12
galapagos-matkat-Espanola island
galapagossaaret-kilpikonnat
galapagossaaret-maisemaa
galapagossaaret-valashai
Ecuador-matkat-otavalo
Ecuador-matkat-quilotoan-kraateri
Ecuador-matkat-quito
Ecuadorin-matkat-Guayagil-auringonlasku
Ecuador-matkat-cotopaxi-volcano
Ecuadorin-matkat-Laamat
Ecuador-matkat-San-Rafaelin-vesiputous

Ecuadorin matkat

Galapagossaarilta Andeille ja Amazonin viidakoihin

Matkat Ecuadoriin tarjoavat monipuolisia elämyksiä jokaiselle! Päiväntasaajalla Etelä-Amerikassa sijaitseva Ecuador on aktiivisen matkailijan paratiisi. Ecuadorin maisemat vaihtelevat Andien lumihuippuisista tulivuorista ja ylänköerämaista Amazonin alangon vehreisiin viidakoihin ja vesiputouksiin sekä trooppiseen Tyynenmeren rannikkoon rantakohteineen. Pienehkö maa kattaa useita kasvillisuusvyöhykkeitä lyhyiden välimatkojen päässä toisistaan, ja onkin erittäin monipuolinen matkakohde luonnosta, kulttuurista ja aktiivimatkoista kiinnostuneelle. Myös valokuvauskohteena Ecuador on vaihtelevan luontonsa ja maisemiensa ansiosta omaa luokkaansa.

Ecuadorin matkojemme kohteina ovat mm. Quiton ja Guayaquilin suurkaupungit, Cotopaxin, Pichinchan ja Antisanan tulivuoret Andeilla, Amazonin sademetsät Ecuadorin itäosan trooppisella alangolla, Otavalon intiaanimarkkinat, lintuharrastajan paratiisina tunnetut Mindon ja Bellavistan pilvimetsät, aktiivimatkailijoiden suosiossa oleva Baños, sekä tietenkin luontomatkailijan mekka Galapagossaaret ainutlaatuisine eläimineen.

Mandala Travelilla on pitkä ja monipuolinen kokemus Ecuadorin matkailusta. Olemme järjestäneet vaellus-, kiipeily- ja pyöräilymatkoja sekä luontopainotteisia kiertomatkoja Ecuadoriin ja Galapagossaarille jo toistakymmentä vuotta. Opastettujen aktiivi- ja luontomatkojen lisäksi järjestämme myös toiveidenne mukaan räätälöityjä matkoja Ecuadoriin - ota yhteyttä ja kysy lisää! 

Lue myös: Ecuadorin hienoimmat matkakohteet blogissamme.

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Ecuadoriin. Galapagossaarille saapuvat matkailijat maksavat saarten luonnonsuojelumaksun ja transit-kortin sekä lentokentän kuljetusmaksun (yht. 225USD/hlö). Nämä kulut sisältyvät ryhmämatkojemme hintaan.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Ecuadoriin matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta. Keltakuumerokotettujen, myös suoraan Suomesta tulevien, kannattaa pitää rokotustodistus mukanaan. Ecuadorin Amazonin alueelle ei enää tällä hetkellä suositella malarian estolääkityksen ottamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Matkan ajan voimassa oleva, hoitokulut kattava matkavakuutus on heinäkuusta 2018 alkaen pakollinen maahanpääsyn edellytys Ecuadoriin. Suosittelemme Galapagossaarille matkustaville sellaisen matkavakuutuksen ottamista, joka kattaa sairastapauksien lisäksi tarvittaessa evakuoinnin, sillä terveyspalvelut saarilla ovat pienestä väestömäärästä johtuen vaatimattomat. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksenne peruutusturvan kattavuuden.

Ecuadorin virallinen kieli on espanja. Lisäksi maassa puhutaan alkuperäisväestön kieliä kuten ketsuaa. Harvat ecuadorilaiset puhuvat englantia ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan Ecuadorin matkalle mukaan espanjan sanakirjan. 

Ecuadorin rahayksikkö on Yhdysvaltain dollari (USD). Setelit ovat maassa yhteneviä Yhdysvaltojen kanssa, mutta kolikot ovat erilaisia. Ecuadorissa on runsaasti pankkiautomaatteja, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit. Suosittelemme ottamaan Ecuadorin matkalle mukaan US-dollareita käteisenä alle 100 $ seteleinä. 

Ecuadorin aikavyöhyke on mantereella GMT-5 ja Galapagossaarilla GMT-6 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Ecuadorissa on +593.

