Räätälöity matka - Pohjois-Tansanian safari

Räätälöity matka - Pohjois-Tansanian safari

Klassinen safarimatka Tansanian kuuluisiin luontokohteisiin kansainvälisessä ryhmässä

Räätälöity
5
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Tansanian safarimatkalla kansainvälisessä ryhmässä saat kattavan läpileikkauksen maan pohjoisosien upeista, maailmankuuluista luonnonpuistoista rikkaine eläimistöineen. Leijonat, kirahvit, gepardit, norsut ja sarvikuonot sekä lukuisat muut eläinlajit ovat Tansanian safarikohteiden parasta antia. 

Valtavan Serengetin kansallispuiston avoimien savannien, Ngorongoron valtavan kraatterin, sekä Manyara-järven kansallispuiston villieläimet ja mahtavat maisemat tulevat safarilla tutuiksi mukavissa puitteissa. Myös ylpeä masaiheimo asustaa Tansanian safarin matkareitillä ja antaa oman leimansa matkalle.

MINIMIRYHMÄKOKO: 2 HLÖ

Matkaohjelma

1. päivä - ARUSHA - LAKE MANYARA

Saapuminen Tansanian Arushaan, Kilimanjaron kansainväliselle lentokentälle (JRO). Lentokenttäkuljetus Arushan kaupunkiin lounaalle. Iltapäivällä safariohjelma alkaa kuljetuksella Manyara-järven kansallispuistoon. Suuren Hautavajoaman mahtavan länsiseinämän juurella sijaitseva puisto on saanut nimensä Manyaran suolajärvestä, joka on ajoittain tuhansien ja tuhansien flamingojen koti. Kansallispuistossa on useita eri kasvillisuusvyöhykkeitä sademetsän kaltaisesta pohjavesimetsästä kuivaan akaasiapensaikkoon. Näemme siellä muun muassa virtahepoja ja hyvällä onnella puussa lepäileviä leijonia. (L,I)

Kirurumu Manyara Lodge tai vastaava

2. päivä - LAKE MANYARA - SERENGETI

Aamiaisen jälkeen safariajelu Lake Manyaran kansallispuistossa. Aikaisen lounaan jälkeen on vuorossa ajomatka Ngorongoron suojelualueen kautta Serengetin tasangoille. Matkalla näemme jo vilauksen mahtavasta Ngorongoron kraaterista, jonne laskeudumme paluumatkalla. Kraateriylängön länsireunalta avautuvat edessämme Serengetin silmänkantamattomiin jatkuvat tasangot. Vuodenajasta riippuen saatamme kohdata yli miljoonan gnu-antiloopin vaelluksen jo nyt. Joka tapauksessa koemme tasankojen valtavan koon omakohtaisesti ja näemme eläimiä lähes koko matkan ajan. Illallinen ja yöpyminen Serengetissä. (A,L,I)

KATI KATI TENTED CAMP TAI VASTAAVA

Safariajelu

3. päivä - SERENGETI

Vietämme koko päivän ajellen Serengetin kansallispuiston unohtumattomissa maisemissa. Tasankojen lukemattomat antiloopit, seeprat ja ällistyttävän monipuolinen linnusto ympäröivät meidät koko ajan. Serengeti on erityisen kuuluisa kissapedoistaan. Leijonia näemme melko varmasti ja hyvällä onnella myös gepardin ja leopardin. Pääsemme kenties tutustumaan myös Afrikan eläimistä vaarallisimpaan, eli virtahepoon. Auringon laskiessa voimme kokea Serengetin taian ja hämmästellä luontoa mahtavimmillaan. (A,L,I)

KATI KATI TENTED CAMP TAI VASTAAVA

Safariajelu

4. päivä - SERENGETI - NGORONGORO - KARATU

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Serengetin trasangoilta takaisin itään kohti Ngorongoron suojelualuetta. Ajomatkalla halki Serengetin tasankojen näemme vielä savannin eläimistöä. Iltapäivällä laskeudumme uskomattoman kokoisen (260 km2) Ngorongoron kraatterin pohjalle, jossa nautimme retkilounaan. Kraatterissa asustaa ällistyttävä määrä villieläimiä, kuuluisimpana lukuisat leijonat ja hyeenat. Täällä on myös hyvällä onnella mahdollisuus nähdä erittäin uhanalainen suippohuulisarvikuono. Kraatterin pohjalla olevissa suolajärvissä voi lukuisten vesilintujen ohella nähdä flamingoja ja kaiken tämän ohella masait tuovat karjansa juomaan kraatterin pohjalle. Päivän päätteeksi nousemme kraaterin seinämää nousevaa serpentiinitietä ja siirrymme majoittumaan Karatuun. (A,L,I)

BOUGAINVILLEA LODGE TAI VASTAAVA

Safariajelu

5. päivä - KARATU - ARUSHA - PALUU

Aamiaisen jälkeen palaamme Arushan kaupunkiin lounaalle, jonka jälkeen kuljetus takaisin Kilimanjaron lentokentälle. (A,L)

(Huom: paluulento Kilimanjaron kentältä tällä ohjelmalla aikaisintaan alkuillasta.)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Safariajelu

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset matkaohjelman mukaan
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset (max 6 henkilöä / ajoneuvo)
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Kansallispuistomaksut
 • Englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut safarilla
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat 

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Kansainvälisiä lentoja Tansaniaan
 • Suomalaisen matkanjohtajan palveluíta
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita tai retkiä
 • Ruokajuomia, juomarahoja ja muita henkilökohtaisia kuluja. 

Lisätietoa Tansaniasta ja Tansanian matkoista 

Tansanian viisumin saa lentokentältä maahan saavuttaessa. 

Tansanian matkalle tarvitset keltakuumerokotuksen, joka on pakollinen Tansaniaan matkustettaessa. Rokotustodistus tulee ottaa mukaan matkalle. Kaikille Tansaniaan matkustaville suositellaan hepatiitti-A ja -B rokotusta sekä malarian estolääkitystä.

Safareilla on tapana maksaa juomarahaa kuljettajille ja oppaille. Matkan safariosuuden aikana on täysihoito, joten kuluja syntyy tippien lisäksi vain henkilökohtaisista menoista kuten ruoka- ja alkoholijuomista ja matkamuistoista. Voit varata paikallisoppaiden ja kuljettajien tippeihin safarilla noin 10 euroa/vrk. Muista myös viisumikulut.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)
Chat on WhatsApp