Everest Base Camp & Island Peak 6189m -kiipeilymatka

Everest Base Camp & Island Peak 6189m -kiipeilymatka

Vaellus Mount Everestin perusleiriin helikopterikyydein ja huima nousu Island Peakin huipulle

Kiipeily
21
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
4
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Upea Himalajan vuoristovaellus ja kiipeilymatka Island Peakin huipulle legendaarisessa Mount Everestin kansallispuistossa, Nepalin Himalajalla.

Aloitamme vaelluksen ikimuistoisella helikopterikyydillä Luklaan välttääksemme huonon sään usein mukanaan tuomia viivytyksiä Luklan pienkonelentoihin. Totuttaudumme ohueen ilmanalaan vierailemalla Mount Everestin perusleirissä ennen Island Peakin kiipeämistä. Vaativa, mutta palkitseva vaellusmatka huipentuu nousuun Island Peakin, eli nepaliksi Imja Tsen (6189 m), huipulle. Nousu Island Peakille tapahtuu kiinteitä köysiä pitkin hakkuja ja jäärautoja apuna käyttäen. Myös paluu Katmanduun sujuu kätevästi helikopterikyydillä.

Vuori ei ole teknisesti vaikea ja sopii hyvin ensimmäiseksi 6000-metriseksi Himalajan huipuksi. Matka sopii kokeneille vaeltajille ja vuorikiipeilystä kiinnostuneille.

HUOM: Kevään 2025 matkaohjelma on uudistunut: Lennämme Luklaan ikimuistoisella helikopterikyydillä välttääksemme huonon sään usein mukanaan tuomia viivytyksiä Luklan pienkonelentoihin. Myös paluu Katmanduun sujuu kätevästi helikopterikyydillä. 

Matkaohjelma

1. päivä - LENNOT KATMANDUUN

Lennot Suomesta yön yli Nepalin pääkaupunkiin.

2. päivä - KATMANDU

Saapuminen Katmanduun ja viime hetken hankinnat vaellusta varten. Sukellamme kaupungin vilinään vaihtamaan rahaa ja tutustumaan paikalliseen ravintolatarjontaan.

Hotel Moonlight tai vastaava

3. päivä - KATMANDU - Lukla - Phakding

Ikimuistoinen helikopterilento Everestin alueelle Luklaan, josta vaelluksemme alkaa. Varusteemme siirtyvät sherpakantajiemme kyytiin. Yöpyminen Phakdingin kylässä (2610 m). 

Majatalo

vaellus

4. päivä - PHAKDING - NAMCHE BAZAAR

Nousemme halki mänty- ja kuusimetsien sherpojen pääkaupunkiin, Namche Bazaariin (3450 m).

Majatalo

vaellus

5. päivä - Namche Bazaar

Totuttaudumme ohueen ilmanalaan tekemällä muutaman tunnin kävelyretken kaupungin yläpuolella olevalle näköalapaikalle, mistä aukeavat upeat näkymät kohti Everestin massiivia.

Majatalo

Patikointi

6. päivä - NAMCHE BAZAAR - PHORTSE

Päivän reitti alkaa n. 2h tasaisella siirtymisellä Sanasaan, jonka jälkeen nousemme rauhallista ja ilmavaa reittiä Mong La:n solaan, missä lounastamme. Laskeudumme Phortse Thangaan, josta n. tunnin nousu Phortsen kylään (3840 m).  Maisemat Kang Tegan ja Gokyo-laakson jäätiköille ovat uljaat.

Majatalo

vaellus

7. päivä - PHORTSE - PANGBOCHE

Yksi vaelluksen kauneimmista reiteistä vie meidät korkealla Imja Khola -joen yläpuolella Pangbochen kylään (3860 m), joka on yksi korkeimmalla sijaitsevista ympäri vuoden asutuista kylistä Everestin alueella.

Majatalo

vaellus

8. päivä - PANGBOCHE - DINGBOCHE

Reittimme nousee tasaisesti yli puurajan Dingbochen (4410 m) kylään Khumbun laakson alkupäähän. Majoitumme seuraavat kaksi yötä samassa majatalossa. Island Peak näyttäytyy Dingbochesta ensimmäistä kertaa.

Majatalo

vaellus

9. päivä - DINGBOCHE

Totuttaudumme ohueen ilmanalaan ja teemme retken Chukungin (4730 m) kylään, joka sijaitsee Lhotsen vaikuttavan kolmikilometrisen eteläseinän juurella. Päivän voi myös viettää Dingbochessa, tankaten voimia paikallisten leipomoiden tuotteilla ja hyvän kahvin voimalla.

