Keski-Aasian kiertomatka - 3 Stania

Keski-Aasian kiertomatka - 3 Stania

Kahden viikon kiertomatka Keski-Aasiassa kansainvälisessä ryhmässä

Räätälöity
15
Vuorokautta
1
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Seikkailullinen kiertomatka Kirgisiasta Uzbekistaniin ja Tadzhikistaniin kansainvälisessä ryhmässä.

Matkaamme Kirgisian kauniista vuoristomaisemista ja issyk-Kul -järveltä Uzbekistanin vehreään Ferganan laaksoon ja edelleen Keski-Aasian hienoimpiin historiallisiin kaupunkeihin, Samarkandiin ja Buharaan. Päätämme matkan vuoristoiseen ja harvoin vierailtuun Tadžikistaniin. Näet matkalla niin alueen upeimpia historiallisia kohteita kuin myös paikallista elämää ja luontoa.

Huom: Kansainväliset ryhmät 4 kertaa vuodessa: 

16.-30.5.2024 -- 6.-20.6.2024 -- 12.-26.9.2024 -- 3.-17.10.2024

MINIMIRYHMÄKOKO 2 HLÖ - mikäli haluat tehdä varauksen matkalle yhdelle henkilölle, tarkista matkan hinta ja ryhmän saatavuus toimistoltamme.

Matkaohjelma

1. päivä - BISHKEK

Saapuminen Keski-Aasiaan, Kirgisian pääkaupunkiin Biškekiin, kuljetus lentokentältä hotelliin ja aikainen kirjautuminen hotellihuoneisiin. Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros Bishkekissä: tutustumme kaupungin keskustan nähtävyyksiin ja monumentteihin. Iltapäivä vapaata aikaa. (A)

Kaupunkikierros

2. päivä - BISHKEK - BURANA - CHOLPON-ATA

Aamiaisen jälkeen n. 250km autokuljetus Issyk-Kul -vuoristojärven pohjoisrannalle. Matkan varrella vierailemme Buranan vanhalla minareetilla ja raunioilla. Cholpon-Atan pikkukaupunki järven rannalla, kauniissa vuoristomaisemissa on tunnettu muinaisista kalliomaalauksistaan. Mahdollisuus uimiseen järvessä. (A)

3. päivä - CHOLPON-ATA - KARAKOL

Aamiaisen jälkeen kuljetus Issyk-Kul-järven itäpäähän, vuoriston Tienšanin vuoriston juurelle Karakolin pikkukaupunkiin, jonka nähtävyyksiin tutustumme ennen kirjautumista hotelliin ja lounasta. Iltapäivällä lyhyt autokuljetus ylös Tienshanin vuoristoon ja kalliomuodostelmistaan tunnettuun Jety-Öguzin solaan. Palaamme illaksi takaisin Karakoliin, jossa yövymme. (A)

4. päivä - KARAKOL - SKAZKA - KOCHKOR

Aamiaisen jälkeen ajamme Issyk Kul -järven etelärantaa seuraillen kauniissa maisemissa takaisin länteen päin. Pysähdymme matkan varrella tutustumaan eroosion muovaaman Skazkan kanjonin punertaviin maisemiin, sekä Bokonbajevon kylään, joka tunnetaan metsästyshaukkojen kasvattamisesta. Lounas matkan varrella. Nautimme illallisen ja yövymme Kochkorin kylässä, joka on käsityöläisten keskus. (A,L,I)

5. päivä - KOCHKOR - BISHKEK

Aamiaisen jälkeen tutustumme Kochkorissa paikallisten mattojen eli shirdakien valmistukseen, joka on päässyt UNESCO:n aineettoman maailman kulttuuriperinnön listalle. Sen jälkeen ajamme n. 250km matkan takaisin Biškekiin, jossa yövymme. (A)

6. päivä - BISHKEK - OSH - MARGILAN - FERGANA

Aamulla kuljetus lentokentälle ja lento Kirgisian toiseksi suurimpaan kaupunkiin Oshiin. Tutustumme paikallisen oppaan johdolla kaupungin nähtävyyksiin ennen kuljetusta Uzbekistanin rajalle, jossa opas ja auto vaihtuvat, ja jatkamme matkaa Keski-Aasian vilja-aittana tunnettuun Ferganan laaksoon. Matkan varrella vierailemme Margilanin kaupungissa, joka tunnetaan silkintuotannostaan, ja tutustumme silkkitehtaaseen. Yövymme Ferganan kaupungissa. (A)

7. päivä - FERGANA - KOKAND - TASHKENT

Jatkamme Ferganan laaksoon tutustumista. Aamiaisen jälkeen kuljetus Rishtaniin, joka tunnetaan keramiikan valmistuksesta, ja vierailemme paikallisessa keramiikkakeskuksessa. sieltä siirrymme Kokandin kaupunkiin, joka oli samannimisen kaanikunnan pääkaupunki 1700-1800-luvuilla ennen Venäjän valloitusta. Ihailtuamme Kokandin historiallisia nähtävyyksiä nousemme junaan, joka kuljettaa meidät illan päätteeksi Uzbekistanin pääkaupunkiin Taškentiin, jossa kuljetus hotelliin ja yöpyminen. (A)

8. päivä - TASHKENT

Aamiaisen jälkeen aamu- ja iltapäivän kaupunkikierros Taškentissa: tutustumme kaupungin vanhaan ja uuteen osaan, moskeijoihin, mausoleumeihin ja monumentteihin, sekä vierailemme basaarissa. Yövymme Taškentissa. (A)

