoalueita. Paras aika matkustaa Borneolle on marras-helmikuun ja kesäkuukausien monsuunikausien ulkopuolella, tosin sateita saadaan alueella ympäri vuoden. Helpoin tapa matkustaa Borneolle on lentää Sabahin pääkaupunkiin Kota Kinabaluun tai Sarawakin pääkaupunkiin Kuchingiin, joista on hyvät yhteydet muualle suuren alueen eri osiin. Tieyhteydet Malesian puoleisella Borneolla ovat kohtuullisen hyvät, mutta osaan Borneon luontokohteista, kuten Mulun kansallispuistoon pääset vain lentämällä tai jokiveneen kyydillä.

Nenaapina borneo

Safarille Tansaniaan

Afrikan parhaat safarikohteet ovat Tansaniassa. Klassinen Itä-Afrikan safarikohde, 30 000 neliökilometrin laajuinen Serengetin tasanko Pohjois-Tansaniassa on yli miljoonan gnuantiloopin ja 200 000 seepran asuttama, ja sieltä löytyvät tyypillisimmät savannien suuret eläinlajit leijonista norsuihin, virtahepoihin, kirahveihin ja kafferipuhveleihin. Upea Serengetin kansallispuisto käsittää valtavat 15 000 neliökilometriä afrikkalaista ruohosavannia, ja Serengeti tarkoittaakin masain kielellä loputonta tasankoa. Serengeti tunnetaan maailman runsaseläimisimpänä alueena. Alueen pohjoispäässä Kenian puolella sijaitseva Masai Mara on saman tasangon jatke.

Serengetin naapurissa sijaitseva, 8 000 neliökilometrin laajuinen Ngorongoron suojelualue pitää sisällään paratiisimaisen Ngorongoron kraatterin, joka tunnetaan mm. suippohuulisarvikuonon turvapaikkana, sekä ihmiskunnan alkukotina pidetyn Olduvain rotkon. Laskeutuminen serpentiinitietä pitkin alas 260 km2 laajuisen kraatterin pohjalle on kuin saapuisi Eedenin puutarhaan. Eivätkä Pohjois-Tansanian upeat kansallispuistot tähän lopu: Voit yhdistää Serengetin ja Ngorongoron safarin helposti vierailuihin norsulaumoistaan tunnettuun Tarangiren kansallispuistoon, suolaisen Manyarajärven ympärillä olevaan Lake Manyaran kansallispuistoon, tai lähteä nauttimaan vuoristomaisemista Arushan kansallispuistoon tai ihailemaan kahta ja puolta miljoonaa flamingoa Natronjärvelle

Pohjois-Tansaniassa sijaitsevat Tansanian parhaat safarikohteet, sekä myös Itä-Afrikan mahtavat vaellushuiput, myöskin kansallispuistojen ympäröimät Kilimanjaro ja Mount Meru. Alueen tasangoilla asustaa myös ylpeä masaiheimo. Tansaniassa sinua odottavat myös Intian valtameren koralliriutat, Afrikan suurin suojelualue, eteläisen Tansanian Selous, sekä simpansseistaan tunnettu Gomben kansallispuisto.

Tansanian safari on helpointa aloittaa lennolla Pohjois-Tansanian Arushaan, joka tunnetaan myös maan safaripääkaupunkina. Arushasta on hyvät tieyhteydet Tansanian pohjoisosan kansallispuistoihin. Ilmasto Tansaniassa vaihtelee kostean kuumalta Intian valtameren rannikolta kuiviin ja lauhkeisiin ylänköalueisiin. Paras aika matkustaa safarille Tansaniaan on sadekausien ulkopuolella tammi-helmikuussa tai kesä-lokakuussa. Heinä-elokuu ja joulun aika ovat suosituimpia aikoja Tansanian safareille. 

