Räätälöity matka - K2 Base Camp ja Gondogoro La 5600m -kiipeilymatka

Räätälöity matka - K2 Base Camp ja Gondogoro La 5600m -kiipeilymatka

Upea vuoristovaellus ja jäätikkösolan ylitys Pakistanin Himalajalla

Ryhmämatka Räätälöity matka (ei sisällä lentoja)
Kiipeily
20
Vuorokautta
1
Majoituksen taso
5
Vaikeusaste

Matkan perustiedot

Erikoismatka kansainvälisessä ryhmässä: lähde valloittamaan K2-vuoren perusleiri Pakistanin Himalajalla, Karakoramin vuoristossa, sekä ylittämään 5500 metrin korkeudella sijaitseva jäätikkösola.

Tätä haastavaa, retkikuntatyylistä kahden viikon telttavaellusta pidetään yhtenä maailman viidestä parhaasta vuoristovaelluksesta. Vaellus tehdään liittyen kansainväliseen ryhmään. Vaelluksella on täysihoito ja paikallinen henkilökunta huolehtii varusteista ja muonituksesta. Osa matkasta kuljetaan jäätiköllä. Nousemme maailman toiseksi korkeimman vuoren, 8611-metrisen K2:n perusleiriin, jonka jälkeen ylitämme Gondogoro La:n solan Hushen laaksoon, maailman uljaimpiin kuuluvissa maisemissa.

Matka on tehtävissä Suomen kesäkuukausina.

PYYDÄ MEILTÄ TARJOUS MATKASTA KANSAINVÄLISESSÄ RYHMÄSSÄ: INFO@MANDALATRAVEL.FI

Matkaohjelma

1. päivä - SAAPUMINEN ISLAMABADIIN

Saapuminen Pakistanin moderniin pääkaupunkiin Islamabadiin. Kuljetus lentokentältä hotellille rentoutumaan pitkän matkan jälkeen. Iltapäivästä, sen jälkeen kun kaikki ovat saapuneet paikalle pidämme yhteisen briiffauksen tulevasta vaelluksesta. (I)

HUOM: Hotellimajoitus kansainvälisen tavan mukaisesti alkaen klo 14:00. Mikäli lentosi saapuu aamuyöllä, valitse matkaa varatessasi saapumispäiväksi saapumista edellinen vuorokausi.

hotelli

2. päivä - ISLAMABAD - SKARDU

Kuljetus Islamabadin lentokentälle ja sään salliessa lyhyt lento Skarduun (2230 m) hienoissa vuoristomaisemissa. Baltistanin alueen keskuskaupunkina toimivaan Skarduun saavuttuamme kuljetus hotelliin ja vapaata aikaa esim. ostosten tekoa tai kaupunkiin tutustumista varten. (A,L,I)

hotelli

3. päivä - SKARDU

Tänään tutustumme Skardun ympäristön nähtävyyksiin ja teemme viimeisiä valmisteluja ennen vaellusta. Aamulla nousemme 1700-luvulla rakennetun Kharpochon linnoitukselle, josta avautuvat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään laaksoon. Iltapäivällä vielä vapaata aikaa ostoksia ja valmisteluja varten. (A,L,I)

hotelli

4. päivä - SKARDU - JOHLA CAMP

Tänään on vuorossa pitkä mutta maisemallinen, 8 tunnin (141km) ajomatka Skardusta vaelluksen lähtöpaikkaan, Johla Campiin (3075 m). Seuraamme Indusjoen yläjuoksua Askolin kylän kautta Karakoramin vuoristoalueen sydämeen. Vietämme yön Johlan telttaleirissä Braldu-joen varressa. (A,L,I)

Teltta

5. päivä - JOHLA CAMP - PAIJU

Vaellus alkaa aikaisella lähdöllä Johlan leiristä kohti noin kuuden tunnin kävelymatkan päässä olevaa Paijua (3420 m). Matkan varrella on joen ylityksiä ja näkymiä Paiju Peakille (6611m). Leiriin saavuttuamme näemme ensimmäistä kertaa valtavan Baltoron jäätikön Glacier sekä ympäröivät graniittihuiput. Hyvällä säällä leiristä saattaa nähdä jo K2:n huipunkin. (A,L,I)

Teltta

vaellus

6. päivä - PAIJU - KHOBURTSE

Jatkamme vaellusta nousemalle noin 7 tunnin matkan jäätikön yli Khoburtsen leiriin (3795 m). Baltoron jäätikön ylitettyämme seurailemme reunamoreenia ja laaksoa Khorburtseen, josta avautuvat jälleen upeat näkymät ympäröiville huipuille. (A,L,I)

Teltta

vaellus

7. päivä - KHOBURTSE - URDUKAS

Lyhyempi, mutta yhtä lailla haastava, n. 4 tunnin vaelluspäivä Urdukasin leiriin (3900 m) vie meidät jäätikön reunaa seuraillen Trango Towers -huippujen Cathedral Peakin and Lobsang-vuoren tuntumaan. Saavumme leiriin lounasaikaan ja loppupäivä on vapaata aikaa rentoutua ja ihailla ympäröiviä maisemia. (A,L,I)

