Kazakstan coutnry edited
kazakhstan tour (3)
kazakhstan tour (4)
kazakhstan tour (2)
kazakhstan tour (5)
kazakhstan tour (1)

Kazakstan

Kiertomatkat, ryhmämatkat, matkapaketit Keski-Aasiaan

Keski-Aasian jättiläisvaltio Kazakstan on edelleen tyhjä kohta monen matkailijan kartalla. Tämä öljy- ja kaasuvaroilla rikastunut entinen neuvostotasavalta Aasian keskellä on viime vuosina kehittänyt myös matkailupalveluitaan. Modernit junayhteydet kuljettavat nyt Almatyn monikulttuurista suurkaupunkia ympäröiviltä Tienshanin vuorilta muinaisen Silkkitien keidaskaupunkien täplittämälle aavikolle sekä tuulisen aron keskelle nousseeseen ultramoderniin pääkaupunkiin Astanaan (entinen Nur-Sultan).

Tutustumme Kazakstanin nähtävyyksiin, mielenkiintoiseen historiaan ja avariin maisemiin esimerkiksi Keski-Aasian yhdistelmämatkoillamme naapurimaiden Kirgisian ja Uzbekistanin kanssa. Järjestämme opastettujen kiertomatkojen lisäksi myös räätälöityjä matkoja Kazakstaniin, sen naapurimaihin Kirgisiaan ja Uzbekistaniin sekä muihin Keski-Aasian valtioihin - kysy lisää toimistoltamme: info(ät)mandalatravel.fi

Tietoa maasta: 

Suomen kansalaiset eivät enää tarvitse etukäteen hankittava viisumia Kazakstaniin.

Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa Kazakstanin matkan aikana. Kaikille Keski-Aasiaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Lisää tietoa tarvittavista rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Kazakstanin rahayksikkö on tenge (KZT). Paikallista valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Euroja tai dollareita voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan pankeissa, hotelleissa ja rahanvaihtopisteissä. Pankkiautomaatteja on käytössä suurissa kaupungeissa, ja niistä voi nostaa kansainvälisillä luottokorteilla myös US-dollareita. Luottokortilla maksaminen on maassa harvinaista.

Kazakstanin viralliset kielet ovat kazakki ja venäjä. Englantia ei maassa juuri puhuta, venäjän kielen taidoista on suurta apua.

Aikavyöhyke Kazakstanin läntisessä osassa on GMT+5 ja muualla maassa GMT +6 (Suomen GMT+2).

Puheluiden maatunnus Kazakstaniin on +7.

Ilmasto Kazakstanissa on mantereinen ja pääosin kuiva. Lämpötilaerot ovat suuria. Talvet ovat etenkin vuoristoalueilla ja maan pohjoisosassa kylmiä ja lumisia, kun taas kesät ovat etenkin aavikkoalueilla tukalan kuumia. Kevät ja syksy ovat sään puolesta parhaita aikoja matkustaa Kazakstaniin.

Lue myös: Keski-Aasian ihmeitä blogissamme

Kazakstan räätälöidyt matkat

Chat on WhatsApp