 

9. päivä - TASHKENT - BUHARA

Aikainen aamiainen, kuljetus rautatieasemalle ja pikajuna (n. 4h) Buharan historialliseen kaupunkiin. Vietämme päivän tutustuen Buharan vanhankaupungin maailmanperintökohteen kuuluisiin historiallisiin nähtävyyksiin. Tätä 100-luvulla jaa. perustettua Silkkitien kauppakaupunkia ja tärkeää uskonnollista keskusta ovat hallinneet aikoinaan niin arabit, persialaiset, mongolit kuin turkkilaisetkin. Viimeisin valloittaja oli Venäjä, joka saapui alueelle 1860-luvulla. Nykyisin kaupunki on osa Uzbekistania, vaikka suurin osa sen väestöstä on tadžikkeja. Vierailemme kaupungin upeissa moskeijoissa ja koraanikouluissa, sekä tuhatvuotiaassa Ismail Samanin mausoleumissa ja paikallisessa basaarissa. (A) 

10. päivä - BUHARA - SAMARKAND

AAmu vapaata aikaa. Ennen lounasta teemme vielä retken kaupungin ulkopuolelle Sitorai-Khosaan, joka oli aikoinaan Buharan emiirin kesäpalatsi. Lounaan jälkeen autokuljetus Keski-Aasian kenties kuuluisimpaan historiallisiseen kaupunkiin, Samarkandiin. Lähes 3000-vuotias Samarkand on Keski-Aasian vanhin kaupunki ja Silkkitien keskuksista suurimpia. Tšingis-kaanin 1200-luvulla tuhoama kaupunki nousi uuteen kukoistukseen 1300-luvulla Timur Lenkin valtakunnan pääkaupunkina. Nykyisin kaupungin keskiaikaiset osat ovat historiallinen maailmanperintökohde. Vierailemme Samarkandiin saavuttuamme vielä kuuluisalla Registanin aukiolla, joka on valaistu illalla näyttävin värein. (A)

11. päivä - SAMARKAND

Aamu- ja iltapäivän kaupunkikierros Samarkandissa kuljettaa meidät kaupungin upeisiin historiallisiin kohteisiin, mm. Registanin aukiolle, Timur Lenkin mausoleumiin, keskiaikaiseen observatorioon, sekä vanhankaupungin hienoihin vanhoihin madrassoihin ja hautamonumenteille. (A)

12. päivä - SAMARKAND - JARTEPA - PENJIKENT

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Samarkandista itään kohti kolmatta kohdemaatamme, Tadzhikistania. Rajan ylitettyämme vaihdamme opasta ja autoa ja jatkamme edelleen Sarazmin arkeologiseen maailmanperintökohteeseen runsaasta linnustostaan tunnetulla Zeravšan-joen tulva-alueella. Vierailemme myös kauniilla Marguzorin järvillä, jossa nautimme pikniklounaan ennen siirtymistä Pandžakentin kaupunkiin (Penjikent), jossa yövymme. (A,L)

13. päivä - PENJIKENT - DUSHANBE

Tänään matkaamme Pandžakentistä Tadžikistanin pääkaupunkiin Dušanbeen. 235 kilometrin reitti kulkee halki upeiden vuoristomaisemien halki korkean Anzobin vuoristosolan ja tunnelin. Saavumme Dušanbeen lounasaikaan. Loppupäivä on vapaata aikaa. (A)

14. päivä - DUSHANBE

Aamupäivällä ohjelmassa on kaupunkikierros Dušanbessa. Vierailemme mm. Tadžikistanin kansallismuseossa, kasvitieteellisessä puutarhassa ja basaarissa. Iltapäivällä teemme vielä retken kaupungin ulkopuolelle, 1700-luvulla rakennetun Hissarin linnoituksen raunioille. Yövymme matkan viimeisen yön Dušanbessa. (A)

15. päivä - DUSHANBE, PALUU

Kuljetus Dushanben lentokentälle paluulennolle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy:

 • Kirgisian sisäinen lento Bishkek - Osh
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset ohjelman mukaan
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englantia puhuvien paikallisoppaiden palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat. 

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Kansainvälisiä lentoja
 • Suomalaista matkanjohtajaa
 • Matkavakuutusta tai viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita tai retkiä
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja.

Suomen kansalaiset eivät enää tarvitse viisumia Kirgisiaan, Uzbekistaniin eivätkä Tadzhikistaniin lyhyille matkoille. 

Passinne on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen, ja siinä on oltava vähintään 4 tyhjää sivua. 

Matkalle voi varata käyttörahaa ruokailuja ja tippikuluja varten n. 20-25€/vrk. 

Lisätietoa Kirgisiasta ja Kirgisian matkoista 

Lisätietoa Uzbekistanin matkoista ja matkailusta

Varusteet matkalle:

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä.

 • Kengät kävelyä varten (Salomon)Sandaalit tms. (Keen)
 • Kevyet sukat (Bola)
 • Kevyet housut ja paidat (Tierra M/N) 
 • Päähine suojaamaan auringolta / huivi (Patagonia / Marmot / Buff)
 • Kevyt päiväreppu (Osprey N / Osprey M)
 • Vesipullo (Nalgene)
 • Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) (Evy)
 • Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 (Annecy Cosmetics)
 • Korvatulpat (Estecs)
 • Suoja puhelimelle (Aquapac)
 • Vedenpitävä pakkauspussi (Sea to Summit)

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)
Chat on WhatsApp