Räätälöity matka - Malesian parhaat palat

Räätälöity matka - Malesian parhaat palat

Viikon kiertomatka Malesiassa laadukkailla majoituksilla

Räätälöity
7
Vuorokautta
3
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Tämä viikon mittainen räätälöity kiertomatka Kaakkois-Aasian Malesiassa kuljettaa halki Malakan niemimaan rikkaan historiallisen perinnön, luonnonkauniiden maisemien ja monipuolisen kulttuurin. Matkan aikana tulevat tutuiksi niin Kuala Lumpurin kosmopoliittinen suurkaupunki, rannikkokaupunki Malakan elävä historia, Ipohin maukas katuruoka sekä idyllinen trooppinen saarielämä Pangkorin saarilla. Majoitumme matkalla mukavasti laadukkaissa hotelleissa / resorteissa. Tämä matkaohjelma Malesiaan tarjoaa runsaasti koettavaa niin valokuvauksen, paikallisen ruoan, sekä tietysti trooppisissa vesissä rentoutumisen ystäville.

MINIMIRYHMÄKOKO 2hlö

Matkaohjelma

1. päivä - KUALA LUMPUR - MALAKKA

Saapuminen Kuala Lumpurin kansainväliselle lentokentälle tai nouto hotellista Kuala Lumpurissa. Noin 2 tunnin autokuljetus , ja astumme 600 vuotta taaksepäin, kun lähdemme tien päälle 2 tunnin maisemalliselle ajomatkalle Malakan historialliseen kaupunkiin (Melaka), joka sijaitsee n. 150 km Kuala Lumpurin eteläpuolella. Portugalilaiset, hollantilaiset, britit ja japanilaiset asuttivat aikoinaan kukin vuorollaan tätä satamakaupunkia, ja se onkin edelleen täynnä historiallista arkkitehtuuria. Hotelliin kirjautumisen jälkeen loppupäivä on vapaata aikaa tutustua uuteen ympäristöön omaan tahtiin. Voit viettää iltapäivän esim. kulkien viehättävässä kaupungissa ja pysähtyen syömään matkan varrella tarjolla olevaa herkullista katuruokaa.

Huom: lentokenttäkuljetus on saatavilla klo 07 - 22 välisenä aikana, ja hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. 

Majestic Malacca tai vastaava

2. päivä - MALAKKA

Aamiaisen jälkeen lähdemme opastetulle kulttuuriperintökävelylle Malakassa.Kävelyn kohokohtia ovat mm. hollantilaisten 1700-luvulla rakentama kaupungintalo ja Pyhän Paavalin kirkko. Sen jälkeen teemme ajelun rikshojen kyydissä, jonka aikana näet mm. Sri Poyyatha Vinayagar Moorthin hindutemppelin, Kampong Klingin vanhan moskeijan, sekä Malesian vanhimman toimivan kiinalaistemppelin, Cheng Hoon Tengin. Lounaalla maistelemme paikallista Nyonya-keittiötä, ennen kuin nousemme veneeseen rauhalliselle jokiristeilylle kaupunkia halkovalla joella. Loppuiltapäivä on vapaata aikaa ennen paikallista satay-illallista. Satay Celup eli höyrysatay on peräisin Malakasta, ja siihen kuuluu valikoima raakoja ja puolikypsäksi keitettyjä mereneläviä, lihaa ja vihanneksia vartaissa, jotka upotetaan kiehuvaan vesipataan ja joita syödään malaijityyliin satay-kastikkeen kanssa. (A,L,I)

Majestic Malacca tai vastaava

3. päivä - MALAKKA - KUALA LUMPUR

Aamiaisen jälkeen palaamme autokyydillä eloisaan Kuala Lumpuriin. Saavuttuamme kaupunkiin vierailemme ennen hotellille menoa Suria KLCC- ostoskeskuksessa, joka on tunnettu Malesian tärkeimpänä ostospaikkana. Tässä hohtavassa kompleksissa on yli 300 erikoisliikettä, runsaasti ruokapaikkoja, laaja puisto, sinfoninen suihkulähde, akvaario ja taidegalleria. Loppuiltapäivä on aikaa tutustua Kuala Lumpurin kosmopoliittiseen kaupunkiin omaan tahtiin. Kuala Lumpurissa on lukuisia ikonisia maamerkkejä, kuten 88-kerroksiset kromi- ja terästornit Petronas Twin Towers - maailman korkeimmat kaksoispilvenpiirtäjät ja Batu Caves -luolat. Shoppailun ja katuruoan ystävät voivat vierailla esim. Jalan Alor -kadulla tai Petalingin yömarkkinoilla Kuala Lumpurin Chinatownissa. (A)

