Darwaza-crater

Turkmenistan

Idän ihmeitä Keski-Aasiassa

Etsitkö kenties erilaista matkakohdetta? Keski-Aasian Turkmenistan on juuri sellainen. Öljy- ja kaasuvaroistaan ja edesmenneen presidenttinsä kultaisina välkehtivistä monumenteista ehkä parhaiten tunnetulla maalla on takanaan tuhansien vuosien rikas historia mm. persialaisten ja mongolien ja myöhemmin myös Venäjän vallan alla.

Turkmenistanin matkalla voit tutustua sekä harvoin vieraillun Aasian maan hienoihin historiallisiin maailmanperintökohteisiin että kaupunkien uudempiin nähtävyyksiin, tai matkata halki Karakumin aavikon karunkauniiden maisemien leiriytymään ”Helvetin portin” huikealla kaasukraatterilla.

Mandala Travel järjestää räätälöidyt matkat Turkmenistaniin. Voit yhdistää Turkmenistanin matkan helposti myös naapurimaa Uzbekistaniin. Kysy lisää toimistoltamme, pakkaa Ruhnama-eepos matkalaukkuun ja lähde mukaan, sillä tällaista et koe muualla!

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Turkmenistaniin. Matkapaketin kauttamme hankkivat saavat kauttamme myös viisumikutsun, jonka avulla viisumin saa maahan saapuessaan lentokentäöltä. Turkmenistanin viisumi maksaa tällä hetkellä 87 USD ja maahantulovero on 12 USD. Nämä viranomaismaksut maksetaan käteisellä maahan saavuttaessa. Maahan saavuttaessa lentokentällä on pakollinen covid19-testaus.

Passin on oltava Turkmenistanin matkalla voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisajankohdasta, ja siinä on oltava vähintään 4 tyhjää sivua. Kopioita passista ja viisumista tulee pitää aina mukana poliisitarkastusten varalta.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Turkmenistanin matkan aikana. Kaikille Turkmenistanissa matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Lisää tietoa tarvittavista rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Turkmenistanin rahayksikkö on manat (TMT). Sitä ei voi vaihtaa Suomessa. Suosittelemme ottamaan matkalle mukaan US-dollareita käteisenä, joilla maksetaan kaikki viranomaismaksut ja muut kulut. Euroja ei kannata ottaa mukaan Turkmenistanin matkalle, sillä niitä on vaikea vaihtaa ja vaihtokurssi on huono. Luottokortti on Turkmenistanin matkalla hyödytön.

Turkmenistanin virallinen kieli on turkmeeni, melko yleisessä käytössä on myös venäjä. Englantia ei alueella juuri puhuta. Venäjän kielen taidoista on suurta apua. 

Aikavyöhyke Turkmenistanissa on GMT+5 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Turkmenistanissa on +993.

Turkmenistanin ilmasto on mantereinen ja kuiva. Lämpötilaerot ovat suuria. Talvet ovat viileitä ja lyhyitä, kun taas kesät ovat etenkin aavikkoalueilla tukalan kuumia. Kevät ja syksy ovat parasta aikaa matkustaa Turkmenistaniin.

Lue myös: Keski-Aasian ihmeitä blogissamme

Chat on WhatsApp