Andien vuoriston sekä Tyynen valtameren vaikutuksen vuoksi Ecuadorin ilmasto on vaihteleva maan eri osissa, mutta kaikilla alueilla on kaksi vuodenaikaa; kostea ja kuiva. Ecuadorin viileämmän keskiosan ylängöillä ja Quitossa lämpötilaa kohoaa kesällä päivisin yli 20 °C ja sadekausi ajoittuu marraskuusta kesäkuuhun. Ecuadorin sademetsäalueella on trooppinen ilmasto ja sadekausi huhti-elokuussa, tosin sadetta saadaan säännöllisesti ympäri vuoden. Galapagossaaret sijaitsevat päiväntasaajan korkeudella ja ilmasto saarilla on varsin trooppinen. Veden lämpötila vaihtelee vuodenajan ja merivirtojen suunnan mukaan. Galapagossaarille voi sään puolesta matkustaa ympäri vuoden. Osa saarista rauhoitetaan matkailulta ja vierailijamäärää tosin kontrolloidaan eläinten pesintäkausien mukaan.

Tippikulttuuri on tyypillistä Ecuadorissa. Tulee kuitenkin muistaa että juomarahan antaminen on aina vapaaehtoista. Poikkeuksena tästä ovat lentokenttien laukunkantajat, jotka saavat palkkansa tipeistä. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Hotellien laukunkantajille on kohteliasta antaa 1USD/laukku.

Matkakohteitamme Ecuadorissa:

Quito
Ecuadorin pääkaupunki ja toiseksi suurin kaupunki Quito sijaitsee upeissa maisemissa Andien vuorijonon ja Guagua Pichincha-tulivuoren ympäröimänä. Kaupungin keskusta sijaitsee 2800 metrin korkeudella merenpinnasta. Espanjalaisten konkistadorien perustamassa Quitossa on nykyisin yli 2 miljoonaa asukasta ja se on Etelä-Amerikan toiseksi korkeimmalla sijaitseva pääkaupunki Bolivian La Pazin jälkeen. Quiton historiallinen vanhakaupunki on erityisen tunnelmallinen ravintoloineen, kahviloineen ja teattereineen.

Baños
Bañosin pikkukaupunki Ecuadorin keskiosassa, Andien alarinteillä on tunnettu kuumista lähteistään, jotka sijaitsevat kaupungin ympärillä. Kauniissa vuoristomaisemissa Tungurahua-tulivuoren alarinteellä sijaitseva 10 000 asukkaan kaupunki, koko nimeltään Baños de Agua Santa, on nykyisin suosittu matkailukohde, jossa on tarjolla rentouttavien, rikkipitoisten kuumien lähteiden lisäksi erilaisia aktiviteetteja patikoinnista maastopyöräilyyn. Tutustu myös Bañosissa myytävään toffeeseen, joka tunnetaan espanjaksi nimellä melcocha.

Amazon, Tena & Yacuma Lodge
Ecuadorin itäosa kuuluu sademetsien peittämään ja itään virtaavien jokien halkomaan Amazonin alankoalueeseen. Amazonin alue kattaa lähes 40% Ecuadorin pinta-alasta, mutta pääosin tiettömällä alueella asuu vain alle 5% maan väestöstä. Sademetsäalueen eläimistö ja kasvillisuus ovat erittäin monipuolisia, ja alueella asuu myös lukuisia intiaanikansoja, mukaanlukien huaoranit, quichuat, shuarit ja sionat.

Amazonin sademetsäalueen laidalla sijaitseva Tenan kaupunki on noin 500 metrin korkeudella merenpinnasta, mikä tekee kaupungin ilmastosta hieman viileämmän kuin sademetsässä. Tena on suosittu matkailukohde erilaisia seikkailu- ja urheiluaktiviteetteja hakeville. Siellä voi harrastaa sademetsäretkien lisäksi mm.koskenlaskua ja kajakkimelontaa.

Ryhmämatkojemme majoituspaikka amazonilla, Yacuma Lodge sijaitsee sademetsässä Napo-joen alueella Tenasta itään päin. Napo-joki on 1075 km pituinen Amazonjoen sivujoki, joka virtaa Ecuadorin Andien juurelta harvaanasutun sademetsäalueen läpi Peruun, jossa se liittyy Amazonin pääuomaan. Yacuma Lodgella on oma, 300 hehtaarin laajuinen suojelualue, jossa paikan vieraat pääsevät tutustumaan Amazonin sademetsän monipuoliseen lajistoon.  

Chat on WhatsApp