Majatalo

Patikointi

10. päivä - DINGBOCHE - Dughla

Lyhyt vaelluspäivä Dughlaan (4600 m). Iltapäivällä on mahdollisuus polkua pitkin hieman ylemmäs, hiljentymään muistomerkkien täyttämällä tasanteella. Tästä voi vielä edetä hieman eteenpäin, Khumbun jäätikön reunamoreenille, josta aukeavat huimat näköalat ylempään laaksoon.

Majatalo

vaellus

11. päivä - DUGHLA - Lobuche

Nousemme Khumbun jäätikköä seuraillen karuun Lobuchen (4910 m) kylään. Iltapäivällä mahdollisuus kiivetä jäätikön reunalle ihastelemaan valtavaa jäävirtaa.

Majatalo

vaellus

12. päivä - LOBUCHE - Gorakshep

Jatkamme matkaa Khumbun jäätikköä seuraten Gorakshepiin (5140 m). Mahdollisuus nousta Kala Patharin harjanteelle (5545 m), josta avautuvat parhaat näköalat Everestin huipulle ja perusleiriin.

Majatalo

vaellus

13. päivä - EVEREST BASE CAMP

Aloitamme aamun aikaisin. Vaellamme Khumbun jäätikön reunaa seuraillen Everestin perusleiriin (5360 m). Näköalat Khumbun jääputoukselle ovat henkeäsalpaavat. Palaamme samaa reittiä Gorakshepiin ja edelleen Lobucheen.

Majatalo

vaellus

14. päivä - LOBUCHE - CHUKUNG

Nousemme aamupalan jälkeen Chukungin (4730 m) kylään. Tarvitavat kiipeilyvarusteet on mahdollista vuokrata Chukungista.

majatalo

vaellus

15. päivä - Chukung

Lepopäivä Chukungissa. Harjoittelemme Island Peakin nousuun tarvittavia köysi- ja kiipeilytekniikoita ja keräämme voimia tulevaan koitokseen.

majatalo

kiipeilytekniikoiden harjoittelu

16. päivä - ISLAND PEAK BASE CAMP

Nousemme jäätikön reunaa seuraten Island Peakin perusleiriin (5150m) ja valmistaudumme seuraavan yön nousuun. (L,I)

Teltta

vaellus

17. päivä - ISLAND PEAK

Aloitamme nousun kohti Imja Tsen huippua (6189 m) aamuyöllä otsalamppujen valossa. Nousemme jäätiköltä huipulle kiinteitä köysiä apuna käyttäen. Upeat näköalat Lhotsen eteläseinälle, Ama Dablamille ja Makalulle. (A,L,I)

teltta

kiipeily

18. päivä - ISLAND PEAK

Olemme varanneet ohjelmaan ylimääräisen päivän huiputusta varten huonon sään tai sairastumisten varalta.

Palaamme huiputuksen jälkeen takaisin Chukungiin.

majatalo

vaellus

19. päivä - CHUKUNG - PHERITSE - LUKLA - KATMANDU

Laskeudumme alas Pheritsen kylään (n. 2h), missä hyvästelemme kantajat ja apuoppaat ja lennämme helikopterilla Luklan kautta takaisin Katmandun vilinään. 

Hotel Moonlight tai vastaava

vaellus

20. päivä - KATMANDU

Kaupunkikierros Katmandun nähtävyyksillä ja vapaata aikaa Katmandussa, jossa voimme juhlistaa vaelluksen päättymistä ja tehdä viimeisiä tuliaisostoksia. (A)

Hotel Moonlight tai vastaava

Kaupunkikierros

21. päivä - LENNOT SUOMEEN

Aikaisin aamulla kuljetus lentokentälle ja paluulennot kotimaahan.

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

HUOM: Vaelluksella ei voida taata yhden hengen huoneiden saatavuutta majataloissa.

Ryhmäkoko: 8-12 hlö

Matkan hintaan sisältyy:

 • Lennot
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Helikopterikyydit ohjelman mukaan
 • Majoitukset ohjelman mukaan
 • Kaikki kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Sisäänpääsymaksut retkillä 
 • Vaellusluvat ja kansallispuistomaksut
 • Suomalaisen matkanjohtajan ja englantia puhuvan paikallisoppaan palvelut
 • Kantajien palvelut vaelluksella
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat
 • Lentokenttäverot.

Matkan hinta ei sisällä 

 • Matkavakuutusta 
 • Viisumeita
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita tai retkiä
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja. 

Lennämme Nepaliin Turkish Airlinesin reittilennoilla. Lentoyhtiöillä on oikeus muuttaa aikataulujaan, joten ethän varaa mahdollisia liityntälentoja ennen kuin olet saanut lentoliput.

