Räätälöity matka - Andien pyöräilymatka, Ecuador

Räätälöity matka - Andien pyöräilymatka, Ecuador

Maastopyöräilyä Etelä-Amerikan hienoimmissa maisemissa Ecuadorissa

Räätälöity
7
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
3
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Tämä upea ja monipuolinen pyoräilymatka Etelä-Amerikassa johtaa päiväntasaajalla sijaitsevaan aktiivimatkaajan paratiisiin, Ecuadoriin.

Matkaamme viikon aikana Andien lumihuippuisten tulivuorten ja ylänköerämaiden maisemista pilvimetsiin ja intiaanikyliin. Pyöräilemme halki useiden kasvillisuusvyöhykkeiden, majesteettisten kanjonien, idyllisten kylien ja kauniin maaseudun. Matkan kohokohtia ovat upeat alamäkiajot kansallispuistoissa ja suojelualueilla, majoitukset hienoilla paikallisilla haciendoilla eli maaseudun historiallisilla tiloilla, sekä vierailu Otavalon kuuluisille intiaanimarkkinoille. Matkalla pääset myös patikoimaan Ecuadorin Andien suojelualueilla.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - SAAPUMINEN QUITOON

Saapuminen Ecuadorin pääkaupunkiin Quitoon, joka sijaitsee Andien laaksossa 2850m merenpinnan yläpuolella. Hotellimajoitus Quitossa on saatavilla klo 14 alkaen. Paikallinen pyöräilyopas tulee tapaamaan teitä hotellinne aulaan alkuillasta n. klo 18.

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. 

Sheraton Quito Hotel tai vastaava

2. päivä - QUITO - COTOPAXI

Aamiaisen jälkeen lähtö Quitosta etelään kohti Cotopaxin tulivuorta ja kansallispuistoa. Ajamme Pan American highway:ta pitkin, ja reitin varrelta avautuvat hyvällä säällä näkymät ympäröiville Cayamben, Antisanan, Pichinchan, Illinizasin, Pasochoan ja Corazonin tulivuorille. Saavuttuamme Cotopaxin kansallispuistoon aloitamme pyöräilyn korkealta puurajan yläpuolelta. 4500m korkeudesta suuntaamme alamäkeen Andien upean luonnon ympäröimänä. Laskeudumme aina Pucaran inka-aikaisille raunioille, jossa nautimme retkilounaan. Täältä pyöräilemme n. tunnin matkan majoituspaikkaamme. (A,L)

Hacienda Santa Ana tai vastaava

Pyöräilyä

3. päivä - COTOPAXI – PAPALLACTA

Matkaamme tänään Andeilta itään kohti Amazonin sademetsiä, läpi korkean Länsi-Andien vuoristoalueen. Kirkkaalla säällä reitilltä avautuvat upeat näkymät Antisanan ja Cayamben lumihuippuisten tulivuorten rinteille. Matkalla kuumista lähteistään tunnettuun Papallactaan vierailemme kolibrien suojelualueella. Papallactaan saavuttuamme teemme vielä iltapäivällä patikointiretken läheiselle pilvimetsäalueelle, jossa on mahdollista nähdä mm. orkideoja ja lukuisia lintulajeja. Yövymme Papallactan kuumien lähteiden äärellä. (A)

Termas Papallacta tai vastaava

Patikointi

4. päivä - PAPALLACTA – CAYAMBE-COCA

Pyöräilemme tänään Andien länsiosassa, syrjäisen Cayambe-Cocan kansallispuiston rauhallisilla teillä. Päivän upea pyöräilyreitti alkaa yli 3900 metrin korkeudelta ja laskeutuu n. 2740 metriin hienoissa Andien maisemissa. Saavumme majoituspaikkaamme aikaisin iltapäivästä, jolloin on vielä mahdollisuus pyöräillä noin 20 minuutin lisämatka päiväntasaajan monumentille. (A)

