AdobeStock 91406454
Brazil tour (6)
Brazil tour (3)
Brazil tour (4)
Brazil tour (5)
Brazil tour (1)
Brazil tour (2)

Brasilia

Etelä-Amerikan monipuolisin matkakohde

Etelä-Amerikan suurin ja maailman viidenneksi suurin valtio Brasilia on paljon muutakin kuin sambaa ja jalkapalloa. Kaksi kertaa Euroopan kokoisessa Brasiliassa on niin trooppisia sademetsiä ja hiekkarantoja kuin myös vilkkaita miljoonakaupunkeja, kuvauksellisia vaellusreittejä, pieniä paratiisisaaria, siirtomaa-aikaisia pikkukaupunkeja ja lukuisia mielenkiintoisia kulttuurikohteita.

Mandala Travel järjestää räätälöidyt matkat Brasiliaan ja muualle Etelä-Amerikkaan haluamallasi ohjelmalla, omassa yksityisessä ryhmässäsi. Brasilian matkan kohteina voivat olla Rio de Janeiron ja Brasilian, Argentiinan ja Paraguayn rajalla sijaitsevien Iguassun putousten lisäksi esimerkiksi Salvadorin siirtomaa-aikainen kaupunki ja pääkaupunki Brasílian moderni arkkitehtuuri, rantakohteet Buzios ja Paraty, tai Pantanalin kosteikkojen tai valtavan Amazonin sademetsäalueen hienoimmat luontokohteet. Brasiliassa voit myös patikoida Brasilian Grand Canyoniksi kutsutulla Chapada Diamantinan alueella tai Jericoacoaran valtavilla hiekkadyyneillä. Muistathan kuitenkin, että valtavan kokoisessa Brasiliassa välimatkat voivat olla yhtä lailla valtavia, eikä koko maata välttämättä kannata yrittää kattaa yhdellä matkalla.

Ota yhteyttä ja kysy lisää: info(ät)mandalatravel.fi

Tietoa maasta:

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Brasiliaan, jos matka kestää alle 90 päivää, mutta passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta Brasilian matkan jälkeen.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Brasilian matkalla. Lisäksi Brasiliaan matkustaville suositellaan Hepatiitti A -rokotetta. Brasiliassa esiintyy paikoin myös keltakuumetta ja malariaa. Kysy suositusta lääkäriltäsi. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Brasilian virallinen kieli on portugali. Myös Espanjan taidosta on hyötyä Brasilian matkalla. Englantia puhutaan lähinnä hotelleissa ja suosituimmilla nähtävyyksillä.

Brasilian rahayksikkö on Brasilian real (BRL). Brasilian valuuttaa voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa tai saavuttaessa maahan. Mukaan voi ottaa matkavaluutaksi euroja tai Yhdysvaltain dollareita.

Tippikulttuuri on yleistä Brasiliassa. Yleensä taksien ja ravintoloiden laskuihin lisätään Brasiliassa 10 prosentin palvelumaksu, mutta varsinkin ravintoloissa tämä kannattaa tarkistaa. Juomarahan antaminen ei luonnollisesti ole pakollista, mutta jos sitä ei maksa, se on paikallisille merkki erityisen huonosta palvelusta.

Aikavyöhyke Brasilian länsiosassa (mm. Amazonas ja Pantanalin alue) on GMT-4 ja muualla maassa GMT-3 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Brasiliaan on +55.

Brasilian ilmasto on monipuolinen: Brasilia sijaitsee suurimmaksi osaksi trooppisella vyöhykkeellä, mutta maa on laaja ja ilmasto vaihtelee sen mukaisesti. Pohjois-Brasiliassa, Amazonin sademetsäalueella on ympäri vuoden lämmintä ja kosteaa, Koillis-Brasiliassa, mm. Salvadorissa on ympäri vuoden trooppisen lämmintä muttasademäärä vaihtelee. Eteläisessä Brasiliassa lämpötilat ja sademäärä vaihtelevat kausittain, ja paikallisella talvikaudella (Suomen kesä) lämpötilat voivat olla alhaisia. 

Chat on WhatsApp