Uzbekistanin kiertomatka - Silkkitien keitaat

Uzbekistanin kiertomatka - Silkkitien keitaat

Muinaisen Silkkitien keidaskaupungit ja maailmanperintökohteet Keski-Aasian Uzbekistanissa

Kulttuuri
9
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Muinaisen Silkkitien keidaskaupungit ja maailmanperintökohteet Keski-Aasian Uzbekistanissa. Historiallisia nähtävyyksiä, aaltoilevia aavikoita, elämää viliseviä basaareja ja loistokkaita moskeijoita.

Tämä reilun viikon kiertomatka pitää sisällään Uzbekistanin ja kenties koko Keski-Aasian parhaat historialliset ja kulttuurinähtävyydet: Buharan, Hivan ja Samarkandin vanhat kauppakaupungit ja maailmanperintökohteet, Timur Lenkin kotikaupunki Shahrisabz, sekä maan moderni pääkaupunki Taškent tulevat matkalla tutuiksi. Matkaamme myös halki Kizilkumin aavikon ja näemme Keski-Aasian suuret joet Amudarjan ja Syrdarjan.

** 13.-21.10.2024 RYHMÄSSÄ 2 PAIKKAA JÄLJELLÄ **

Matkaohjelma

1. päivä - HELSINKI –

Lennot yön yli Keski-Aasian Uzbekistaniin. 

2. päivä - - URGENCH - HIVA

Saapuminen Uzbekistanin länsiosaan, Urgenchin kaupunkiin aamulla. Lentokentältä noin puolen tunnin ajomatka Hivan kaupunkiin. Hiva on vanha keidaskaupunki Karakumin aavikon laidalla, joka oli aikoinaan tärkeä etappi Silkkitien varrella. Tutustumme Unescon maailmanperintölistalla olevaan linnoituskaupunkiin, sen vanhoihin palatseihin, moskeijoihin ja madrassoihin eli koraanikouluihin. Yöpyminen Hivassa.

Malika Khiva Hotel tai vastaava

3. päivä - HIVA - BUHARA

Tänään on vuorossa n. 7 tunnin ajomatka Kizilkumin aavikon halki Buharaan. Pysähdymme matkalla Turkmenistanin rajan tuntumassa, Keski-Aasian pisimmän joen, Amudarjan varrella. Joki virtaa Pamir-vuoristosta Uzbekistanin ja Turkmenistanin halki Araljärveen, mutta sen veden runsas käyttö keinokasteluun on johtanut järven kuivumiseen. Yöpyminen Buharassa. (A) 

Komil Boutique Hotel tai vastaava

4. päivä - BUHARA

Vietämme päivän tutustuen Buharan vanhankaupungin maailmanperintökohteen kuuluisiin historiallisiin nähtävyyksiin. Tätä 100-luvulla perustettua Silkkitien kauppakaupunkia ja tärkeää uskonnollista keskusta ovat hallinneet aikoinaan niin arabit, persialaiset, mongolit kuin turkkilaisetkin. Viimeisin valloittaja oli Venäjä, joka saapui alueelle 1860-luvulla. Nykyisin kaupunki on osa Uzbekistania, vaikka suurin osa sen väestöstä on tadžikkeja. Vierailemme kaupungin upeissa moskeijoissa ja madrassoissa eli koraanikouluissa, vanhassa basaarissa,  sekä mm. 900-luvulta peräisin olevassa Ismail Samanin mausoleumissa. (A) 

Komil Boutique Hotel tai vastaava

5. päivä - BUHARA - SHAHRISABZ - SAMARKAND

Aamiaisen jälkeen n. 4 tunnin ajomatka Buharasta pienehköön Shahrisabzin kaupunkiin, joka tunnetaan parhaiten kuuluisan 1300-luvun hallitsijan, Uzbekistanin kansallissankarin Timur Lenkin kotikaupunkina, jonne hänet on myös haudattu. Tutustumme kaupungin historiallisiin kohteisiin ennen n. 2 tunnin ajomatkaa toiseen Keski-Aasian kuuluisimmista historiallisista kaupungeista, tarunhohtoiseen Samarkandiin. Vierailemme iltapäivän päätteeksi kuuluisalla Registanin aukiolla sekä vanhankaupungin hienoissa vanhoissa madrassoissa. (A) 

Malika Prime Hotel tai vastaava

6. päivä - SAMARKAND

Jatkamme Samarkandin hienoihin historiallisiin kohteisiin tutustumista. Lähes 3000-vuotias Samarkand on Keski-Aasian vanhin kaupunki ja Silkkitien keskuksista suurimpia. Tšingis-kaanin 1200-luvulla tuhoama kaupunki nousi uuteen kukoistukseen 1300-luvulla Timur Lenkin valtakunnan pääkaupunkina. Nykyisin kaupungin keskiaikaiset osat ovat historiallinen maailmanperintökohde. Vierailemme Samarkandissa myös Siyobin basaarissa. (A) 

Malika Prime Hotel tai vastaava

7. päivä - SAMARKAND – TASHKENT

Aamiaisen jälkeen n. 5 tunnin ajomatka Uzbekistanin pääkaupunkiin Taškentiin. Matkalla pysähdymme toisen Aral-järveen laskevan suuren joen, Syrdarjan varrella. Majoittuminen Tashkentissa. (A)

Hotel Shodlik Palace tai vastaava

8. päivä - TASHKENT

Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros Taškentissa: tutustumme kaupungin vanhaan ja uuteen osaan, moskeijoihin, monumentteihin ja toreihin. (A)

Hotel Shodlik Palace tai vastaava

9. päivä - TASHKENT - HELSINKI

Aamulla kuljetus lentokentälle ja lennot takaisin kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lennot 
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset ohjelman mukaan
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomalaisen matkanjohtajan ja englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita tai retkiä
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja.

Lisätietoja Uzbekistanista ja Uzbekistanin matkoista tästä linkistä.

Suomen kansalaiset eivät enää tarvitse viisumia Uzbekistaniin. Passinne on oltava voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisen ajankohdasta, ja siinä on oltava vähintään 4 tyhjää sivua. 

Matkan hintaan sisältyvät aamiaiset. Varaa matkalle käyttörahaa muita ruokailuja ja tippikuluja varten n. 20-25€/vrk. 

Varusteet matkalle:

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä.

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia tai Paracetamolia 
 • Hyönteiskarkoite (Autan)
Chat on WhatsApp