Hacienda Guachala tai vastaava

Pyöräilyä

5. päivä - CAYAMBE - OTAVALO

Tänään teemme vielä aamulla patikointiretken Cayambe-Cocan suojelualueella ennen kuin jjatkamme pyöräilyä kohti Otavalon markkinakaupunkia. Kolmen yli 4000 metriin kohoavan tulivuoren ympäröimä Otavalo on suosittu vierailukohde perinteisten käsityömarkkinoidensa vuoksi; täältä voit ostaa alueen intiaanikansojen käsitöinään tekemiä tekstiilejä, matkamuistoja ja erilaisia tarve-esineitä. Suuret lauantaimarkkinat muuttavat viikoittain suuren osan kaupungista markkinapaikaksi, mutta myös muina viikonpäivinä Otavalosta löytyy runsaasti mahdollisuuksia ostosten tekoon. Otavalossa tutustumme värikkäisiin intiaanimarkkinoihin, jossa on tarjolla upeita käsitöitä. Otavalosta iltapäivällä kuljetus seuraavaan majoituspaikkaamme. (A)

Hacienda Cusan tai vastaava

Patikointi, Pyöräilyä

6. päivä - TABACUNDO - PULULAHUA - QUITO

Aloitamme viimeisen pyöräilypäivän kuljetuksella etelään Tabacundon pikkukaupunkiin, joka tunnetaan ruusunviljelyalueen keskuksena.Täältä ajamme Guayllabamban laaksoon ja aloitamme pyöräilyn Yunguillan kylästä, seuraten soratietä Pululahuan kraatterin suojelualueelle. Pilvimetsien ympäröimä Pululahua on sammuneen tulivuoren romahtanut kraatteri, jonne laskeudumme pyöräillen upeiden maisemien ympäröiminä. Nautimme retkilounaan kraatterin pohjalla ja iltapäivällä voimme joko patikoida ylös kraatterin reunalle tai suunnataa suoraan takaisin Quitoon. (A,L)

Sheraton Quito Hotel tai vastaava

Pyöräilyä

7. päivä - QUITO, PALUU

Hotellihuone Quitossa on käytössänne klo 12 asti. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Huom: Lounaat pyöräilypäivinä ovat retkilounaita.

Lisätiedot

MAASTOPYÖRIEN JA KYPÄRIEN VUOKRA SISÄLTYY MATKAN HINTAAN.

HUOM: Cotopaxin kansallispuisto on ollut viime vuosina vaihtelevasti auki ja suljettu vierailijoilta tulivuoren aktiivisuuden mukaan. Jos puisto on matkanne aikaan suljettuna, vierailupäivänä toteutetaan vaihtoehtoista ohjelmaa.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Majoitukset ohjelman mukaan 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Maastopyörän ja kypärän vuokraus pyöräilypäivien ajalle
 • Englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Lentoja Ecuadoriin
 • Lentokenttäkuljetuksia
 • Suomalaisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta tai viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita tai ohjelmaa
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja.  

Valmistautuminen:

Pärjäät pyöräilymatkalla hyvällä peruskunnolla. Suosittelemme valmistautumaan fyysisesti matkaan käymällä säännöllisesti pidemmillä pyörälenkeillä. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat matkasta irti.


Tyypillinen pyöräilypäivä alkaa noin klo. 8.00 aamiaisella. Käymme yhdessä läpi päivän ajo-osuuden ja sen erityispiirteet. Itse ajo-osuus alkaa aamiaisen jälkeen, osa matkasta taitetaan ajoneuvojen kyydissä ja parhaat etapit poljetaan huoltoajoneuvon seuratessa. Lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän osuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. matkan aikana jokainen voi ajaa omaan tahtiin. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja pesuihin. Illallinen nautitaan 19.00.–20.00, minkä aikana paikallisopas käy seuraavan päivän ohjelman läpi.

Lisätietoa Ecuadorista ja Ecuadorin matkailusta


Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Ecuadoriin.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Ecuadorin matkan aikana. Kaikille Ecuadoriin matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Matkan ajan voimassa oleva, hoitokulut kattava matkavakuutus on pakollinen maahanpääsyn edellytys Ecuadoriin. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, joka kattaa maastopyöräilyn sekä sairastapaukset ja evakuoinnin tarvittaessa. Suosittelemme vakuutusta, jossa on peruutusturva.

Chat on WhatsApp