georgia-matkat-1
georgia
georgia-matkat-7
georgia-matkat-3
georgia-matkat-13
georgia-matkat-18
georgia-matkat-19
georgia-matkat-16
georgia-matkat-6
georgia-matkat-17

Georgian matkat

Kiertomatkat, patikointimatkat ja vaellukset Georgiaan

Matka Georgiaan on matka erilaiseen, eksoottiseen Eurooppaan. Euroopan ja Aasian rajalla, mahtavan Kaukasusvuoriston kupeessa sijaitseva Georgia on Pyhän Yrjön mukaan nimetty maailman vanhimpiin kuuluva kristitty valtio. Monipuolisten vuoristomaisemien, upeiden vaellusmaastojen ja ulkoiluaktiviteettien lisäksi matkailijoita Georgiaan houkuttelevat mm. Mustanmeren rannat, hieno historia, laadukkaat viinit ja ruoka sekä edullinen hintataso.

Mandala Travel järjestää kiertomatkoja ja aktiivimatkoja Georgiaan, sekä sen naapurimaihin Armeniaan ja Azerbaidzaniin. Georgian matka on mahdollista yhdistää matkaan naapurimaihin. Kaukasuksen vuoristo tarjoaa upeat puitteet vaellus- ja patikointimatkoille. Talvikaudella Georgiassa voi myös lasketella. Ylä-Kaukasuksen vuoriston jylhä ja kaunis maasto esimerkiksi Kazbegin alueella on vain lyhyen matkan päässä pääkaupunki Tbilisistä. Vaellus Georgiassa on palkitsevaa myös eksoottisella Svanetin alueella tai metsäisessä Borjomin kansallispuistossa.

Kulttuurimatka Georgiaan tarjoaa aimo annoksen monelle eurooppalaiselle tuikituntematonta historiaa ja kulttuuria. Voit myös matkustaa tutustumaan Georgian erittäin monipuoliseen luontoon, seuraamaan petolintumuuttoa Mustanmeren rannalle Batumiin, tai vierailemaan Georgian hienoihin luolaluostareihin tai viinitiloille. Ryhmämatkojen lisäksi järjestämme myös räätälöityjä matkoja Georgiaan toivomallanne ohjelmalla, omassa, yksityisessä ryhmässänne - kysy lisää toimistoltamme: info(ät)mandalatravel.fi

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Georgiaan. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan Georgian matkalle.

Georgiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta, sekä perusrokotuksienne voimassaolon tarkistamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Georgiassa puhutaan omaa kieltään, ja käytössä on myös oma aakkosjärjestelmä. Englanninkielen osaaminen ei ole maassa yleistä, venäjää sen sijaan osataan neuvostoajan perintönä edelleen melko laajalti.

Georgian rahayksikkö on lari (GEL). Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Matkalle kannattaa ottaa mukaan euroja, joita voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan rahanvaihtopisteissä. Paikallista valuuttaa voi nostaa myös suurimmissa kaupungeissa pankkiautomaateista, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit. Luottokortilla maksaminen on Georgiassa harvinaista.

Georgia on Abhasian aluetta lukuunottamatta aikavyöhykkeellä GMT+4 (Suomi GMT+2).

Puheluiden maatunnus Georgiassa on +995.

Georgian ilmasto on enimmäkseen subtrooppinen, mutta se vaihtelee voimakkaasti pinnanmuotojen mukaan. Talvet ovat alueella kylmiä ja vuoristoalueilla myös lumisia, kesät taas lämpimiä ja melko kuivia.

Tippikulttuuri on tyypillistä Georgiassa. Tarjoilijoille ja hotellien laukunkantajille on kohteliasta jättää juomarahaa. Paikallisoppaiden ja autonkuljettajien juomarahoihin on opastetulla Georgian matkalla hyvä varata n. 5€/hlö/vrk.

Chat on WhatsApp