Räätälöity matka - Everest Base Camp & Island Peak 6189m kiipeilymatka

Räätälöity matka - Everest Base Camp & Island Peak 6189m kiipeilymatka

Vaellus Mt Everestin perusleiriin ja nousu Island Peakin 6189m huipulle

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
24
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
4
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Kiipeilymatka legendaarisessa Mount Everestin kansallispuistossa, Nepalin Himalajalla.

Totuttaudumme ohueen ilmanalaan vierailemalla Mount Everestin perusleirissä ennen Island Peakin kiipeämistä. Vaativa, mutta palkitseva matka huipentuu nousuun Island Peakin, eli nepaliksi Imja Tsen (6189 m), huipulle. Nousu tapahtuu kiinteitä köysiä pitkin hakkuja ja jäärautoja apuna käyttäen.

Vuori ei ole teknisesti vaikea ja sopii hyvin ensimmäiseksi 6000-metriseksi Himalajan huipuksi. Matka sopii kokeneille vaeltajille ja vuorikiipeilystä kiinnostuneille, ja on tehtävissä kevät- tai syyskuukausina.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - KATMANDU

Saapuminen Katmanduun ja kuljetus lentokentältä hotelliin. Illalla on mahdollisuus tehdä viime hetken hankintoja vaellusta varten. 

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Hotel Moonlight tai vastaava

2. päivä - KATMANDU - MANTHALI

Kuljetus Katmandusta itään Manthaliin, josta lennämme seuraavana aamuna Everestin alueelle. (A)

Majatalo

3. päivä - LUKLA - PHAKDING

Aikainen lento Everestin alueelle Luklaan, josta vaelluksemme alkaa. Varusteemme siirtyvät sherpakantajiemme kyytiin. Yöpyminen Phakdingin kylässä (2610 m). 

Majatalo

vaellus

4. päivä - Namche Bazaar

Nousemme halki mänty- ja kuusimetsien sherpojen pääkaupunkiin, Namche Bazaariin (3450 m).

Majatalo

vaellus

5. päivä - NAMCHE BAZAAR

Totuttaudumme ohueen ilmanalaan tekemällä muutaman tunnin kävelyretken kaupungin yläpuolella olevalle näköalapaikalle, mistä aukeaa upeat näkymät kohti Everestin massiivia.

Majatalo

Patikointi

6. päivä - PHORTSE

Päivän vaellusreitti alkaa n. 2h tasaisella siirtymisellä Sanasaan, jonka jälkeen nousemme rauhallista ja ilmavaa reittiä Mong La:n solaan, missä lounastamme. Laskeudumme Phortse Thangaan, josta n. tunnin nousu Phortsen kylään (3840 m).  Maisemat Kang Tegan ja Gokyon laakson jäätiköille ovat uljaat.

Majatalo

vaellus

7. päivä - Pangboche

Yksi vaelluksen kauneimmista reiteistä vie meidät korkealla Imja Khola -joen yläpuolella Pangbochen (3860 m) kylään, joka on yksi korkeimmalla sijaitsevista ympäri vuoden asutuista kylistä Everestin alueella.

Majatalo

vaellus

8. päivä -

Reittimme nousee tasaisesti yli puurajan Dingbochen (4410 m) kylään Khumbun laakson alkupäähän. Totuttaudumme ohueen ilmanalaan ja teemme retken Chukungin (4730 m) kylään, joka sijaitsee Lhotsen vaikuttavan kolmikilometrisen eteläseinän juurella. Island Peak näyttäytyy Chukungista ensimmäistä kertaa.

Majatalo

vaellus

9. päivä - Dingboche

Tällä korkeudella on hyvä saada toinen lepoaika sopeutumaan, vain rentoutua tai nauttia mukavasta päiväretkestä Chukungiin, josta on näköala Imja-laaksoihin ja Lhotse-kasvoihin.

Majatalo

Vapaa päivä

10. päivä - DUGHLA

Lyhyt vaelluspäivä Dughlaan (4600 m). Iltapäivällä mahdollisuus nousta Khumbun jäätikön reunamoreenille, josta aukeavat huimat näköalat ylempään laaksoon.

Majatalo

vaellus

11. päivä - Lobuche

Nousemme Khumbun jäätikköä seuraillen karuun Lobuchen (4910 m) kylään. Iltapäivällä mahdollisuus kiivetä jäätikön reunalle ihastelemaan valtavaa jäävirtaa.

Majatalo

vaellus

12. päivä - GORAKSHEP

Jatkamme matkaa Khumbun jäätikköä seuraten Gorakshepiin (5140 m). Mahdollisuus nousta Kala Patharin harjanteelle (5545 m), josta avautuvat parhaat näköalat Everestin huipulle ja perusleiriin.

Majatalo

vaellus

13. päivä - EVEREST BASE CAMP

Vaellamme jäätikön reunaa seuraillen ja lopulta itse Khumbun jäätikköä pitkin Everestin perusleiriin (5360 m). Näköalat Khumbun jääputoukselle ovat henkeäsalpaavat. Palaamme samaa reittiä Gorakshepiin ja edelleen Lobucheen.

Majatalo

vaellus

14. päivä - DINGBOCHE - CHUKUNG

Nousemme tuttua reittiä Chukungin (4730 m) kylään, jossa yövymme seuraavat 2 yötä.

Majatalo

vaellus

15. päivä - CHUKUNG

Lepo- ja harjoittelupäivä Chukungissa. Harjoittelemme Island Peakin nousuun tarvittavia köysi- ja kiipeilytekniikoita ja keräämme voimia tulevaan koitokseen.

