Jordanian kiertomatka

Mahtavia maisemia, muinaista historiaa ja beduiinikulttuuria vieraanvaraisessa Jordaniassa

Kulttuuri
10
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Muinaisesta historiastaan ja arabikulttuuristaan tunnettu Jordania kätkee rajojensa sisälle myös henkeäsalpaavia maisemia. Petran mystinen, kiveen hakattu kaupunki, Kuolleenmeren rannat, muinaiset ristiretkeläisten linnakkeet ja Wadi Rumin aavikkoa koristavat hiekkakivivuoret johdattelevat meidät halki Lähi-Idän monituhatvuotisen historian.

Jordanian kiertomatkalla pääset kokemaan tämän pienen ja rauhallisen arabimaan upean ympäristön ja hienot historialliset nähtävyydet käsinkosketeltavasti. Patikoimme matkalla Wadi Rumin aavikolla ja tutustumme beduiinien perinteiseen paimentolaiskulttuuriin. Karun kaunis maisema isännöi ystävällistä ja kutsuvaa kuningaskuntaa Lähi-Idän sydämessä.

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT JORDANIAAN

Lennot Helsinki-Vantaalta Istanbulin kautta Jordaniaan.

Majoitus

Art Hotel tai vastaava

2. päivä - AMMAN, JERASH, AJLOUN

Saapuminen Jordanian pääkaupunkiin Ammaniin aamuyön puolella. Kuljetus hotelliin. Aamiaisen jälkeen päiväretki Ammanista käsin Jerashin historialliseen kaupunkiin, jossa sijaitsevat maan hienoimmat roomalaisaikaiset rauniot, sekä Ajlounin saraseenilinnoitukselle. Paluu Ammaniin iltapäivän päätteeksi. (A)

Majoitus

Art Hotel tai vastaava

3. päivä - AMMAN - WADI RUM

Aamiaisen jälkeen on vuorossa n. 5 tunnin ajomatka etelään, hienoista hiekkakivivuoriestaan ja kuvauksellisista maisemistaan tunnettuun Wadi Rumin autiomaahan, missä teemme n. 4 tunnin jeeppisafarin, nautimme illallisen ja yövymme beduiinien yksinkertaisessa aavikkoleirissä. (A,I)

Aktiviteetit
Jeppisafari
Majoitus

Panorama Camp tai vastaava

4. päivä - WADI RUM, PATIKOINTIA

Tänään tutustumme Wadi Rumin autiomaahan patikoiden. Teemme päivän aikana noin 12 kilometrin patikkaretken Wadi Rumin maisemissa. Lounas nautitaan matkan varrella. Palaamme iltapäivän päätteeksi aavikkoleiriin. (A,L,I)

Aktiviteetit
Patikointi
Majoitus

Panorama Camp tai vastaava

5. päivä - WADI RUM - PETRA

Suuntaamme ajoneuvomme kohti legendaarista Petran kaupunkia. Noin kahden tunnin ajomatka Petran muinaiskaupungin vieressä olevaan Wadi Musan pikkukaupunkiin, jonne saavuttuamme lähdemme tutustumaan Petran muinaiskaupunkiin. Nabatealaiset perustivat kaupungin n. 600 vuotta ennen ajanlaskumme alkua ja se on tunnettu upeista kallioon kaiverretuista rakennuksistaan. Kuljemme kaupunkiin halki kapean kanjonin ja tutustumme tähän UNESCOn maailmanperintökohteeseen. (A)

Majoitus

La Maison tai vastaava

6. päivä - PETRA

Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa Petran arkeologiseen alueeseen tutustumiseen omatoimisesti tai matkanjohtajan kanssa. (A)

Majoitus

La Maison tai vastaava

7. päivä - KERAK, KUOLLUTMERI, MT NEBO

Aamiaisen jälkeen matkaamme takaisin pohjoiseen päin, ensin ristiretkeläisten rakentamalle Kerakin aavikkolinnoitukselle ja sieltä Kuolleenmeren rannalle kokeilemaan, miltä tuntuu kellua maailman suolaisimmassa vedessä, 420 metriä merenpinnan alapuolella. Iltapäivällä vierailemme vielä Nebo-vuorella, josta Mooses muinoin näki Luvatun maan, ja jonne hänet on legendan mukaan haudattu, ennen siirtymistä Madaban kaupunkiin majoittumaan. (A)

Majoitus

Mariam Hotel tai vastaava

8. päivä - MADABA, AMMAN

Tänään tutustumme Jordanian pääkaupunkiin Ammaniin ja sen nähtävyyksiin opastetulla kierroksella. Palaamme päivän päätteeksi Madabaan. (A)

Aktiviteetit
Ammanin kaupunkikierros
Majoitus

Mariam Hotel tai vastaava

9. päivä - AZRAQ, QASR AMRA

Tänään suuntaamme retkelle Jordanian itäosan aavikolle, jossa tutustumme mm. historiallisiin linnoituksiin. Palaamme illaksi takaisin Madabaan. (A)

Majoitus

Mariam Hotel tai vastaava

10. päivä - Paluu

Kuljetus lentokentälle ja paluulennot Helsinkiin.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN • [L] LOUNAS • [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat ja lentokenttäverot

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Lentolippujen hintaan sisältymättömiä paikallisia lentokenttäveroja tai mahdollisia maastapoistumismaksuja.
 • Toimistokulut 10 €/ henkilö

Lennämme Jordaniaan Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Valmistautuminen: 

Varsinaisia kuntovaatimuksia kiertomatkoillamme ei ole. On kuitenkin hyvä huomata, että Jordanian kiertomatkan ohjelmassa tehdään pitkähköjä kävelyretkiä Wadi Rumissa ja Petrassa. Suosittelemme käymään säännöllisesti esimerkiksi kävelylenkeillä, sillä mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sitä enemmän nautit retkistä.

Tietoa maasta: 

Jordaniaan tarvitaan viisumi, jonka ryhmämatkoille osallistujat saavat veloituksetta. Vaihtoehtoisesti viisumin voi ostaa lentokentältä maahan saavuttaessa. Jordanian kertaviisumi maksaa tällä hetkellä 40JOD (= n. 54€).

Ryhmäviisumia varten tarvitsemme kuvan / kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) toimistollemme.

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Jordanian virallinen kieli on arabia. Englantia osataan maassa melko yleisesti, ja esimerkiksi kyltitys on yleensä myös englannin kielellä.

Jordanian rahayksikkö on Jordanian dinaari (JOD). Dinaareja voi vaihtaa ennen matkaa Forexin kautta, nostaa automaatista luottokortilla tai vaihtaa lentokentällä viisumimaksua varten. Euron vaihtokurssi on parempi lentokentän ulkopuolella. Myös US-dollarit käyvät paikoin maksuvälineinä matkailijoiden suosimissa hotelleissa, kaupoissa ja ravintoloissa.

Ilmasto Jordaniassa on pääosin kuiva aavikkoilmasto. Maan länsiosassa saadaan jonkin verran sateita talvikaudella, jolloin myös päivälämpötilat laskevat paikoin alle 20 C-asteen, ja öisin voi olla hyvinkin viileää. Kesät ovat koko maassa rutikuivia ja kuumia lokakuulle saakka.