Adobestock 142909570

Räätälöity matka - Manaslu Circuit -vaellus, Nepal

Lähde unohtumattomalle vuoristovaellukselle Nepaliin lähelle Tiibetin rajaa

Räätälöity
20
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
3
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Manaslun suojelualue Nepalin Himalajalla on edelleen lähes neitseellisessä tilassa ja vain harvat vaeltajat suuntaavat vuosittain Manaslu-vuoren rinteille. Teemme 15 päivän vaelluksen maailman kahdeksanneksi korkeimman vuoren, Manaslun, ympäristössä. Vaelluksella yhdistyvät tarunomainen buddhalainen mystiikka, koskematon luonto ja Himalajan vuorten kauneus.

Majoitumme koko vaelluksen ajan vaatimattomissa majataloissa. Nousemme aina 5135 metrin korkeuteen Larkya Lan solassa. Näemme vaelluksen aikana Gorkhan, Manaslun ja Annapurnan alueen maisemien parhaimmistoa.

MINIMIRYHMÄKOKO 10 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - Katmandu

Saapuminen Katmanduun. Kuljetus lentokentältä hotelliin. Illalla on mahdollisuus tehdä viime hetken hankintoja vaellusta varten. 

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

Majoitus

Hotel Moonlight tai vastaava

2. päivä - Seti Khola

Ajamme Katmandusta pieneen Seti Kholaan kylään Burki Gandakin laaksoon. Ajoaika noin seitsemän tuntia. (A)

Majoitus

Majatalo

3. päivä - MACHHA KHOLA

Vaellus kohti Tiibetin rajaa alkaa. Vaellusreittimme nousee ja laskee päivän aikana. Ylitämme useita pieniä puroja ennen saapumista Machha Kholan kylän tuntumaan.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Majatalo

4. päivä - JAGAT

Kuljemme läpi metsien ja rotkojen suureen laaksoon, käymme kuumilla lähteillä ja nousemme luonnonkivistä tehtyjä rappusia Duman kylään, jonka jälkeen ylitämme Buri Gandak -joen ja nousemme Jagatiin (1 370 m).

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Majatalo

5. päivä - PHILIN

Ylitämme Bhalu Kola -joen riippusiltaa pitkin ja saavumme buddhalaisten asuttamalle alueelle, josta on oivat näkymät Sringi Himalille.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Majatalo

6. päivä - Deng

Kuljemme Buri Gandakin törmillä läpi bambumetsien kohti länttä ja Dengin kylää (1 860 m).

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Majatalo

7. päivä - NMARUNG

Ohitamme suuren vesiputouksen ja ylitämme joen korkealta sillalta. Kuljemme jälleen bambu- ja rhododendron-metsään ennen kuin saavumme Nmarungin kylään (2 540 m).

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Majatalo

8. päivä - Lho

Vaellus Bhanzamin tasangon yli, Lihin kylän kautta Lhon kylään, josta avautuvat hienot näkymät Manaslun kaksoishuipuille.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Majatalo

9. päivä - Samagaon

Vaellus jatkuu Shyalan kylän kautta Samagaoniin, joka on Manaslu-vuoren perusleiriä lähinnä oleva kylä 3530 metrin korkeudella merenpinnasta. Majoitumme tänne kahdeksi yöksi.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Majatalo

10. päivä - Pung gyen gompa

Teemme Samagaonista käsin akklimatisaationousun läheiselle Pung Gyenin gompalle eli buddhalaiselle pyhäkölle. Palamme iltapäivällä takaisin kylään.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Majatalo

11. päivä - Samdo

Vaellamme kohti Manaslun huippuja viimeiseen asutukseen alueella, tiibetiläispakolaisten kylään Samdoon (3 860 m), jossa vietämme seuraavat kaksi yötä.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Majatalo

12. päivä - Samdo

Akklimatisointipäivä, kevyttä retkeilyä Laiyung Bhanjyangin laaksossa ja kylään tutustumista. Yöpyminen Samdossa.

