Armenia
Armenia Tour (3)
Armenia Tour (5)
Armenia Tour (4)
Armenia Tour (2)
Armenia Tour (1)

Armenia

Kaukasuksen eksotiikkaa, maisemia ja perinteitä

Kaukasusvuoriston huomassa sijaitseva Armenia on pieni mutta erittäin kulttuuririkas maa, joka tunnetaan myös vieraanvaraisuudestaan. Maan pääkaupunki Jerevan on Roomaakin vanhempi historiatäyteinen kohde, jonka ympäriltä löytyy myös runsaasti upeaa luontoa. Maailman vanhin kristillinen valtio Armenia on täynnä mielenkiintoisia historiallisia maailmanperintökohteita, ikivanhoja luostareita, mahtavia maisemia lumihuippuisine vuorineen ja vuoristojärvineen, sekä tietenkin herkullista ja edullista ruokaa ja viinejä.

Mandala Travelin matkat Armeniaan vievät meidät tämän harvoin vieraillun maan parhampiin patikointimaastoihin ja hienoimmille nähtävyyksille, pyhän Ararat-vuoren häämöttäessä taustalla. Tahdomme tuoda Armenian parhaimmat puolet esiin tarjoamalla niin patikointimatkoja maan ainutlaatuiseen luontoon, kuin myös kierto- ja kulttuurimatkoja Armeniaan sekä sen naapurimaihin kiehtovalla Kaukasuksen alueella. Armeniian matka on mahdollista yhdistää matkaan naapurimaihin Georgiaan, Iraniin ja Azerbaidzhaniin. Kauttamme järjestyvät myös räätälöidyt matkat Armeniaan omassa yksityisessä ryhmässä, haluamallanne ohjelmalla.

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Armeniaan. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan.

Armeniaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta, sekä perusrokotuksien voimassaolon tarkistamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Armeniassa puhutaan omaa kieltään, ja käytössä on myös oma aakkosjärjestelmä. Englanninkielen osaaminen ei ole yleistä, venäjää sen sijaan osataan neuvostoajan perintönä edelleen melko laajalti.

Armenian rahayksikkö on dram (ADM). Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Armenian matkalle kannattaa ottaa mukaan euroja, joita voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan rahanvaihtopisteissä. Paikallista valuuttaa voi nostaa myös Jerevanissa pankkiautomaateista, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit. Luottokortilla maksaminen on Armeniassa harvinaista.

Armenian ilmasto on enimmäkseen subtrooppinen, mutta se vaihtelee voimakkaasti pinnanmuotojen mukaan. Talvet ovat alueella kylmiä ja vuoristoalueilla myös lumisia, kesät taas lämpimiä ja melko kuivia.

Aikavyöhyke Armeniassa on GMT+4 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Armeniaan on +374.

Tippikulttuuri on tyypillistä Armeniassa. Tarjoilijoille ja hotellien laukunkantajille on kohteliasta jättää juomarahaa. Paikallisoppaiden ja autonkuljettajien juomarahoihin on kohteliasta varata opastetuilla matkoilla n. 5€/hlö/vrk.

Armenia räätälöidyt matkat

Chat on WhatsApp