Kappadokian patikointimatka, Turkki

Kappadokian patikointimatka, Turkki

Ainutlaatuisia maisemia, reippailua ja antiikin ajan tunnelmaa Kappadokiassa

Patikointi
7
Vuorokautta
2
Majoituksen taso
1
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Kolme miljoonaa vuotta sitten rajut tulivuorenpurkaukset peittivät itäisen Turkin tasangot laavan ja tuhkan alle. Kappadokian Turkin Anatolian maakunnassa voi laskea yhdeksi maailman ihmeistä. Vuosituhansien aikana eroosio on muokannut tästä hauraasta kivestä mielikuvituksellisia maisemia. Bysantin aikoina niin asumuksia kuin temppeleitäkin rakennettiin luoliin ja kallioihin.

Teemme matkalla kävelyretkiä nautiskellen ulkoilusta, Kappadokian upeista maisemista sekä paikallisesta ruoasta, majoittuen mukavasti hotellissa. Jokainen patikointipäivä tarjoaa omat erityispiirteensä ja esittelee uuden alueen.

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI - KAYSERI - GÖREME

Lennot Turkkiin, Istanbulin kautta Anatolian alueelle Kayseriin ja kuljetus lentokentältä Kappadokian Göremessä sijaitsevaan hotelliin.

Ciner Hotel tai vastaava

2. päivä - Paşabagları (ERAKOIDEN LAAKSO)

Ensimmäisen patikointipäivämme kohteena on Erakoiden laakso, joka on saanut nimensä katakombeista, joita erakot ovat kaivaneet kartionmallisiin vuoriin ja kivipilareihin. Aluetta pidetään yhtenä Kappadokian kauneimmista. Näissä kallioiden sisään rakennetuissa asumuksissa, jotka olivat asuttuja aina 1500-luvulle asti, on mahdollista vierailla. Patikointia n. 2-3h. (A,L,I)

Ciner Hotel tai vastaava

Patikointi

3. päivä - AKVADI - Uchisar (VALKOINEN LAAKSO & KYYHKYSLAAKSO)

Tänään patikoimme Akvadin eli valkoisen laakson satumaisissa maisemissa, missä eroosio on muokannut miljoonien vuosien aikana alueelle mitä erikoisimman muotoisia kivimuodostelmia. Noin kolmen tunnin patikoinnin jälkeen saavumme Uchisarin kylään, jossa nautimme lounasta. Kylä sijaitsee upealla paikalla. Kiipeämme täällä lähivuoren harjanteelle ihailemaan Kappadokian surrealistista panoraamaa. Iltapäivällä patikoimme polkua Kyyhkyslaaksoon, josta saavumme takaisin hotellille illaksi. (A,L,I)

Ciner Hotel tai vastaava

Patikointi

4. päivä - ZEMI, Gömede, MUSTAFPASA

Päivän patikkaretkemme suuntautuu Zemin laaksoon. Alue tunnetaan erityisesti topografiastaan ja tunneleistaan. Maaperä on viljavaa ja soveltuu hyvin pähkinöiden, hedelmien ja viinirypäleiden viljelyyn. Alueella onkin ollut viininviljelyä jo varhaisista kristittyjen ajoista lähtien. Täällä on mahdollisuus kokea aitoa keskianatolialaista kyläelämää Ayvalin ja Mustafpasan kylissä, sekä ihmetellä miten kartion muotoisiin kivitolppiin on louhittu kammioita ja luolastoja. Kävelyä yht. 11km, 5-6h. (A,L,I)

Ciner Hotel tai vastaava

Patikointi

5. päivä - SINASOS - KIZILCUKUR (PUNAINEN LAAKSO)

Jatkamme matkaa Pancarlik-laakson kauniissa maisemissa ja seuraamme jokilaaksoa Ortahisarin kylään. Reittimme kulkee Kizilcukur-laaksoon, joka tunnetaan erityisesti lämpimästä ilmastostaan sekä normaalia makeammasta ja paksummasta viinistään. Matkalla näemme maahisten tai keijujen savupiipuiksi kutsuttuja kalliomuodostelmia sekä niiden suojaan rakennetun kirkon. (A,L,I)

Ciner Hotel tai vastaava

Patikointi

6. päivä - BOZDAG - DERVENT & MAANALAINEN KAUPUNKI

Aamulla vierailemme kristittyjen 800-1200-luvulla rakentamassa Cavusinin kylässä. Maisemabongareille mahdollisuus kiivetä Bozdag-kukkulan laelle 350 metriin ihailemaan huikeaa panoraamaa Kappadokian alueen ylle. Jatkamme patikoimalla Derventin laaksoon (n. 4h) ja vierailemme Kaymaklin maanalaisessa kaupungissa, jonka kahdeksan kallioon louhittua kerrosta ulottuvat 57 metrin syvyyteen. (A,L,I)

Ciner Hotel tai vastaava

Patikointi

7. päivä - KAYSERI – HELSINKI

Kuljetus takaisin Kayserin kentälle ja paluulennot Istanbulin kautta takaisin kotimaahan. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitus ohjelman mukaan
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Suomalaisen matkanjohtajan ja englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita tai retkiä 
 • Ruokajuomia, tippejä ja muita henkilökohtaisia kuluja.

Huom: Matkaohjelman reitit ja niiden järjestys saattavat vaihdella; Paikallisopas tekee lopulliset päätökset reiteistä vallitsevien sääolojen ja ryhmän kunnon mukaan.

Lennämme Turkkiin Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöllä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput. 

Lisätietoa Turkista ja Turkin matkoista löydät tästä linkistä. 

Turkkiin ei tarvita etukäteen hankittua viisumia. Tarvitset mukaan matkalle passin, jonka tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen. Mandala Travel suosittelee sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva. 

Juomarahakulttuuri on tyypillistä Turkissa. Oppaiden ja autonkuljettajien tippeihin on kohteliasta varata n. 5€/pvä.  

Varusteet matkalle:

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä.

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia
Chat on WhatsApp