Räätälöity matka - Uzbekistan ja Turkmenistan kiertomatka

Räätälöity matka - Uzbekistan ja Turkmenistan kiertomatka

Silkkitien upeimmat nähtävyydet ja eristynyt Turkmenistan samalla matkalla

Räätälöity
10
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Tämä seikkailullinen kiertomatka Keski-Aasiaan kuljettaa sekä alueen upeimille historiallisille nähtävyyksille että eksoottisiin ja harvoin vierailtuihin kohteisiin. Näet matkalla Buharan, Hivan ja Samarkandin vanhat Silkkitien kauppakaupungit ja maailmanperintökohteet alueen väestältään suurimmassa valtiossa Uzbekistanissa, sekä kahden hyvin erilaisen keskiaasialaisen valtion modernit pääkaupungit Taškentin ja Ašgabatin. Tutustumme matkalla myös eristyneen Turkmenistanin hienoihin historiallisiin maailmanperintökohteisiin ja matkaamme halki Karakumin aavikon karunkauniiden maisemien leiriytymään ”Helvetin portin” huikealla kaasukraatterilla. 

MINIMIRYHMÄKOKO 2 hlö

Matkaohjelma

1. päivä - TASHKENT

Saapuminen Taškentiin, kuljetus lentokentältä hotelliin ja aikainen kirjautuminen hotellihuoneisiin. Aamiaisen jälkeen aamu- ja iltapäivän kaupunkikierros Tashkentissa: tutustumme kaupungin vanhaan ja uuteen osaan, moskeijoihin ja monumentteihin. (A)

Inspira-S Hotel tai vastaava

Kaupunkikierros

2. päivä - TASHKENT - SAMARKAND

Aikainen aamiainen, kuljetus rautatieasemalle ja pikajuna (n. 2h) Keski-Aasian kenties kuuluisimpaan historiallisiseen kaupunkiin, Samarkandiin. Lähes 3000-vuotias Samarkand on Keski-Aasian vanhin kaupunki ja Silkkitien keskuksista suurimpia. Tšingis-kaanin 1200-luvulla tuhoama kaupunki nousi uuteen kukoistukseen 1300-luvulla Timur Lenkin valtakunnan pääkaupunkina. Nykyisin kaupungin keskiaikaiset osat ovat historiallinen maailmanperintökohde. Vierailemme Samarkandissa mm. kuuluisalla Registanin aukiolla, Timur Lenkin mausoleumissa, sekä vanhankaupungin hienoissa vanhoissa madrassoissa ja hautamonumenteilla. (A)

Zarafshon Parkside Hotel tai vastaava

Kaupunkikierros

3. päivä - SAMARKAND - GIJDUVAN - BUHARA

Aamiaisen jälkeen jatkamme vielä Samarkandin nähtävyyksiin tutustumista käymällä kaupungin esihistoriallisessa osassa, Afrosiabissa ja sen museossa ennen noin 280km ajomatkaa toiseen Keski-Aasian kuuluisimmista historiallisista kaupungeista, Buharaan. Matkan varrella vierailemme keramiikkakeskuksena tunnetussa Gijduvanin pikkukaupungissa, jossa pääsemme tutustumaan keramiikan tuotantoon. Buharaan saavuttuamme kirjautuminen hotelliin ja vapaata aikaa. (A)

Paradise Plaza Hotel tai vastaava

4. päivä - BUHARA

Vietämme päivän tutustuen Buharan vanhankaupungin maailmanperintökohteen kuuluisiin historiallisiin nähtävyyksiin. Tätä 100-luvulla jaa. perustettua Silkkitien kauppakaupunkia ja tärkeää uskonnollista keskusta ovat hallinneet aikoinaan niin arabit, persialaiset, mongolit kuin turkkilaisetkin. Viimeisin valloittaja oli Venäjä, joka saapui alueelle 1860-luvulla. Nykyisin kaupunki on osa Uzbekistania, vaikka suurin osa sen väestöstä on tadžikkeja. Vierailemme kaupungin upeissa moskeijoissa ja koraanikouluissa, sekä tuhatvuotiaassa Ismail Samanin mausoleumissa ja paikallisessa basaarissa. (A)

Paradise Plaza Hotel tai vastaava

Kaupunkikierros

5. päivä - BUHARA - FARAB - MERV - MARY

Aamiaisen jälkeen on vuorossa n. 2 tunnin autokuljetus Turkmenistanin rajalle Farabiin, jossa lunastamme viisumit ja jatkamme edelleen matkaa Karakumin aavikon keskellä, Murgap-joen varrella sijaitsevaan Maryn keidaskaupunkiin. Matkan varrella vierailemme Turkmenistanin kenties kuuluisimmalla maailmanperintökohteella, Mervin muinaiskaupungin raunioilla. Vierailemme iltapäivällä myös Maryn kaupungin moskeijassa ja ortodoksisessa kirkossa. (A)

