Baku

Azerbaidzan

Omintakeinen, harvoin vierailtu ja eksootiinen matkakohde

Öljyntuottajamaa Azerbaidzan tunnetaan Kaukasian alueen rikkaimpana, mutta vähiten vierailtuna maana. Aasian ja Euroopan rajalla, eteläisen Kaukasian alueella sijaitseva Azerbaidzan on matkakohteena ja historialtaan kiehtova. Suurin osa islaminuskoisesta azerikansasta asuu itse asiassa Azerbaidzhanin etelänaapuri Iranissa. Matka Azerbaidzaniin on maisemiltaan monimuotoinen matka halki yhdeksän ilmastovyöhykkeen, Kaspianmeren kuumalta ja kuivalta rannikolta vehreille ylängöille ja aina mahtavaan Kaukasusvuoristoon lumihuippuineen.

Azerbaidzanin matkakohteitamme ovat mm. Kaspianmeren rannikolla sijaitseva maan moderni pääkaupunki Baku, kalliomaalauksistaan ja luolistaan tunnettu Gobustanin kansallispuisto, Absheronin niemimaan historialliset kohteet sekä vehreä ja viehättävä vuoristokaupounki Sheki. Matkan Azerbaidzaniin voi yhdistää naapurimaiden Georgian ja Armenian kanssa. Kauttamme saat räätälöidyt matkat Azerbaidzhaniin haluamallasi ohjelmalla, omassa, yksityisessä ryhmässäsi - kysy lisää toimistoltamme: info(ät)mandalatravel.fi

Tietoa maasta: 

Azerbaidzaniin tarvitaan viisumi, jonka saa nykyisin hankittua sähköisesti osoitteesta https://evisa.gov.az. Ryhmämatkoillamme Azerbaidzanin viisumi hankitaan kootusti ennen matkaa. Passinne on oltava voimassa 3kk matkan jälkeen ja siinä on oltava vähintään 2 tyhjää sivua.

Azerbaidzaniin matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta, sekä perusrokotuksienne voimassaolon tarkistamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Azerbaidzanin virallinen kieli on azeri. Azerbaidzanissa käytetään meikäläisten kanssa lähes yhteneviä turkkilaisia aakkosia. Englanninkielen osaaminen ei ole yleistä, venäjää sen sijaan osataan edelleen melko laajalti.

Azerbaidzanin rahayksikkö on manat (AZN). Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa ennen matkaa Suomessa. Matkalle Azerbaidzhaniin kannattaa ottaa mukaan euroja, joita voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan rahanvaihtopisteissä. Paikallista valuuttaa voi nostaa myös suuremmissa kaupungeissa pankkiautomaateista, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit. Luottokortilla maksaminen on Azerbaidzanissa harvinaista.

Aikavyöhyke Azerbaidzhanissa on GMT+4 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Azerbaidzaniin on +994.

Ilmasto Azerbaidzhanissa ja muualla eteläisen Kaukasian alueella on enimmäkseen subtrooppinen, ja vaihtelee voimakkaasti pinnanmuotojen mukaan. Talvet ovat alueella kylmiä ja vuoristoalueilla myös lumisia, kesät taas lämpimiä ja melko kuivia. Kevät- ja syyskuukaudet ovat sään kannalta parasta aikaa matkustaa Azerbaidzaniin. 

Chat on WhatsApp