Kolumbia
Colombia tour (6)
Colombia tour (4)
Colombia tour (5)
Colombia tour (7)
Colombia tour (1)
Colombia tour (2)

Kolumbia

Eläväinen ja värikylläinen Etelä-Amerikan matkakohde

Värikäs Kolumbia on yksi Etelä-Amerikan monipuolisimmista ja sydämellisimmistä maista. Lämminhenkisyys ja eläväinen kulttuuri suorastaan hehkuu kaduilla. Andien jylhät vuorijonot, vehreät viidakot, Karibianmeren paratiisirannat, elämää kuhisevat suurkaupungit ja siirtomaa-aikaiset vanhatkaupungit ovat kaikki osa Kolumbian kiistatonta charmia. Monet pohtivatkin ensivierailunsa jälkeen, miten he eivät ole aiemmin tajunneet matkustaa Kolumbiaan.

Matkailu Kolumbiassa on kovassa nosteessa maan karistaessa menneisyyden mielikuvia. Kolumbiassa voit osallistua karnevaaliin, viettää rentouttavaa rantalomaa Cartagenassa tai Santa Martassa, patikoida Cocoran laakson vehreissä maisemissa, tutustua maailman parhaan kahvin tuotantoon, ihailla siirtomaatyylistä miljöötä Salentossa, Villa de Leyvassa tai Popayanissa, lähteä sukeltamaan Tyynenmeren Isla Gorgonalle tai luontoretkille Kolumbian Amazonin viidakoihin. Viidakkovaellus Pohjois-Kolumbian Sierra Nevadan kadoneeseen kaupunkiin Ciudad Perdidaan on unohtumaton elämys!

Mandala Travel järjestää kiertomatkoja ja vaellusmatkoja Kolumbiaan. Matkoilla tutustumme maan historiaan ja elävään kulttuuriin, kahvintuotannon perinteisiin, trooppiseen luontoon ja upeisiin vuoristomaisemiin. Kauttamme saat räätälöidyt Kolumbian matkat yksityisille ryhmille, omalla toivomallanne ohjelmalla. Nämä reissut eivät tule jättämään ketään kylmäksi!

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Kolumbiaan alle 90 päivän matkoille.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Kolumbian matkan aikana. Kaikille Kolumbiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Myös keltakuumerokotus ja malarian estolääkitys tarvitaan osissa maata. Keltakuumerokotettujen kannattaa pitää rokotustodistus mukanaan. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Kolumbian virallinen kieli on espanja. Englantia puhutaan maassa vain vähän, ja espanjan kielen taidoista onkin paljon hyötyä matkalla. 

Kolumbian rahayksikkö on Kolumbian peso (COP). Rahanvaihto on helpointa maahan saapumisen yhteydessä. Pankkiautomaatteja on suurissa kaupungeissa runsaasti, ja niistä voi nostaa paikallista valuuttaa yleisimmillä luottokorteilla.

Aikavyöhyke Kolumbiassa on GMT-5 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Kolumbiassa on +57.

Ilmasto Kolumbiassa on trooppinen, ja lämpötilat vaihtelevat korkeuserojen mukaan alankoalueiden tasaisen lämpimästä Andien vuoriston viileään ilmastoon. Sademäärät vaihtelevat myös runsaasti alueittain: Kolumbian Tyynenmeren rannikolla, Andien vuoristossa ja Amazonin sademetsissä sataa ajoittain runsaasti, kun taas maan koillisosassa Karibianmeren rannikolla on hyvinkin kuivaa.

Tippikulttuuri on tyypillistä Kolumbiassa. Tulee kuitenkin muistaa että juomarahan antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Paikallisoppaille ja kuljettajille on myös kohteliasta jättää juomarahaa. 

Kolumbia ryhmämatkat

Räätälöidyt matkat Kolumbiaan

Chat on WhatsApp