Serengetin tasangon upea luonnonnäytelmä, gnu-antilooppien vaellus Serengetin, Ngorongoron ja Masai Maran suojelualueiden välillä ja eri osissa, eli ”Great Migration” tapahtuu alueella ympäri vuoden, huipentuen loppukesästä Grumeti- ja Marajokien ylityksiin. Valtaosa gnuista viettää elo-lokakuun pohjoisessa Masai Maran ympäristössä, kun taas joulu-toukokuun ne viettävät Serengetin eteläisissä ja kesä-heinäkuun läntisissä osissa.

Tansanian safarimatka ja Sansibar

Serengeti

Intian parhaat tiikeripuistot

Maanosan kokoinen jättiläisvaltio Intia tunnetaan kenties paremmin monimuotoisesta kulttuuristaan, mutta Intian elämää kuhisevat kansallispuistot tarjoavat yhtä lailla ainutlaatuisia matkailuelämyksiä Aasiassa. Intian monimuotoinen luonto kattaa niin Himalajan vuoriston erämaita, mahtavia jokia, eläimiä kuhisevia kansallispuistoja, trooppisen Etelä-Intian sademetsiä kuin Andamaanien ja Lakkadiivien koralliriuttojakin. Intian luontokohteiden suosituin nähtävyys on usein majesteettinen bengalintiikeri, jonka näkemiseen on hyvät mahdollisuudet tiikerisafareilla useissa kansallispuistoissa ja suojelualueilla eri puolilla Intiaa. Intian kansallispuistoissa retkeillään yleensä jeeppikyydillä.

Intian kuuluisin ja suosituin tiikeripuisto, Ranthambhoren kansallispuisto sijaitsee Pohjois-Intian Rajasthanissa. Tiikerien lisäksi paikalliseen intialaisen kuivan metsän eläimistöön kuuluvat mm. nilgauantiloopit, intiangasellit, leopardit, sambarhirvet, huulikarhut ja riikinkukot. Parhaat mahdollisuudet tiikerin näkemiseen ovat kuitenkin Keski-Intian Madhya Pradeshin osavaltiossa, jossa sijaitsevat vähemmän vieraillut, mutta erinomaiset luontokohteet, Bandhavgarhin ja Kanhan kansallispuistot, joissa näkee tiikerien lisäksi mm. vuorisusia ja gaureja. Delhin eteläpuolisilla Aravalli-kukkuloilla sijaitseva Sariskan kansallispuistokin on tiikerialuetta, mutta tiikerin näkeminen on siellä epätodennäköisempää.

Tiikeripuistojen lisäksi muita Pohjois-Intian hienoja luontokohteita ovat mm. lintuharrastajien suosikkikohde, Keoladeon kansallispuisto Bharatpurin kaupungin vieressä, jonne kerääntyy talvehtimaan valtavat määrät vesilintuja, luontokuvaajien suosiossa oleva, gaviaaleistaan, jokidelfiineistään ja saksinokistaan tunnettu Chambal-joki Dholpurin kaupungin eteläpuolella, Jim Corbettin kansallispuisto Himalajan alarinteillä, sekä mm. besoaariantiloopeistaan tunnettu Tal Chappar. Eteläisen Intian sademetsissä, esimerkiksi Periyarin tai Nagarholen kansallispuistoissa voit törmätä tiikerin lisäksi mm. intiannorsuihin. Läntisen Intian Gujaratissa sijaitseva Girin metsä on intianleijonan viimeinen asuinalue, kun taas Koillis-Intian Assamissa sijaitsevat Kazirangan ja Manasin kansallispuistot tunnetaan intiansarvikuonoistaan ja lintupaljoudestaan.

