Räätälöity matka - Uzbekistanin kiertomatka - Silkkitien keitaat

Räätälöity matka - Uzbekistanin kiertomatka - Silkkitien keitaat

Muinaisen Silkkitien keidaskaupungit ja maailmanperintökohteet Keski-Aasian Uzbekistanissa

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Räätälöity
8
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Muinaisen Silkkitien keidaskaupungit ja maailmanperintökohteet Keski-Aasian Uzbekistanissa. Historiallisia nähtävyyksiä, aaltoilevia aavikoita, elämää viliseviä basaareja ja loistokkaita moskeijoita.

Reilun viikon kiertomatka pitää sisällään Uzbekistanin parhaat nähtävyydet: Buharan, Hivan ja Samarkandin vanhat kauppakaupungit ja maailmanperintökohteet, Timur Lenkin kotikaupunki Shahrisabz, sekä moderni Taškent tulevat matkalla tutuiksi. Matkaamme myös halki Kizilkumin aavikon ja näemme Keski-Aasian suuret joet Amudarjan ja Syrdarjan.

MINIMIRYHMÄKOKO 2 HLÖ

Matkaohjelma

1. päivä - TASHKENT

Saapuminen Taškentiin, kuljetus lentokentältä hotelliin ja aikainen kirjautuminen hotellihuoneisiin. Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros Tashkentissa: tutustumme kaupungin vanhaan ja uuteen osaan, moskeijoihin, monumentteihin ja toreihin. (A)

Hotel Shodlik Palace tai vastaava

Tashkentin kaupunkikierros

2. päivä - URGENCH – HIVA

Aikaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja jatkolento Taškentista Uzbekistanin länsiosaan, Urgenchin kaupunkiin. Sieltä puolen tunnin ajomatka Hivan kaupunkiin. Hiva on vanha keidaskaupunki Karakumin aavikon laidalla, joka oli aikoinaan tärkeä etappi Silkkitien varrella. Tutustumme Unescon maailmanperintölistalla olevaan linnoituskaupunkiin, sen vanhoihin palatseihin, moskeijoihin ja madrassoihin eli koraanikouluihin. Yöpyminen Hivassa. (A) 

Malika Khiva tai vastaava

Hivan kaupunkikierros

3. päivä - HIVA – BUHARA

Tänään on vuorossa pitkä, n. 7 tunnin ajomatka Kizilkumin aavikon halki Buharaan. Pysähdymme matkalla Turkmenistanin rajan tuntumassa, Keski-Aasian pisimmän joen, Amudarjan varrella. Joki virtaa Pamir-vuoristosta Uzbekistanin ja Turkmenistanin halki Araljärveen, mutta sen veden runsas käyttö keinokasteluun on johtanut järven kuivumiseen. Yöpyminen Buharassa. (A) 

Komil Boutique Hotel tai vastaava

4. päivä - BUHARA

Vietämme päivän tutustuen Buharan vanhankaupungin maailmanperintökohteen kuuluisiin historiallisiin nähtävyyksiin. Tätä 100-luvulla perustettua Silkkitien kauppakaupunkia ja tärkeää uskonnollista keskusta ovat hallinneet aikoinaan niin arabit, persialaiset, mongolit kuin turkkilaisetkin. Viimeisin valloittaja oli Venäjä, joka saapui alueelle 1860-luvulla. Nykyisin kaupunki on osa Uzbekistania, vaikka suurin osa sen väestöstä on tadžikkeja. Vierailemme kaupungin upeissa moskeijoissa ja koraanikouluissa, sekä mm. Ismail Samanin mausoleumissa. (A) 

Komil Boutique Hotel tai vastaava

Buharan kaupunkikierros

5. päivä - SHAHRISABZ - SAMARKAND

Aamiaisen jälkeen n. 4 tunnin ajomatka Buharasta pienehköön Shahrisabzin kaupunkiin, joka tunnetaan parhaiten kuuluisan 1300-luvun hallitsijan, Uzbekistanin kansallissankarin Timur Lenkin kotikaupunkina, jonne hänet on myös haudattu. Tutustumme kaupungin historiallisiin kohteisiin ennen n. 2 tunnin ajomatkaa toiseen Keski-Aasian kuuluisimmista historiallisista kaupungeista, Samarkandiin.  Vierailemme kuuluisalla Registanin aukiolla sekä vanhankaupungin hienoissa vanhoissa madrassoissa. (A)

Malika Prime Hotel tai vastaava

Samarkandin kaupunkikierros

6. päivä - SAMARKAND

Jatkamme Samarkandin hienoihin historiallisiin kohteisiin tutustumista. Lähes 3000-vuotias Samarkand on Keski-Aasian vanhin kaupunki ja Silkkitien keskuksista suurimpia. Tšingis-kaanin 1200-luvulla tuhoama kaupunki nousi uuteen kukoistukseen 1300-luvulla Timur Lenkin valtakunnan pääkaupunkina. Nykyisin kaupungin keskiaikaiset osat ovat historiallinen maailmanperintökohde. Vierailemme Samarkandissa myös Siyobin basaarissa. (A) 

Malika Prime Hotel tai vastaava

Samarkandin kaupunkikierros

7. päivä - SAMARKAND – TASHKENT

Aamiaisen jälkeen n. 5 tunnin ajomatka takaisin Taškentiin. Matkalla pysähdymme toisen Aral-järveen laskevan suuren joen, Syrdarjan varrella. Majoittuminen Tashkentissa. (A)

Hotel Shodlik Palace tai vastaava

8. päivä - Paluu

Kuljetus hotellilta lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy:

 • Maan sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset ohjelman mukaan
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla 
 • Englantia puhuvien paikallisoppaiden palvelut 
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat. 

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Kansainvälisiä lentoja Uzbekistaniin
 • Suomalaisen matkanjohtajan palveluita
 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita 
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja. 

Lisätietoja Uzbekistanin matkoista tästä linkistä.

Suomen kansalaiset eivät enää tarvitse etukäteen hankittava viisumia Uzbekistaniin. Passinne on oltava voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisen ajankohdasta, ja siinä on oltava vähintään 4 tyhjää sivua. 

Matkan hintaan sisältyvät aamiaiset hotelleissa. Varaa matkalle käyttörahaa muita ruokailuja ja tippikuluja varten n. 20-25€/vrk. 

Varusteet matkalle:

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä.

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)
Chat on WhatsApp