AdobeStock 99876228
cambodia (12)

Kambodza matkat

Kiertomatkat, ryhmämatkat, matkapaketit Kambodzhaan

Kaakkois-Aasian Kambodza eli entinen Kamputsea on muinaisen khmer-kulttuurin ylpeä perillinen ja Aasian matkailun seuraava suosikkikohde, jossa yhdistyvät mielenkiintoiset nähtävyydet, miellyttävä ilmasto, eksoottinen buddhalainen kulttuuri, edullinen hinta-laatusuhde ja herkullinen ruoka.

Kambodza on täynnä seikkailuja, vaikuttavia temppeleitä, UNESCOn maailmanperintökohteita, villiä luontoa ja aitoa paikalliselämää. Maailmankuulut Angkorin temppelit, Phnom Penhin ympäristön historialliset kohteet, mahtava Mekong-joki ja Kaakkois-Aasian suurin järvi Tonle Sap tulevat tutuiksi Kambodzhan matkoillamme. Kambodzassa voit myös rentoutua esimerkiksi Kampotin tai Sihanoukvillen trooppisilla rannoilla.

Mandala Travelin Kambodzhan matkat vievät maan tunnetuimpien nähtävyyksien lisäksi Kambodzan idylliselle maaseudulle ja sen harvemmin vierailtuihin kohteisiin. Opastettujen Kaakkois-Aasian kiertomatkojen lisäksi tarjoamme myös erilaisia räätälöityjä matkoja Kambodzhaan ja sen naapurimaihin Vietnamiin. Laosiin ja Thaimaahan, haluamallanne ohjelmalla, omassa yksityisessä ryhmässänne. Kysy lisää toimistoltamme!

Tietoa maasta: 

Kambodzaan tarvitaan viisumi. Suomen kansalaiset saavat Kambodzaan 30 vuorokauden turistiviisumin vaivattomasti maan lentokentillä tai maarajoille saavuttaessa. Tarvitset mukaan passikuvan viisumia varten. Viisumi maksaa lentokentällä tai rajalla n. 30 USD (Huom: hinta saattaa muuttua riippuen paikallisista viranomaisista.) Kambodzaan voi tilata myös etukäteen elektronisen viisumin osoitteesta https://www.evisa.gov.kh . Elektronisen viisumin hintaan lisätään käsittelykulut 5 USD ja se maksetaan etukäteen luottokortilla.

Kambodzha on siirtynyt käyttämään sähköistä maahansaapumistietolomaketta (e-arrival card), joka löytyy osoitteesta https://arrival.gov.kh ja joka täytetään viimeistään 7vrk ennen maahan saapumista.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Kambodzan matkan aikana. Kaikille Kambodzhaan matkustaville suositellaan hepatiitti A – rokotusta, mahdollisesti myös malarian estolääkitystä lääkärin riskiarvion perusteella. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi 

Kambodzan virallinen kieli on khmeri, jota kirjoitetaan omilla aakkosillaan. Maassa puhutaan suhteellisen yleisesti myös englantia ja ranskaa. 

Kambodzan rahayksikkö on riel (KHR). Kambodzan rieleitä ei voi vaihtaa Suomessa. Yhdysvaltain dollarit käyvät Kambodzhassa rinnakkaisvaluuttana rieleille. Pärjäät siis maassa dollareilla vaihtamatta paikallista valuuttaa. Maksaminen Kambodzhassa perustuu edelleen pääsääntöisesti käteisen käyttöön. Luottokortteja voi käyttää Kambodzhassa maksuvälineenä lähinnä kansainvälisissä hotelleissa ja suurimmissa, matkailijoiden suosimissa kaupoissa ja ravintoloissa.

Kambodza on aikavyöhykkeellä GMT+7 (vrt. Suomi GMT+2).

Puheluiden maatunnus Kambodzhaan on +855.

Ilmasto Kambodzassa on pääpiirteittäin samanlainen trooppinen monsuuni-ilmasto kuin samoilla leveysasteilla Thaimaassa ja eteläisessä Vietnamissa. Kosteutta ja sateita tosin esiintyy selkeästi vähemmän Siem Reapin alueilla kuin esimerkiksi Saigonissa tai Bangkokissa. Monsuunikaudet määrittelevät Kambodzan vuodenajat kuivaan ja sadekauteen. Sadekautena touko-lokakuussa lämpötilat Kambodzassa laskevat lähelle 22 astetta, kun taas kuivana kautena marras-huhtikuussa ja etenkin sen lopulla lämpötila saattaa nousta 40°C:een. 

Tippikulttuuri on tyypillistä Kambodzhassa. Tulee kuitenkin muistaa, että palvelurahojen antaminen on aina vapaaehtoista. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta. Juomarahaa on kohteiliasta jättää myös paikallisoppaille ja autonkuljettajille. Suositeltavaa on varata opastetuilla Kambodzan matkoilla paikallisoppaiden tippeihin 2€ per päivä ja autonkuljettajille 1€ per päivä dollareissa tai  paikallisessa valuutassa.

Kambodzan matkakohteita:

Mekong-joki 
Mekong-joki (4350km) virtaa kuuden maan - Kiinan, Myanmarin, Laosin, Thaimaan, Kambodzan ja Vietnamin alueilla. Kaikki kuusi maata kuuluvat Mekong-komissioon, joka pitää huolta joen tulevaisuudesta. Joen virtaukset, kosket ja putoukset vaihtelevat suuresti vuodenaikojen mukaan ja siksi joella liikkuminen on paikoin vaikeaa. Joen yläjuoksulla, Myanmar-Laos-Thaimaa akselilla vesi on vielä suhteellisen puhdasta. Etelämpänä joki muuttuu pyörteisemmäksi ja siihen sekoittuu joenpenkoilta multaa. Joen yli kulkee siltoja ja autolauttoja ja sitä pitkin järjestetään myös risteilyjä. Mekong-joen luonto on maailman toiseksi monimuotoisin Amazonin jälkeen. Joesta on löydetty yli 1200 kalalajia, ja kalastus onkin monelle joen lähettyvillä asuvalle pääelinkeino.

Siem Reap ja Angkor 
Pienestä ja uneliaasta Siem Reapin kaupungista on kehittynyt viime vuosikymmenen aikana varsinainen kaikkien palveluiden matkailukeidas. Kaupunki tarjoaa laajan valikoiman majoitusta ja palveluita eri budjetteihin ja tarpeisiin sopien. Päänähtävyyksiä Siem Reapin alueella ovat Angkorin maailmankuulut raunoit ja temppelit ja niihin liittyvä historia. Angkorin kulttuuriannosten lomassa voi nauttia golfista, spa-hoidoista tai vaikkapa shoppailusta. Nähtävää ja koettavaa riittää helposti 3-4 päiväksi ja miksei pidemmäksikin ajaksi. 

Lue kumppaneidemme Kambodzan matkaopas ja matkatarinat

Chat on WhatsApp