Majoitus

Majatalo

13. päivä - DHARAMSALA

Jatkamme vaellusta kohti Larkya Lan solaa. Kuljemme Larkyan jäätikön ohi 4480 metrin korkeudella sijaitsevaan Dharamsalaan, jossa yövymme.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Majatalo

14. päivä - LARKYA LA - BIMTHANG

Aikainen startti. Tänään saavumme vaelluksen korkeimmalle kohdalle Larkya Lan solaan (5160m), josta on huikeat näkymät joka suuntaan. Himlung Himal, Gyaji Kang, Kang Guru, Cheo Himal ja Annapurna II näkyvät loistavasti. Lähdemme laskeutumaan alas jyrkkiä ja jäisiä rinteitä Bimthangiin (3720 m).

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Majatalo

15. päivä - BIMTHANG

Lepopäivä Bimthangin eli tiibetiksi ”hiekkain tasangon” laaksossa.

Majoitus

Majatalo

16. päivä - GHO

Seuraamme joenvartta alas läpi havu- ja rhododendron-metsien Ghon kylään (2560 m), jossa yövymme.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Majatalo

17. päivä - TILIJE - TAL

Viimeinen vaelluspäivä. Laskeudumme edelleen Ghosta Tilijen gurung-kylään ja kohti Manaslun reitin loppupäätä, Thonjen kylää. Jatkamme vaellusta Annapurna Circuit -reittiä pitkin Talin kylään (1700 m), jossa yövymme.

Aktiviteetit
vaellus
Majoitus

Majatalo

18. päivä - BULBULE / BESHI SAHAR - KATMANDU

On aika sanoa hyvästit Annapurnan massiiville. Jeeppikuljetus Talista suuremman tien varteen, joko Bulbulen tai Beshi Saharin kylään, josta jatkamme omalla kuljetuksella takaisin Katmanduun.

Majoitus

Hotel Moonlight tai vastaava

19. päivä - Katmandu

Kiertoajelu ja nähtävyyksiin tutustumista Katmandussa. Jäähyväisillallinen Katmandussa. (A,I)

Aktiviteetit
Katmandun kiertoajelu
Majoitus

Hotel Moonlight tai vastaava

20. päivä - Paluu

Kuljetus hotellista lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

HUOM: Vaelluksella ei voida taata 1 hengen huoneiden saatavuutta majataloissa.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Kansainväliset lennot Nepaliin
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Vaellusluvat ja kansallispuistomaksut
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Kantajien ja englantia puhuvien paikallisoppaiden palvelut
 • 70l basecamp kassit
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Suomenkielisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja.  

Valmistautuminen:

Manaslu Circuit -vaelluksella kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 10h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla ja motivaatiolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily-, tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.

Tyypillinen vaelluspäivä:

Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan vaellusmajojen ruokailuhuoneessa 19.00.–20.00.

Lisätietoa Nepalista ja Nepalin matkoista löydät tästä linkistä. 

Nepalin viisumi lunastetaan saavuttaessa Nepaliin. Tarvitset vähintään seuraavat 6 kuukautta voimassa olevan passin. Nepalin viisumi maksaa  50 USD 15-30 päivän matkalla. Viisumi maksetaan käteisellä maahan saavuttaessa.

Vaelluslupia varten tarvitsemme kuvan tai kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) toimistollemme osoitteeseen info@mandalatravel.fi.

Nepalin vaellus- ja kiipeilymatkoille tarvitset matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi helikopterievakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Vaelluksella kantajille annettava varustemäärä on 12,5 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja makuualusta. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen hotelliin.

Varaa matkalle noin 30€/päivä aterioihin, jolla katat ruokailukulut matkan aikana. Muistathan myös tippi- ja viisumikulut.

Pullotettua vettä voi ostaa kaupungeista, mutta vaelluksilla tämä ei ole mahdollista. Muistathan siis ottaa oman täytettävän juomapullon mukaan. Vaellusten aikana voi juoda keittämällä puhdistettua vettä, jota myydään vaellusmajoissa tai käyttää jodipohjaisia vedenpuhdistustabletteja, joita voi ostaa paikan päältä. Molemmat vaihtoehdot ovat turvallisia. Vaelluksilla ruoat tilataan paikallisista vaellusmajoista.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin
Chat on WhatsApp