Majestic Kuala Lumpur tai vastaava

4. päivä - KUALA LUMPUR - TANJUNG MALIM - IPOH

Aamiaisen jälkeen lähdemme kaupunkikierrokselle tutustumaan Kuala Lumpurin keskustan tärkeimpiin nähtävyyksiin ennen kuin suuntaamme pohjoiseen kohti Ipohin kaupunkia. Matkalla sinne pysähdymme Tanjung Malimin pikkukaupungissa nauttimaan Hainan-kanaleikkelelounasta. Tämä malesialaisten suosima ruokalaji on Malesiaan muuttaneiden hainaninkiinalaisten luomus, joka sisältää paistettua kanaa ja tarjoillaan runsaan kastikkeen kera. Jatkamme matkaamme Ipohiin, jonne saavumme myöhään iltapäivällä. Kirjaudumme sisään hotelliin ja loput illasta on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin. Perakin osavaltiossa sijaitseva viehättävä Ipoh on kuuluisa hienoista temppeleistään ja siirtomaa-ajan arkkitehtuuristaan. Kaupungilla on myös Malesian toisen ruokapääkaupungin epävirallinen titteli. (A,L)

M Boutique Hotel Ipoh tai vastaava

5. päivä - IPOH - PANGKOR LAUT

Tänään jatkamme matkaa Ipohista Intian valtameren rannikolle, jossa nousemme veneeseen, joka kuljettaa meidät pienelle Pangkor Lautin saarelle. Majoitumme täällä keskellä ikivanhaa sademetsää, rauhallisella pikkusaarella, jota reunustavat valkoiset hiekkarannat ja smaragdinväriset vedet. Hotelliin sisäänkirjautumisen jälkeen loppupäivä on käytettävissä rauhalliseen trooppiseen saarielämään. Voimme rentoutua majapaikkamme huviloissa, pulahtaa uima-altaaseen tai hemmotella itseämme Spa Villagessa. (A,L,I)

Pangkor Laut Resort tai vastaava

6. päivä - PANGKOR

Aamupäivä on vapaata aikaa Pangkor Lautin saarella. Lounaan jälkeen lähdemme retkelle viereiselle, suuremmalle Pangkorin saarelle. Retki alkaa pikaveneajelulla Pangkorin laiturille, jossa opas vie meidät retkelle Pangkorin saaren poikki. Saarella asuu noin 25 000 asukasta, ja se on tunnettu idyllisistä rannoistaan, värikkäistä kalastusveneistään ja laadukkaista merenelävistään. Retkellä vieraillaan restauroidussa hollantilaisessa linnakkeessa ja Fu Lin Kungin taolaistemppelissä. Retken jälkeen palaamme Pangkor Lautille, ja loppupäivä on vapaata aikaa. (A,L,I)

Huom: Saariretki ei ole saatavilla viikonloppuisin (La & Su).

Pangkor Laut Resort tai vastaava

7. päivä - PANGKOR LAUT - KUALA LUMPUR

Aamiaisen jälkeen jätämme hyvästit leppoisalle saarielämälle ja siirrymme laiturille, josta nousemme takaisin mantereelle matkaavaan veneeseen. Laiturilla odottaa autokuljetuksemme takaisin Kuala Lumpuriin. Ajamme joko lentokentälle jatkolentoasi varten tai yöpymään kaupunkiin. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset matkaohjelman mukaan 
 • Matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Kansainvälisiä lentoja Malesiaan
 • Suomalaista matkanjohtajaa
 • Matkavakuutusta tai viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita tai retkiä
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja 
 • Paikallisia, hotelleissa maksettavia matkailuveroja.

Lisätietoa Malesiasta ja Malesian matkoista tästä linkistä 

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Malesiaan alle 90 vuorokauden matkalle. Passin on oltava voimassa 6 kk maahan saapumisen jälkeen.

Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, joka kattaa sairastapaukset ja jossa on peruutusturva.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

 • Kengät kävelyä varten 
 • Sandaalit tms. 
 • Kevyet sukat 
 • Kevyet housut ja paidat
 • Päähine suojaamaan auringolta / huivi
 • Kevyt päiväreppu
 • Vesipullo
 • Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20)
 • Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite
Chat on WhatsApp