Tarvittavat kiipeilytaidot:

Island Peakin eli Imja Tsen kiipeäminen ei vaadi aikaisempaa kiipeilykokemusta. Harjoittelemme matkan aikana tarvittavia kiipeilytaitoja ennen huipulle nousua. Nousu huipulle tapahtuu kiinteitä köysiä apuna käyttäen, lumi- ja jääharjanteita pitkin.

Valmistautuminen:

Everest Base Camp & Island Peak - Kiipeilymatkalla kuljemme vaihtelevassa maastossa ja päivämatkat ovat noin 4 - 10h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla ja motivaatiolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily- tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.

Tyypillinen vaelluspäivä:

Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Lämmin lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Paikallisopas ja matkanjohtaja kävelevät aina toinen ryhmän edessä ja toinen viimeisen vaeltajan perässä. Saapuessamme majapaikkaamme on aikaa rentoutumiseen ja suihkuun. Illallinen nautitaan vaellusmajojen ruokailuhuoneessa 19.00.–20.00, minkä aikana matkanjohtaja käy seuraavan päivän ohjelman läpi.

Lisätietoa Nepalista ja Nepalin matkoista

Nepalin viisumi lunastetaan lentokentällä maahan saavuttaessa. Tarvitset matkalle vähintään seuraavat 6 kuukautta voimassa olevan passin. Nepalin viisumi maksaa  50 USD 15-30 päivän matkalla. Viisumi maksetaan käteisellä maahan saavuttaessa.

Vaellus- ja kiipeilylupia varten tarvitsemme kuvan tai kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) osoitteeseen info(ät)mandalatravel.fi. 

Nepalin vaellus- ja kiipeilymatkoille tarvitset sellaisen matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi helikopterievakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 3000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Vaelluksella kantajille annettava varustemäärä on 12,5 kg/asiakas. Tähän varustemäärään tulisi mahtua henkilökohtaiset varusteesi, makuupussi ja makuualusta. Voit jättää varusteet joita ei tarvita vaelluksella säilytykseen hotelliin.

Korkein kohta matkan aikana on 6189 m Island Peakin huipulla. Vaelluksen päivämatkat on suunniteltu siten, että ohueen ilmanalaan totuttautumiseen on varattu runsaasti aikaa.

Varaa matkalle noin 30€/päivä aterioihin, jolla katat ruokailukulut matkan aikana. Muistathan myös tippi- ja viisumikulut.

Varusteet matkalle

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä:

 • Vaelluskengät
 • Lenkkikengät / vaellussandaalit 
 • Vaellussukat * 3
 • Lämpimät sukat 
 • Merinovilla t-paita (tai kosteutta siirtävä urheilu t-paita) * 2 
 • Kevyet vaellushousut
 • Vaellusshortsit 
 • Kuoritakki (esim. Gore Tex tai vastaava) 
 • Kuorihousut (esim. Gore Tex tai vastaava 
 • Softshell tai fleecetakki 
 • Aluskerrasto lyhyt (merino) 
 • Lämmin kerrasto pitkä yläkerta (merino) 
 • Lämmin kerrasto pitkä alakerta (merino) 
 • Untuva- tai toppatakki 
 • Sormikkaat 
 • Rukkaset 
 • Pipo 
 • Päähine suojaamaan auringolta / huivi 
 • Aurinkolasit
 • Noin 30 L päiväreppu 
 • Otsalamppu 
 • 2 * 1L vesipulloja (ja eristetty juomasäiliö) 
 • Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) 
 • Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 
 • Retkipyyhe 
 • 3 vuodenajan makuupussi (mukavuuslämpötila -10 °C) 
 • Ilmatäytteinen makuualusta (telttavaelluksilla) 
 • Korvatulpat 
 • Vaellussauvat 
 • Vedenpitävä pakkauspussi 

Henkilökohtainen EA-pakkaus 

 • Laastereita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisii

Kiipeilyvarusteet:

Alla lista tarvittavista varusteista. Kiipeilyvarusteet ja kengät voi vuokrata Chukungista ennen Island Peakin perusleiriin siirtymistä.

 • Kiipeilykengät
 • Jääraudat
 • Kiipeilyvaljaat
 • Vaellus- tai kiipeilyhakku rannelenkillä
 • Varmistuskahdeksikko
 • Nousukahva
 • 2 kpl lukollisia sulkurenkaita
 • Kiipeilykypärä
 • 2*120 cm nauhalenkkejä

Joitakin varusteita ei tarvita kaikilla vuorimatkoilla. Ota yhteyttä toimistollemme hankkiessasi varusteita matkojamme varten. 

Chat on WhatsApp