Majatalo

kiipeilytekniikoiden harjoittelu

16. päivä - ISLAND PEAK BASE CAMP

Nousemme jäätikön reunaa seuraten Island Peakin perusleiriin (5150 m) ja valmistaudumme seuraavan yön nousuun. (L,I)

Teltta

kiipeily, vaellus

17. päivä - ISLAND PEAK

Aloitamme nousun kohti Imja Tsen huippua (6189 m) aamuyöllä otsalamppujen valossa. Nousemme jäätiköltä huipulle kiinteitä köysiä apuna käyttäen. Upeat näköalat Lhotsen eteläseinälle, Ama Dablamille ja Makalulle. (A,L,I)

Teltta

kiipeily

18. päivä - ISLAND PEAK, VARAPÄIVÄ

Olemme varanneet ylimääräisen päivän huiputusta varten huonon sään tai sairastumisen varalta. (A,L,I)

Teltta

vaellus, kiipeily

19. päivä - Chukung

Palaamme huiputuksen jälkeen takaisin Chukungiin ja edelleen alaspäin kohti Namche Bazaaria. (A)

Majatalo

vaellus

20. päivä - Namche Bazaar

Juhlistamme Namchessa vaelluksen viimeisiä päiviä saunomalla suomalaisessa saunassa ja tekemällä viimeisiä tuliaisostoksia pienillä kujilla.

majatalo

vaellus

21. päivä - LUKLA

Vaellamme Luklaan ja syömme viimeisen illallisen yhdessä koko retkikunnan kanssa. Hyvästelemme kantajat, kokit ja apuoppaat ennen seuraavan aamun lentoa takaisin Katmandun vilinään.

Majatalo

vaellus

22. päivä - LUKLA - KATMANDU

Lennämme Luklasta takaisin Katmandun ihmisvilinään.

 

Hotel Moonlight Tai Vastaava

23. päivä - KATMANDU

Vierailemme Katmandun Kuninkaallisella aukiolla ja Swayambhunathin buddhalaisella stupalla sekä rentoudumme ennen jäähyväisillallista paikallisessa ravintolassa. (A,I)

Hotel Moonlight Tai Vastaava

Kaupunkikierros

24. päivä - PALUU

Kuljetus hotellista lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

majatalo

Lisätiedot

HUOM: Vaelluksella ei voida taata yhden hengen huoneiden saatavuutta majataloissa.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Nepalin sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset ohjelman mukaan
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Vaellusluvat ja kansallispuistomaksut 
 • Kantajien ja englantia puhuvien paikallisoppaiden palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Kansainvälisiä lentoja Nepaliin
 • Suomalaisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia, juomarahoja ja muita henkilökohtaisia kuluja. 

Tarvittavat kiipeilytaidot:

Island Peakin eli Imja Tsen kiipeäminen ei vaadi aikaisempaa kiipeilykokemusta. Harjoittelemme matkan aikana tarvittavia kiipeilytaitoja ennen huipulle nousua. Nousu huipulle tapahtuu kiinteitä köysiä apuna käyttäen, lumi- ja jääharjanteita pitkin. 

Valmistautuminen:

Everest Base Camp & Island Peak - Kiipeilymatkalla kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 10h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla ja motivaatiolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily- tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.

Tyypillinen vaelluspäivä:

Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan vaellusmajojen ruokailuhuoneessa 19.00.–20.00.

Lisätietoa Nepalista ja Nepalin matkoista tästä linkistä.

Nepalin viisumi lunastetaan saavuttaessa Nepaliin. Tarvitset matkalle vähintään seuraavat 6 kuukautta voimassa olevan passin. Nepalin viisumi maksaa 50 USD 15-30 päivän matkalla. 

Vaellus- ja kiipeilylupia varten tarvitsemme kuvan tai kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) toimistollemme osoitteeseen info@mandalatravel.fi.

Nepalin vaellus- ja kiipeilymatkoille tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi helikopterievakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Korkein kohta matkan aikana on 6189 m Island Peakin huipulla. Vaelluksen päivämatkat on suunniteltu siten, että ohueen ilmanalaan totuttautumiseen on varattu runsaasti aikaa.

Vaelluksella kantajille annettava varustemäärä on 12,5 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja makuualusta. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen hotelliin.

Varaa matkalle noin 30€/päivä aterioihin, jolla katat ruokailukulut matkan aikana. Muistathan myös tippi- ja viisumikulut.

Pullotettua vettä voi ostaa kaupungeista, mutta vaelluksilla tämä ei ole mahdollista. Muistathan siis ottaa oman täytettävän juomapullon mukaan. Vaellusten aikana voi juoda keittämällä puhdistettua vettä, jota myydään vaellusmajoissa tai käyttää jodipohjaisia vedenpuhdistustabletteja, joita voi ostaa paikan päältä. Molemmat vaihtoehdot ovat turvallisia. Vaelluksilla ruoat tilataan paikallisista vaellusmajoista.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Kiipeilyvarusteet:

Alla lista tarvittavista kiipeilyvarusteista. Tarvittavat kiipeilyvarusteet on mahdollista vuokrata paikanpäältä ennen kiipeilyosuutta.

 • Kiipeilykengät
 • Jääraudat
 • Kiipeilyvaljaat
 • Vaellus- tai kiipeilyhakku rannelenkillä
 • Varmistuskahdeksikko
 • Nousukahva
 • 2 kpl lukollisia sulkurenkaita
 • Kiipeilykypärä
 • 2*120 cm nauhalenkkejä

Joitakin varusteita ei tarvita kaikilla vuorimatkoilla. Ota yhteyttä toimistollemme hankkiessasi varusteita matkojamme varten. Kenkiä on usein mahdollista vuokrata huipulle nousua varten.

Henkilökohtainen EA-pakkaus:

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa
 • Siprofloksasiini 250 mg antibioottitabletteja
 • Immodiumia
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

Chat on WhatsApp