Intia on laaja, luonnoltaan monimuotoinen maa ja siellä riittää varmasti nähtävää kymmenille eri luontomatkoille. Paras aloituspaikka matkalle Pohjois-Intian luontokohteisiin on Delhi, mutta hienoja matkakohteita riittää eri puolilla maata. Intiassa vallitsee monsuuni-ilmasto: lounaismonsuuni tuo sateita kesä-heinäkuussa, kun taas koillismonsuuni lopettaa sadekauden Intian pohjoisosissa elo-syyskuussa. Paras aika matkustaa Intiaan riippuu alueesta: Etelä-Intia on trooppista aluetta, jonka sademetsissä sataa käytännössä päivittäin, ja lämpötilat pysyvät korkeina ympäri vuoden. Pohjois-Intiassa talvikuukaudet ovat viileitä, kun taas lämpötiloiltaan kuumin kausi on yleensä toukokuussa ennen sadekautta. Intian Himalajalla kesäkuukaudet ovat sään puolesta miellyttävimpiä.

Tutustu Mandalan Intian kiertomatkaan ja tiikerisafariin

Bandhavgarh

Safarikohteita ja mahtavia maisemia Namibiassa

Eteläisen Afrikan Namibia on rauhallinen ja turvallinen safarikohde, joka tarjoaa myös eräitä maailman kuvauksellisimpia maisemia luontokuvauksen ystäville. Kuivassa ja harvaanasutussa Namibiassa kohtaavat Kalaharin ja Namibin aavikot jättimäisine dyyneineen, mahtavat eroosion uurtamat kanjonit, sekä autio, pingviinien, hylkeiden ja flamingojen asuttama rannikko. Namibian hienoimmat kohteet villieläinsafarille taas löytyvät maan pohjois- ja koillisosista.

 Namibian Atlantin rannikkoa myötäilevä, 50 000 neliökilometrin laajuinen ja miljoonia vuosia vanha Namibin aavikko on yksi maailman vanhimmista hiekka-aavikoista. Skeleton Coastin ja Namib-Naukluftin kansallispuistot tarjoavat kuvauksellisia autioita maisemia silmänkantamattomiin. Maailman suurimmat, yli 300 metrin korkeuteen nousevat liikkuvat dyynit löydät Sossusvleistä ja Deadvleistä, joissa näet myös kuvauksellisia hiekkakivimuodostumia. Fish River Canyon taas on Afrikan suurin kanjoni.

 Valtavasta suola-altaastaan kuuluisa Etoshan kansallispuisto on Namibian paras safarikohde sekä myös yksi Afrikan hienoimmista safaripuistoista. 22 000 neliökilometrin laajuinen Etosha on Namibian suosituin safarikohde, jota asuttavat norsut, kirahvit, sarvikuonot, leijonat, gepardit, seeprat, sekä 340 lintulajia. Suola-altaalla pesivät flamingot ja pelikaanit. Kuivalla kaudella Etoshan kansallispuistossa on kolmisenkymmentä juomapaikkaa, jotka ovat parhaita paikkoja eläinten tarkkailuun. 

Etoshan lisäksi Namibian koilliskulmassa, Okavangojoen varrella sijaitseva Caprivin kaista on kuuluisa villieläimistään ja siellä sijaitsee useita suojelualueita. Sieltä on myös lyhyt matka naapurimaa Botswanan eläimiä kuhiseviin luontokohteisiin kuten Okavangojoen suistoon ja Choben kansallispuistoon, sekä Zimbabwen ja Sambian rajalla sijaitseville Viktorian putouksille.

Matkailu Namibiassa on hyvin kehittynyttä ja tiestö on hyvässä kunnossa, joskin välimatkat laajassa maassa ovat pitkiä. Pääkaupunki Windhoek on paras aloituspaikka Namibian safarimatkalle. Ilmasto Namibiassa on erittäin kuiva. Suomen talvikuukausina lämpötila saattaa kohota yli 40 Celsiusasteen. Paras aika matkustaa Namibiaan ovat kevät- ja syyskuukaudet, jolloin lämpötila pysyy miellyttävien 20-30 asteen välillä. Namibian rannikon vedet ja yöt aavikoilla ovat kuitenkin viileitä ympäri vuoden.

Namibian luontomatka ja safari 

Deadvlei

Takaisin

Chat on WhatsApp