Costa Rican ja Nicaraguan kiertomatka

Costa Rican ja Nicaraguan kiertomatka

Luontomatka kauniiseen Keski-Amerikkaan

Luonto
14
Vuorokautta
2
Majoituksen taso

Matkan perustiedot

Luontomatka kauniiseen Keski-Amerikkaan. Matkaamme Costa Rican kuuluisiin trooppisiin sademetsiin, sumuisiin pilvimetsiin ja valkeille hiekkarannoille, sekä Nicaraguan siirtomaa-aikaisiin kortteleihin ja maan nimeä kantavalle järvelle.

Matkalla näet Costa Rican monipuolisen luonnon parhaat palat Arenalin tulivuorelta Monteverden satumaisiin pilvimetsiin, vesiputouksiin ja trooppisiin sademetsiin sekä Tyynenmeren rannikon hiekkarantoihin. Nicaraguassa tutustumme Granadan siirtomaa-aikaiseen kaupunkiin ja Nicaragua-järveen saarineen. Matkan lopuksi rentoudumme Nicoyan niemimaan rannoilla.

HUOM: Matkalla käyttämämme hotellit ovat pieniä ja varataan varsinkin talvikaudella täyteen jo useita kuukausia ennen matka-ajankohtaa. Varaathan siis Costa Rican matkasi hyvissä ajoin!

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT HELSINKI – SAN JOSE

Lennot Keski-Amerikkaan, Costa Rican pääkaupungin San Josén kentälle. Saapuminen perille illalla, kuljetus hotellille Arenalin alueella ja yöpyminen.

Hotelli

2. päivä - ARENAL

Ensimmäinen Costa Rican päivämme alkaa Arenalin tulivuoren kupeessa. 1633 metriä korkea Arenal on Costa Rican tulivuorista aktiivisin ja sitä ympäröi samanniminen kansallispuisto. Arenalin tulivuoren ja läheisen Laguna de Arenal -järven ympäristö on tunnettu rikkaasta luonnostaan: täällä voi ihailla monia ainutlaatuisia kasveja ja eläimiä. Alueella on vulkaanisesta toiminnasta johtuen myös kuumia lähteitä, jotka soveltuvat hyvin rentoutumiseen. (A)

Hotelli

3. päivä - CAÑO NEGRO - MONTEVERDE

Päiväretki Caño Negron suojelualueelle. N. 1,5 tunnin kuljetus Los Chilesin kylän kautta Caño Negroon kulkee läheltä Nicaraguan rajaa, joten kopiot passeista on syytä ottaa mukaan. Suojelualueella liikumme veneellä. Sieltä käsin on helppo havainnoida jokivarren runsasta eläimistöä. Nautimme lounaan Los Chilesissä ja siirrymme iltapäivällä Arenalista etelään, maailmankuululle Monteverden pilvimetsän suojelualueelle, jonka läheisyyteen majoitumme. (A,L)

Hotelli

Luontoretki

4. päivä - MONTEVERDE

Koko päivä Monteverden pilvimetsän alueella. Monteverde tunnetaan eräänä maailman upeimmista suojelualueista ja luontomatkailukohteista. Monteverden alueella pääsee ihailemaan vuorenrinteiden sumuisia pilvimetsiä ja niiden monipuolista kasvillisuutta ja eläimistöä suojelualueen helppokulkuisilla reiteillä. Täällä viihtyy mm. vaikuttava mayaketsaali, sekä noin 400 muuta lintulajia, 100 nisäkäslajia ja 2500 erilaista kasvilajia. Teemme opastetun kävelyretken Monteverden pilvimetsän latvuksiin kiinnitetyillä siltareiteillä. Loppupäivä vapaata aikaa tutustua Monteverden eli "vihreän vuoren" alueen kiehtovaan luontoon tai käydä lisämaksullisella vaijeriliukuretkellä pilvimetsässä. Itse suojelualueen lisäksi Monteverdessä voi vierailla mm. erityisissä kolibri-, perhos- tai sammakkopuistoissa tai lähteä patikointi- tai ratsastusretkelle. (A)

Hotelli

Luontoretki

5. päivä - MONTEVERDE – GRANADA

Matkaamme Monteverden pilvimetsistä pohjoiseen Nicaraguajärven maagisiin maisemiin. Ylitämme Nicaraguan rajan Bena Blancassa ja ajamme Pan American –valtatietä pitkin Nicaraguajärven rantoja myötäillen Mombacho-tulivuoren kupeessa järven rannalla sijaitsevaan Granadaan. Tämä viehättävä siirtomaa-aikainen kaupunki on eräs Latinalaisen Amerikan vanhimmista ja parhaiten säilyneistä espanjalaiskaupungeista. Granadassa yövymme siirtomaatyylisessä hotellissa. (A)

