Georgia patikointimatka ja kiertomatka
Georgian kiertomatka ja patikointimatka
Georgia matkat
Georgian vaellusmatka
Georgia matkat Tbilisi
Georgian aktiivimatka ja kiertomatka
Georgian matkakohteet
Georgialainen ruoka
Georgian kiertomatka ja patikointimatka
Georgia matkat
Georgian vaellusmatka
Georgia matkat Tbilisi
Georgian aktiivimatka ja kiertomatka
Georgian matkakohteet
Georgialainen ruoka

Georgian kiertomatka - Kaukasusvuoriston ihmeitä

Georgian parhaita paloja jylhissä vuoristomaisemissa ja mystisellä Svanetin alueella

Kulttuuri
9
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
2
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Tutustu erilaiseen ja eksoottiseen Eurooppaan Georgiassa.

Euroopan ja Aasian rajalla, Mustanmeren ja Kaspianmeren välissä kohoava Kaukasusvuoristo kätkee helmoihinsa monipuolista luontoa sekä omintakeisia, alkuperäisiä kulttuureja. Ikivanha kaukasialainen sivistysvaltio Georgia tarjoaa hienojen vuoristomaisemien lisäksi myös eksoottisia perinteitä, mielenkiintoista historiaa ja herkullista ruokakulttuuria.

Erityisesti Svanetin alue Kaukasusvuoristossa on kulttuuriltaan omintakeinen ikivanhoine vartiotorneineen. Alue on avautunut matkailulle pikku hiljaa viimeisen 20 vuoden aikana. Teemme Georgiassa retkiä vuoristoon Kaukasuksen korkempien huippujen tuntumassa Kazbegin ja Svanetin alueilla. Lisäksi tutustumme maan mielenkiintoisiin historiallisiin nähtävyyksiin kuten Uplistsikhen luolakaupunkiin, sekä maan pääkaupunkiin Tbilisiin.

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT HELSINKI -

Lennot Helsinki-Vantaalta yön yli Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin.

2. päivä - - TBILISI

Saapuminen Tbilisiin aikaisin aamulla ja kuljetus hotelliin aamiaiselle. Tbilisi, Georgian pääkaupunki omaa pitkän ja kiehtovan historian, joka juontaa juurensa 400-luvulle. Kaupunki perustettiin aikoinaan lämpimien mineraalilähteiden äärelle ja kehittyi Kaukasian alueen tärkeimmäksi kaupungiksi. 1100-luvulla Tbilisi oli yksi Lähi-idän merkittävimmistä poliittisista, taloudellisista ja kulttuurisista keskuksista. Se oli myös keskeinen pysäkki kuuluisalla Silkkitiellä, Euroopan ja Aasian rajalla. Nykyisin Tbilisi tunnetaan hienosta kulttuurien sekoituksestaan: Moskeijat, synagogat, armenialaiset ja roomalaiskatoliset kirkot sulautuvat harmonisesti upeisiin georgialaisiin kirkkoihin ja arkkitehtuuriin, vanhankaupungin puurakennuksiin avoimine, veistettyine parvekkeineen sekä moderniin arkkitehtuuriin. Kuumat lähteet ovat vuosisatojen ajan toimineet runoilijoiden, kirjailijoiden, muusikoiden ja kuninkaiden vierailupaikkoina. Vapaata aikaa ja yöpyminen Tbilisissä. (A)

Majoitus

Hotelli

3. päivä - TBILISI

Tänään teemme laajan Tbilisin kaupunkikierroksen, joka sisältää vierailut vanhassa kaupungissa, Metekhin temppelissä, 1100-luvulta peräisin olevissa kylpylöissä, sekä Tbilisin päämoskeijassa. Tutustumme myös kaupungin tärkeimpiin kirkkoihin, sekä kansallismuseoon ja päätämme kierroksen Vapauden aukiolle. Georgian pääkaupunki tarjoaa paljon nähtävää historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille. Illalla paikallinen tervetuliaisillallinen. Yöpyminen Tbilisissä. (A,L,I)

 

Aktiviteetit
Kaupunkikierros
Majoitus

Hotelli

4. päivä - TBILISI - MTSKHETA - KAZBEGI

Aamiaisen jälkeen lähdemme Tbilisistä pohjoiseen, kohti Kaukasuksen vuoristoa. Matkalla vierailemme Georgian muinaisessa pääkaupungissa, nykyisin UNESCOn maailmanperintökohteena tunnetussa Mtskhetassa. Georgialaiset omaksuivat kristinuskon täällä 300-luvun alussa. Ylitettyämme matkalla Jvarin solan 2395 metrissä saavumme Kazbek-vuoren alueelle, vuorten ympäröimään Kazbegin eli Stepantsmindan pikkukaupunkiin (1700m mpy), jossa majoitumme. 5047-metrinen Kazbek on yksi kuudesta Kaukasuksen 5000-metrisestä huipusta. Patikoimme iltapäivällä noin 1,5h matkan Gergeti Sameban kirkolle, joka sijaitsee kaupungin yläpuolella 2150 metrissä. Vierailun jälkeen patikoimme takaisin alas kaupunkiin ja hotellille. (A,L)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus

