Costa-rica-matkat-sammakko
4
Keski-Amerikka-matkat-arenal
Keski-amerikka-matkat-laiskiainen
Keski-amerikka-matkat-tukaani
scarlet macaw costa rica

Costa Rican matkat

Keski-Amerikan luontoparatiisi

Costa Rica on onnellisten ihmisten maa, joka keikkuu vuosi vuoden jälkeen kansainvälisten tilastojen kärjessä niin elämänlaadun kuin sen pituuden osalta. Tämä piskuinen Keski-Amerikan valtio on säästynyt Latinalaista Amerikkaa vaivanneilta levottomuuksilta ja sotilasdiktatuureilta, ja itse asiassa lakkautti armeijansa jo 70 vuotta sitten. Toki Costa Rican lämpimällä trooppisella ilmastolla ja hyvällä ruoallakin voi olla tähän osansa.

Costa Rica luontomatkakohteena on maailmankuulu. Ekologisuuteen on maassa panostettu, ja matkakohteiden moninaisuus pienessä maassa hätkähdyttää: Mahtavat tulivuoret, Tyynenmeren ja Karibianmeren eriväriset hiekkarannat, sade- ja pilvimetsät eksoottisine eläimineen, koralliriutat sukellusmahdollisuuksineen, sekä paikallinen kulttuuri tarttuvine elämäniloineen tarjoavat yllin kyllin nähtävää useammallekin matkalle.

Mandala Travelin Costa Rican matkat tutustuttavat maan upeisiin kansallispuistoihin, kaupunkeihin ja rantakohteisiin. Matkakohteisiimme Costa Ricassa kuuluvat mm. kuumista lähteistään tunnettu Arenal, Monteverden pilvimetsäalue, Rincon de la Viejan ja Tortugueron kansallispuistot sekä Samaran ja Manuel Antonion rantakohteet. Costa Rican kiertomatkoillamme vieraillaan myös naapurimaissa Nicaraguassa tai Panamassa. Toteutamme myös räätälöidyt Costa Rican matkat omassa, yksityisessä ryhmässänne - kysy lisää toimistoltamme!

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Costa Ricaan. Passin on oltava voimassa 6kk Costa Rican matkan jälkeen.

Tarkista ennen Costa Rican matkaa perusrokotustesi voimassaolo. Kaikille Keski-Amerikkaan matkustaville suositellaan lisäksi hepatiitti A –rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Costa Rican rahayksikkö on colón (CRC). Myös US-dollarit kelpaavat maassa yleisesti. Costa Ricassa on runsaasti pankkiautomaatteja, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit. Luottokortilla maksaminen onnistuu kuitenkin vain harvoissa kaupoissa ja ravintoloissa. Suosittelemme ottamaan Costa Rican matkalle mukaan US-dollareita käteisenä, alle 100 dollarin seteleinä.

Virallinen kieli Costa Ricassa on espanja. Lisäksi maassa puhutaan jonkin verran intiaanikieliä ja englantia. Harvat paikalliset puhuvat englantia ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan Costa Rican matkalle mukaan espanjan sanakirjan. 

Aikavyöhyke Costa Ricassa on GMT-6 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Costa Ricaan on +506.

Ilmasto Costa Ricassa on trooppisen lämmin ja miellyttävä kesälle osuvan sadekauden ulkopuolella. Touko-lokakuussa sadekauden aikaan sää on kuuma ja kostea, ajoittaisten pyörremyrskyjen aika Costa Ricassa osuu pääosin loppukesään. Vuoristoalueilla lämpötila on iltaisin ja öisin viileä. Karibianmeren rannikolla sää on kuuma ja kostea ympäri vuoden.

Tippikulttuuri on tyypillistä Keski-Amerikassa. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15% laskun loppusummasta. 

Costa Rican matkakohteitamme:

Tortugueron kansallispuisto (312 km2) Costa Rican koilliskulmassa, tiettömällä Karibianmeren rannikolla on luonnoltaan erittäin monimuotoinen, sillä tämä suuri suojelualue kattaa yksitoista erilaista ympäristötyyppiä, sademetsistä soihin, rantoihin ja laguuneihin. Puiston joissa viihtyvät manaatit ja kaimaanit, metsissä laiskiaiset, jaguaarit ja apinat, ja merikilpikonnat nousevat sen hiekkarannoille munimaan. Lintulajeja puistossa on tavattu 375 ja kasvilajeja huikeat 2200. 

Arenalin tulivuoren kansallispuisto (121 km2) Costa Rican vulkaanisella keskiylängöllä sisältää 1633 metriä korkean Arenalin aktiivisen tulivuoren ympäristöineen, mukaan lukien pienempi tulivuori Chato sekä luonnontilaisia vuoristometsiä. Puisto on suosittu lintuharrastajien keskuudessa, koska siellä voi havaita suurimman osan Costa Rican lintulajeista, mm. värikkään mayaketsaalin. Puiston metsissä viihtyvät myös lukuisat orkideat. Arenalin tulivuori on purkautunut ajoittain vuodesta 1968 lähtien, nyttemmin purkaukset ovat harventuneet.

Monteverden pilvimetsän suojelualue (10,5 km2) Costa Rican keskiosassa, Tilaránin vuoristossa on pienestä koostaan huolimatta eräs Costa Rican ja myös koko maailman tunnetuimmista ja hienoimmista luontokohteista. Alueesta 90% on luonnontilaista metsää, jossa on tavattu huikeat 400 lintu-, 100 nisäkäs- ja 2500 kasvilajia, mukaan lukien eniten orkidealajeja maailmassa yhdessä paikassa. Suojelualueelle on rakennettu puiden latvuksissa kulkevia siltareittejä, joiden varrella on helppo havainnoida pilvimetsien rikasta flooraa ja faunaa. Reitit ovat helppokulkuisia ja turvallisia.

Caño Negron suojelualue (102 km2) sijaitsee Costa Rican pohjoisosassa lähellä Nicaraguan rajaa. Alue on pääosin kosteikkoa Frio-joen ja Caño Negron järven ympärillä. Alueen runsaaseen eläimistöön kuuluvat mm. möly- ja hämähäkkiapinat, laiskiaiset, kaimaanit, oselotit sekä varsinkin talvikuukausina runsas linnusto. Tällä voi nähdä myös maailman ainoita makeanveden haita sekä basiliskeja, joita paikalliset kutsuvat ”jeesusliskoiksi”, koska nämä liskot hallitsevat vetten päällä kävelyn taidon. Suojelualueella on mahdollista liikkua vain veneellä.

Lue lisää Costa Rican parhaista luontokohteista blogissamme.

Costa Rica räätälöidyt matkat

Chat on WhatsApp