Räätälöity matka - Klassinen Thaimaa -kiertomatka

Räätälöity matka - Klassinen Thaimaa -kiertomatka

Hieno kulttuurikierros Bangkokista Pohjois-Thaimaahan ja takaisin

Räätälöity
6
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Thaimaa on paljon muutakin kuin rantalomaa! Heti suosittujen rantalomakohteiden ulkopuolella avautuu toisenlainen maailma, joka on täynnä mielenkiintoista nähtävää ja tutkittavaa. Tämä räätälöity yksityinen kiertomatkaohjelma Bangkokista käsin kuljettaa sinut Bangkokin vilinästä tutustumaan Keski- ja Pohjois-Thaimaan upeisiin historiallisiin ja kulttuurikohteisiin, hienoja maisemia, perinteisiä elinkeinoja ja laadukasta ruokakulttuuria unohtamatta. 

Tällä Thaimaan kiertomatkalla näet niin Ayutthayan ja Sukhothain loisteliaat muinaiset pääkaupungit rauniotemppeleineen, Chiang Rain upean valkoisen temppelin, Pohjois-Thaimaan Kultaisena kolmiona tunnetun rajaseudun, viehättävän Lampangin historialliset korttelit, kuin myös Thaimaan toiseksi suurimman kaupungin, vehreän Chiang Main. Matka päättyy yöjunakuljetuksella takaisin Bangkokiin.

Voit halutessasi liittää matkapakettiin myös majoitukset Bangkokissa ennen ja jälkeen matkaohjelman. Tälle matkalle on mahdollista lähteä myös kansainvälisessä ryhmässä - kysy lisää toimistoltamme!

MINIMIRYHMÄKOKO 2 HLÖ

Matkaohjelma

1. päivä - BANGKOK - AYUTTHAYA - LOPBURI - PHITSANULOK

Lähtö hotelliltanne Bangkokista aamulla kohti pohjoista. Ensimmäinen vierailukohteemme on historiallinen Ayutthaya, joka on Siamin kuningaskunnan entinen pääkaupunki. Matkalla kohti Phitsanulokin kaupunkia pysähdymme myös kahdella upealla temppelillä sekä Aranyikin käsityöläiskylässä, ja tutustumme perinteisten thaimaalaisten nukkejen valmistukseen sekä Thaimaan suurimpaan istuvaan buddhaan Wat Muangissa. Lounastamme ja ihailemme khmervaltakunnan aikaista temppeliä Lopburissa Tutustumme päivän päätteeksi Wat Pra Sri Rattana Maha Dhatin temppeliin ja yövymme Phitsanulokin kaupungissa, joka on jo lähellä Thaimaan pohjoisosia. (L,I)

Topland Hotel tai vastaava

2. päivä - PHITSANULOK - SUKHOTHAI - LAMPANG

Tänään tutustumme kansanperinnemuseoon ja buddhapatsaspajaan Phitsanulokissa ennen kuin jatkamme matkaa kohti pohjoista ja Lampangin kaupunkia. Matkan varrella vierailemme Siamin valtakunnan ensimmäisenä pääkaupunkina 1200- ja 1300-luvuilla toimineen Suhkothain vaikuttavilla raunioilla, jotka ovat UNESCOn maailmanperintökohde. Lounaan jälkeen matkaamme edelleen Lampangin kaupunkiin, jossa tutustumme paikallisen keramiikan valmistukseen sekä teemme kävelykierroksen kaupungin viehättävässä siirtomaatyylisessä osassa. Yövymme Lampangissa. (A,L)

Wienglakor Hotel tai vastaava

3. päivä - LAMPANG - PHAYAO - CHIANG RAI

Tänään on aamuvirkuilla mahdollisuus osallistua perinteiselle buddhalaiselle almukierrokselle ja lahjoittaa ruokaa paikalliseen temppeliin siunauksen vastineena. Palaamme hotellille aamiaiselle, jonka jälkeen jatkamme matkaamme kohti Thaimaan pohjoisinta maakuntaa, Chiang Raita ja sen samannimistä pääkaupunkia. Matkan varrella pysähdymme ananasplantaasilla sekä pidämme kahvitauon Phayaon järven rannalla. Chiang Raihin saavuttuamme vierailemme Doi Mae Salongin vuorella, jonka teeplantaasien ympäröimältä 1800-metriseltä huipulta näkee hyvällä säällä Myanmarin puolelle. Yövymme Chiang Raissa. (A,L)

Wiang Inn Hotel tai vastaava

4. päivä - CHIANG RAI - CHIANG MAI

Tänään teemme retken Kultaisen kolmion alueena tunnetulle Thaimaan, Myanmarin ja Laosin rajaseudulle, jossa veneilemme rajana toimivalla Mekongjoella. Tutustumme myös Chiang Rain viihtyisän kaupungin upeaan historialliseen Wat Rong Khuniin eli valkoiseen temppeliin ennen kuin siirrymme iltapäivällä Thaimaan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Chiang Maihin. Siellä ehdimme vielä tutustua käsityöläisten pajoihin, jotka valmistavat mm. silkkiä ja paperisateenvarjoja. Illan Chiang Maissa kruunaa perinteinen khantoke-illallinen tanssiesityksineen. (A,L,I)

Centara Riverside Hotel tai vastaava

5. päivä - CHIANG MAI -

Tänään retkeilemme Chiang Main ympäristössä, kohteinamme orkideafarmi, norsujen jätöksistä paperia valmistava paja, sekä  Dara Piromin palatsimuseo joka toimi aikoinaan edesmenneen prinsessan asuntona. Iltapäivällä nousemme vielä autokyydillä 1676-metrisellä vuorenhuipulla sijaitsevalle, 1300-luvulla rakennetulle Wat Phra Dhat Doi Suthepin temppelille, josta avautuu näkymä yli kaupungin ja ympäröivän laakson. Päätämme päivän kyydillä Chiang Main rautatieasemalle, jossa nousemme yöjunaan takaisin kohti Bangkokin vilinää. Yövymme junassa ilmastoiduissa 2.luokan makuuvaunuissa. (A,L)

yöjuna

6. päivä - - BANGKOK

Aamulla on vielä aikaa nauttia vaihtuvista maisemista ennen kuin juna Chiang Maista saapuu Bangkokiin. Bangkokin rautatieasemalla odottaa kuljetus toivomaanne hotelliin Bangkokissa.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

 

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy:

 • Majoitukset matkaohjelman mukaan
 • Matkaohjelmassa mainitut retket ja kuljetukset
 • Englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut retkillä
 • Pääsymaksut vierailukohteisiin
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat. 

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Kansainvälisiä lentoja Thaimaahan
 • Lentokenttäkuljetuksia
 • Suomalaisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita tai retkiä
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja.

Tietoa Thaimaasta ja Thaimaan matkoista löydät tästä linkistä.

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Thaimaahan alle 30 vrk kestävillä matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk matkan jälkeen.

Tippikulttuuri on tyypillistä Thaimaassa. Palvelurahaa voi jättää ravintoloiden ja hotellien palvelun lisäksi paikallisoppaille ja autonkuljettajille. Suositeltavaa on varata paikallisoppaan tippeihin n. 2€ per päivä ja autonkuljettajille 1€ per päivä paikallisessa valuutassa.

Chat on WhatsApp