pakistan-matkat-12
pakistan-matkat-4
pakistan-matkat-11
pakistan-matkat-3
pakistan-matkat-5
pakistan-1

Pakistan

Eteläisen Aasian historiaa, kulttuuria ja vuoristoalueita

Pakistan, mysteereiden ja vuoriston majesteettisen kauneuden maa, avaa sydämensä matkailijoille, jotka etsivät unohtumattomia elämyksiä, Himalajan huipuilta vehreisiin jokilaaksoihin ja karuille aavikoille. Tämä Etelä-Aasiassa sijaitseva suuri valtio on kulttuurien, historian ja luonnon ihmeiden sulatusuuni, jossa jokainen kolkka kertoo oman tarinansa. Pakistanin matkakohteet tarjoavat seikkailua, syvällisiä kulttuurikokemuksia ja henkeäsalpaavia maisemia – aina ikivanhoista raunioista lumihuippuisiin vuoristomaisemiin. Matkailu Pakistaniin on turvallista opastetussa ryhmässä.

Islamabad, maan pääkaupunki, tunnetaan vehreästä ympäristöstään ja modernista arkkitehtuuristaan. Faisal-moskeija ja Pakistanin kansallismuseo ovat välttämättömiä käyntikohteita, jotka tarjoavat ainutlaatuisen näkymän maan uskonnolliseen ja kulttuuriseen elämään.

Lahore, Pakistanin kulttuurinen sydän, hurmaa kävijänsä Mughal-arkkitehtuurilla ja eläväisillä basaareilla. Shalimar-puutarhat ja Lahore Fort heijastavat kaupungin historiallista loistoa, kun taas paikalliset keittiöt tarjoavat kulinaristisia elämyksiä.

Karachi, Pakistanin suurin kaupunki ja taloudellinen keskus, tarjoaa monipuolisen yhdistelmän kulttuuria, historiaa ja modernia elämäntapaa. Clifton Beachin ranta-alueet ja Quaid-e-Azamin mausoleumi ovat vain muutamia esimerkkejä kaupungin monista nähtävyyksistä.

Swatin laakso, jota usein kutsutaan "Pikku Sveitsiksi", tarjoaa upeita maisemia, kristallinkirkkaita järviä ja vehreitä laaksoja. Se on paratiisi luonnon ystäville ja ulkoilma-aktiviteettien harrastajille.

Hunzan laakso puolestaan on tunnettu häikäisevän kauniista maisemistaan ja ikivanhasta kulttuuristaan. Alueen kylät, kuten Karimabad, tarjoavat unohtumattomat näkymät lumihuippuisille vuorille ja tarjoavat tilaisuuden tutustua paikallisen Hunza-kansan elämäntapaan.

Gilgit-Baltistanin alue Pakistanin Himalajalla, jossa sijaitsevat maailmankuulut yli 8000-metriset vuoret kuten K2 ja Nanga Parbat, on seikkailijoiden unelma. Vaellus, kiipeily ja rafting ovat vain joitakin aktiviteetteja, joita tämä alue tarjoaa.

Tietoa maasta: 

Pakistanin viisumia varten tarvittava ETA-matkustuslupa haetaan ennen matkaa osoitteesta https://visa.nadra.gov.pk/. Tarvitset Pakistanin matkalle vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen voimassa olevan passin. 

Pakistanin viralliset kielet ovat urdu ja englanti. Lisäksi maassa puhutaan lukuisia muita kieliä. Englantia puhutaan yleisesti koko maassa.

Pakistanin rahayksikkö on rupia (PKR). Paikallista rahaa voi vaihtaa paikan päällä tai nostaa pankkiautomaateista isommissa kaupungeissa. Kansainväliset luottokortit käyvät maksuvälineinä lähinnä isoimmissa hotelleissa ja kauppakeskuksissa.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Pakistaniin matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Pakistanin ilmasto vaihtelee etelän kuivilta aavikkoseuduilta Indus-joen vehreään laaksoon ja Himalajan viileisiin vuoristoalueisiin. Kuten muuallakin Etelä-Aasiassa, kesäkuukaudet ovat Pakistanissa korkeiden vuoristoalueiden ulkopuolella kuumaa sadekautta, jolloin päivälämpötilat nousevat usein yli 40 celsiusasteen.

Aikavyöhyke Pakistanissa on GMT+5, kesällä +6 (Suomi GMT+2).

Puheluiden maatunnus Pakistanissa on +92.

Tippikulttuuri on yleistä Pakistanissa.  Mikäli palvelu on ollut hyvää, voi tarjoilijoille jättää noin 10 % laskun loppusummasta. Varaa Pakistanin matkalle ylimääräistä käteistä myös paikallisoppaiden, autonkuljettajien ja hotellien laukunkantajien tippeihin. 

Chat on WhatsApp