hotelli

5. päivä - KAZBEGI - GORI - UPLISTSIKHE - KUTAISI

Jatkamme matkaamme etelään ja saavumme historiaa huokuvaan Gorin kaupunkiin, joka tunnetaan paitsi valtavasta linnoituksestaan myös Josif Stalinin syntymäpaikkana. Vierailemme Gorin linnakkeessa ennen matkaa Uplistsikhen luolakaupunkiin, joka on peräisin 700-luvulta eaa. Täältä matkamme jatkuu Georgian länsiosaan, Kutaisin kaupunkiin, jonne majoitumme. Illallinen paikallisessa ravintolassa. (A,L,I)

Majoitus

hotelli

6. päivä - KUTAISI– MESTIA, HATSVALI

Aamiaisen jälkeen aloitamme ajomatkan takaisin Kaukasusvuoristoon, kohti Georgian ja kenties koko Kaukasian alueen mystisintä ja syrjäisintä kolkkaa, Svanetia, jossa vuoriston ikivanhat perinteet elävät yhä vahvoina vaikeapääsyisissä vuoristokylissä. Täällä sijaitsee myös Georgian korkein huippu Shkhara (5201m). Majoitumme vuorten ympäröimään Mestian pikkukaupunkiin (1400m), joka on alueen keskus. Vaikuttavimmat Mestiaa ympäröivät huiput ovat Ushba (4710 m) ja Tetnuldi (4975 m). Tutustumme Mestiaan, sen vanhoihin vartiotorneihin ja museoon. Vierailemme iltapäivästä myös ihailemassa maisemia Hatsvalissa, jossa sijaitsee paikallinen hiihtokeskus. Paluu illaksi Mestiaan. (A,I)

Majoitus

Hotelli

7. päivä - MESTIA, USHGULI

Siirrymme aamulla pienemmillä nelivetoajoneuvoilla Ushgulin kylään (2400m), joka on yksi Euroopan korkeimmalla sijaitsevista pysyvästi asutuista kylistä. Tutustumme kylään, sen keskiaikaisiin torneihin sekä kirkkoon. Teemme n. 4h patikointiretken Shkhara-vuoren (5201m) juurelle, joka on Georgian korkein huippu. Paluu Ushguliin ja ajomatka takaisin Mestiaan, jossa yövymme. (A,L)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus

Hotelli

8. päivä - MESTIA - TBILISI

Heitämme hyvästit vuorille ja aloitamme noin 8 tunnin ajomatkan takaisin Tbilisiin, jossa majoittuminen ja illalla jäähyväisillalinen paikallisessa ravintolassa. (A,I)

Majoitus

Hotelli

9. päivä - PALUULENNOT KOTIMAAHAN

Aikaisin aamulla siirtyminen lentokentälle ja paluulennot Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lennot 
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset ohjelman mukaan
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomalaisen matkanjohtajan ja englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Matkavakuutusta
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita tai retkiä
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja.

Valmistautuminen: 

Varsinaisia kuntovaatimuksia matkalle ei ole, vaan ohjelma on suunniteltu kaikille aktiivisesta matkailusta kiinnostuneille. Matkalla on kaksi patikointiretkeä vuoristossa, jotka voit toki halutessasi myös jättää väliin. Retkillä pärjäät normaalilla yleiskunnolla, mutta mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän saat patikointiretkistä irti. Matkalla kuljetaan osin vuoristossa korkeassa ilmanalassa, mutta päivämatkat ovat melko lyhyitä ja sisältävät lepotaukoja. Suurin osa aktiiviryhmistämme koostuu ensikertalaisista ja peruskuntoisista suomalaisista, nuorista eläkeläisiin. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit patikoinneista.

Tyypillinen retkipäivä:

Matkatavarat säilyvät majoituspaikoissa, joten patikointipäivinä ei tarvitse kantaa kuin omaa päiväreppua, jossa on päivän tarpeelliset tarvikkeet kuten vesipullo, aurinkorasva, kamera, lompakko ja pientä evästä. Vuoristoalueilla sää vaihtelee arvaamattomasti, ja lämpötila voi laskea illaksi melko alas. Matkalla onkin hyvä olla myös lämmintä vaatetta mukana, vaikka päivällä yleensä pärjää hellevaatteissa.

Lisätietoa Georgiasta ja Georgian matkoista tästä linkistä.

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Georgiaan. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan.

Paikallisoppaiden ja autonkuljettajien juomarahoihin on hyvä varata tällä matkalla n. 5€/hlö/vrk.

Chat on WhatsApp