Mary Hotel tai vastaava

6. päivä - MARY - NOHUR - ASHGABAT

Aamiaisen jälkeen on vuorossa kuljetus lentokentälle ja lyhyt, 40 minuutin lento Turkmenistanin pääkaupunkiin Ašgabatiin. Sinne saavuttuamme teemme retken läheisillä vuorilla sijaitsevaan Nohurin kylään, maan isänäkin tunnetun Saparmurat Nijazovin eli Turkmenbashin moskeijamausoleumiin sekä Kov-Atan maanalaiselle järvelle. Retken jälkeen kirjautuminen hotelliin ja vapaata aikaa. (A)

Sport Hotel tai vastaava

7. päivä - ASHGABAT - DARWAZA

Aamupäivällä teemme opastetun kaupunkikierroksen Ašgabatin nähtävyyksillä, mukaan lukien Turkmenistanin kansallismuseo sekä Nisan rauniot, jotka ovat UNESCO:n maailmanperintökohde. Lounaan jälkeen n. 300km ajomatka pohjoiseen Karakumin aavikolle ja helvetin porttinakin tunnetulle Darwazan kaasukraatterille, jonne saavumme auringonlaskun aikaan. Darwazan kaasukraatteri syntyi maakaasukentän romahdettua ja on palanut yhtäjaksoisesti 1980-luvulta lähtien. Nautimme illallisen ja yövymme jurttaleirissä, 3-4 hengen jurtissa. (A,I)

jurttaleiri

Kaupunkikierros

8. päivä - DARWAZA - KUNYA-URGENCH - SHAVAT - HIVA

Leiriaamiaisen jälkeen suuntaamme Darwazasta luoteeseen takaisin kohti Uzbekistania. Ennen rajanylitystä Shavatissa vierailemme vielä Kunya-Urgenchin historiallisella maailmanperintökohteella. Hyvästelemme paikallisen kuljettajamme rajalla ja jatkamme uudella autolla Hivan kaupunkiin. Hiva on vanha keidaskaupunki Karakumin aavikon laidalla, joka oli aikoinaan tärkeä etappi Silkkitien varrella. Hivan vanha kaupunki on autoton ja miellyttävä tutustumiskohde. Hivaan saavuttuamme kirjautuminen hotelliin ja vapaata aikaa. (A)

Asia Khiva Hotel tai vastaava

9. päivä - HIVA - TASHKENT

Tänään tutustumme Unescon maailmanperintölistalla olevaan Hivan linnoitettuun vanhaankaupunkiin, sen vanhoihin palatseihin, moskeijoihin, museoihin ja madrassoihin eli koraanikouluihin. Päivän päätteeksi n. puolen tunnin ajomatka läheisen Urgenchin kaupungin lentokentälle ja iltalento takaisin Tahkentiin, jonne majoitumme matkan viimeiseksi yöksi.

Inspira-S Hotel tai vastaava

Kaupunkikierros

10. päivä - TASHKENT, PALUU

Kuljetus hotellista Tashkentin lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Huom: Jurttaleirissä majoitus 3-4 hengen jurtissa - yhden hengen jurttia ei ole saatavilla.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Kaikki maan sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset 
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englantia puhuvien paikallisoppaiden palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat 
 • Viisumikutsu Turkmenistaniin.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Kansainvälisiä lentoja Tashkentiin
 • Suomalaista matkanjohtajaa
 • Matkavakuutusta tai viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja. 

Lisätietoja Uzbekistanin matkoista tästä linkistä.

Lisätietoja Turkmenistanin matkoista ja matkailusta tästä linkistä.

Suomen kansalaiset eivät enää tarvitse viisumia Uzbekistaniin. Sen sijaan Turkmenistaniin tarvitaan viisumi. Matkapaketin kauttamme hankkivat saavat tarvittavan viisumikutsun kauttamme. Turkmenistanin viisumi maksaa tällä hetkellä n. 87 USD ja maahantulovero on 12 USD. Nämä viranomaismaksut maksetaan käteisellä maahan saavuttaessa. Passinne on oltava voimassa vähintään 6 kk saapumisajankohdasta, ja siinä on oltava vähintään 5 tyhjää sivua. Vähintään kopioita passista ja viisumista tulee pitää mukana poliisitarkastusten varalta.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa matkan aikana. Kaikille Keski-Aasiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Lisää tietoa tarvittavista rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Matkan hintaan sisältyvät aterioista lähinnä aamiaiset. Varaa matkalle US-dollareita käteisenä käyttörahaksi muita aterioita, ruokajuomia, matkamuistoja ja tippikuluja varten. Huom: luottokorttisi ei toimi Turkmenistanissa. Käyttörahaa ruokailuja ja tippikuluja varten voi varata n. 20-25€/hlö/vrk. 

Varusteet matkalle:

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä.

 • Kengät kävelyä varten (Salomon)Sandaalit tms. (Keen)
 • Kevyet sukat (Bola)
 • Kevyet housut ja paidat (Tierra M/N) 
 • Päähine suojaamaan auringolta / huivi (Patagonia / Marmot / Buff)
 • Kevyt päiväreppu (Osprey N / Osprey M)
 • Vesipullo (Nalgene)
 • Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) (Evy)
 • Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 (Annecy Cosmetics)
 • Korvatulpat (Estecs)
 • Suoja puhelimelle (Aquapac)
 • Vedenpitävä pakkauspussi (Sea to Summit)

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)
Chat on WhatsApp