Hotelli

6. päivä - GRANADA, NICARAGUA-JÄRVI

Tänään teemme veneretken makeavetisellä Nicaragua-järvellä. Veneretkellä näemme Granadan lähellä sijaitsevia pikkusaaria, joista osa on suojelualueita, joilla viihtyvät mm. linnut, osa taas yksityisomistuksessa hulppeine huviloineen.  Yöpyminen Granadassa. (A)

Hotelli

Veneretki

7. päivä - GRANADA

Päivä vapaata aikaa Granadassa, jonka voi käyttää vaikkapa ihailemalla kaupungin vanhaa arkkitehtuuria, tekemällä edullisia ostoksia, pistäytymällä läheisissä Masayan tai Managuan kaupungeissa, vuokraamalla kajakin tai tekemällä opastetun patikointiretken Mombachon tulivuorelle. (A)

Hotelli

8. päivä - GRANADA – RINCON DE LA VIEJA

Jätämme Nicaraguan taaksemme ja palaamme samaa reittiä Costa Ricaan ja sen luoteiseen Guanacasten maakuntaan. Majoitumme Rincón de la Viejan kansallispuiston läheisyyteen viidakkolodgeen, jota ympäröivät vuoristosademetsä ja vesiputoukset. (A)

Hotelli

9. päivä - RINCON DE LA VIEJA

Koko päivä vapaata aikaa Rincón de La Viejan alueella. Voit tehdä retkiä ja bongailla paikallista faunaa ja flooraa kansallispuiston poluilla, lähteä ratsastamaan tai rentoutua kuumissa lähteissä tai mutakylvyssä. (A)

Hotelli

10. päivä - RINCON DE LA VIEJA – SAMARA

Laskeudumme vuoristometsien siimeksestä Tyynenmeren rannikolle, jossa pääsemme nauttimaan Nicoyan niemimaan kauniista hiekkarannoista, puhtaista, lämpimistä vesistä ja koralliriutoista. Majoitumme Samaran alueelle valkohiekkaisen rannan tuntumaan. (A)

Hotelli

11. päivä - SAMARA

Koko päivä vapaata aikaa Samaran alueella. Voit tehdä snorklausretken, linturetken kajakilla läheiselle saarelle, lähteä kalastamaan tai vain nauttia kauniista, viiden kilometrin pituisesta rannasta ja Tyynenmeren lämpimistä vesistä. (A)

Hotelli

12. päivä - SAMARA

Toinen päivä vapaata aikaa Samaran alueella. Aikaisin seuraavana aamuna jätämme Samaran rannan taaksemme ja matkaamme takaisin San Josén kentälle paluulentoja varten. (A)

Hotelli

13. päivä - SAMARA- SAN JOSE -

Kuljetus San Josén lentokentälle, josta lähtevät paluulennot yön yli Eurooppaan.

14. päivä - - HELSINKI

Saapuminen Suomeen.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Ryhmäkoko: 10-20 hlö.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lennot kohteeseen
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Majoitukset
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Matkaohjelmassa mainitut retket
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomalaisen matkanjohtajan ja englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Matkavakuutusta
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja.

Lisätietoa Costa Ricasta ja Costa Rican matkoista 

Lisätietoa Nicaraguasta ja Nicaraguan matkoista

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Costa Ricaan tai Nicaraguaan. Nicaraguan rajamaksut mennessä ja tullessa, yhteensä noin 20€/hlö, maksetaan käteisellä. Passinne on oltava voimassa 6kk matkan jälkeen.

Suosittelemme ottamaan matkalle valuutaksi mukaan US-dollareita käteisenä, alle 100 dollarin seteleinä.

Tippikulttuuri on tyypillistä Keski-Amerikassa. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15% laskun loppusummasta. Matkanjohtaja kerää ryhmältä yhteiset juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille. 

Varusteet matkalle:

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä.

 • Kengät kävelyä varten
 • Sandaalit tms.
 • Kevyet sukat
 • Kevyet housut ja paidat
 • Päähine suojaamaan auringolta / huivi
 • Kevyt päiväreppu
 • Vesipullo
 • Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20)
 • Huulirasvaa, suojakerroin 30-40
 • Korvatulpat

 

Chat on WhatsApp