Granada-nica

Nicaragua

Keski-Amerikan vähemmän tunnettu matkakohde

Keskiamerikkalainen Nicaragua on matkailun suhteen jäänyt vauraamman naapurimaan, luontokohteena tunnetun Costa Rican sekä mayakulttuurin kehdon Guatemalan varjoon. Pieni maa tarjoaa kuitenkin matkailijalle paljon nähtävää siirtomaa-aikaisista kaupungeista, tulivuorilta, kahvitiloilta ja sademetsistä Karibianmeren ja Tyynenmeren rantoihin. Nicaraguan hienoimpia nähtävyyksiä ovat Nicaragua-järvi ja siirtomaa-aikainen Granadan kaupunki.

Nicaraguassa voi patikoida tulivuorilla, viettää rantalomaa tai bongata villieläimiä kansallispuistoissa. Mandala Travel järjestää opastettujen matkojen lisäksi räätälöidyt matkat Nicaraguaan, omassa yksityisessä ryhmässäsi ja haluamallasi ohjelmalla. Kysy lisää toimistoltamme!

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Nicaraguaan. Nicaraguassa on kuitenkin käytössä rajamaksu mennessä ja tullessa, yhteensä noin 20€/hlö, joka maksetaan käteisellä. Passinne on oltava voimassa 6kk Nicaraguan matkan jälkeen.

Nicaraguan rahayksikkö on córdoba (NIO). US-dollarit kelpaavat maassa yleisesti. Nikaraguan suuremmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit. Luottokortilla maksaminen onnistuu kuitenkin vain harvoissa kaupoissa ja ravintoloissa. Suosittelemme ottamaan Nicaraguan matkalle mukaan US-dollareita käteisenä, alle 100 dollarin seteleinä.

Virallinen kieli Nicaraguassa on espanja. Lisäksi maassa puhutaan jonkin verran intiaanikieliä ja Karibianmeren rannikolla englantia. Muualla harvat paikalliset puhuvat englantia ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan Nikaraguan matkalle mukaan espanjan sanakirjan. 

Tippikulttuuri on tyypillistä Nicaraguassa. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15% laskun loppusummasta. Opastetuilla matkoilla paikallisoppaille ja autokuljettajille on kohteliasta jättää tippiä. 

Aikavyöhyke Nicaraguassa on GMT-6 (Suomi GMT+2).

Puheluiden maatunnus Nikaraguassa on +505.

Nicaraguan ilmasto on trooppisen lämmin ja miellyttävä kesälle osuvan sadekauden ulkopuolella. Touko-lokakuussa sadekauden aikaan sää on kuuma ja kostea, ajoittaisten pyörremyrskyjen kausi osuu Nikaraguassa pääosin loppukesään. Ylänköalueilla lämpötila on iltaisin ja öisin viileä. Nicaraguan itäisellä Karibianmeren rannikolla sää on kuuma ja kostea ympäri vuoden.

Chat on WhatsApp