Teltta

vaellus

8. päivä - URDUKAS, VAPAAPÄIVÄ

Vapaapäivä akklimatisoitumista varten Urdukasin leirissä. (A,L,I)

Teltta

9. päivä - URDUKAS - GORO

Tänään nousemme n. 7 tunnin matkan moreenin reunaa ja jäätikköä pitkin ylös Goron leiriin (4295 m). Nyt näkyvät ympärillämme Muztagh in (7270m), Masherbrumin (7800m) ja Gasherbrum IV:n (7925m) huiput.  Leiripaikka on jäätiköllä, eli on varauduttava kesälläkin hyvin kylmiin öihin. (A,L,I)

Teltta

vaellus

10. päivä - GORO - CONCORDIA

Tänään on vuorossa n. 5 tunnin nousu Concordian leiriin (4500 m) maailman hienoimmissa vuoristomaisemissa. Matkan varrella 7000-metriset huiput antavat jo tilaa 8000-metrisille Gasherbrum ll:lle  (8035m) ja Chogolisalle eli Broad Peakille (8051m). Myös K2 näyttäytyy kenties ensimmäistä kertaa Concordian leiripaikalta käsin. Leiripaikkana toimivaa jäätikkölaaksoa ympäröi huikeat 4 kasitonnista huippua ja kymmenen maailman 30 korkeimmasta huipusta! (A,L,I)

Teltta

vaellus

11. päivä - BROAD PEAK BASE CAMP

Noin neljän tunnin (6km) nousu Chogolisan eli Broad Peakin perusleiriin (5000m), josta avautuvat upeat näkymät K2:n huippua kohti. Tämä vuorikiipeilijöiden perusleiri on Godwin Austen -jäätikön reunamoreenin päällä. (A,L,I)

Teltta

vaellus

12. päivä - K2 BASE CAMP

Tänään on vuorossa aikainen herätys, pidempi vaelluspäivä ja yksi vaelluksen kohokohdista, nousu K2:n perusleiriin (5150m). Laskeudumme K2:n perusleiristä illaksi takaisin Concordian leiriin (4500m). (A,L,I)

Teltta

vaellus

13. päivä - CONCORDIA - ALI CAMP

Tänään jätämme K2:n perusleirin päävaellusreitin taaksemme ja suuntaamme kohti Ylä-Baltoron jäätikköä. Noin 6 tunnin vaellus kuljettaa meidät jäätikköä seuraillen Alin leiriin (4800m), jonne saavumme iltapäivällä. Leiriin saavuttuamme ehdimme vielä harjoittelemaan jäätiköllä kiipeilytrekniikoita tulevaa Gondogoro La:n solan ylitystä silmällä pitäen. (A,L,I)

Teltta

vaellus, kiipeilytekniikoiden harjoittelu

14. päivä - ALI CAMP - KHUISPANG

Vuorossa on aikainen herätys ja sään salliessa toinen matkan kohokohdista: pitkä ja rankka, mutta erittäin antoisa noin 10 tunnin kiipeily- ja vaelluspäivä Gondogoro La:n solaa (5600m) peittävän jäätikön yli. Solan huipulta avautuvat näkymät neljälle kasitonniselle huipulle. Laskeudumme jäätiköltä Gondogoron laakson puolelle ja edelleen leiripaikkaamme Khuspangiin. Paikallisten kyläläisten pelastustiimi avustaa ryhmää tänään muun henkilökunnan lisäksi. (A,L,I)

Teltta

vaellus, kiipeily

15. päivä - VARAPÄIVÄ / VAPAAPÄIVÄ

Varapäivä huonen sään tai muiden viivytysten varalta: Toinen mahdollisuus solan ylitykseen, vapaaäivä Khuspangin leirissä tai vaihtoehtoisesti laskeutuminen Saichon tai Hushen kylään yöpymään. (A,L,I)

Teltta

16. päivä - KHUISPANG - SAICHO

Noin 6-7 tunnin vaelluspäivä, jonka aikana ylitämme jälleen jäätikön, saavumme asutulle alueelle ja laskeudumme hienoissa maisemissa alas Saichon kylään (3350m). (A,L,I)

Teltta

vaellus

17. päivä - SAIKHO - HUSHE - SKARDU

Viimeinen vaelluspäivä ja noin 2 tunnin helppo reitti alas Hushen kylään, jossa automme odottavat. Noin 7 tunnin ajomatka takaisin Skarduun, jossa yövymme jo tutussa hotellissa. (A,L,I)

Hotelli

vaellus

18. päivä - SKARDU - ISLAMABAD

Aamulla kuljetus lentokentälle ja lyhyt lento takaisin Islamabadiin, jossa kuljetus hotellille ja vapaata aikaa ennen yhteistä vaelluksen päätösillallista. (Mikäli sää ei sallisi lentämistä, laskeudumme vuorilta Islamabadiin autokyydillä, yöpyen matkan varrella.) (A,L,I)

Hotelli

19. päivä - ISLAMABAD, VARAPÄIVÄ/VAPAAPÄIVÄ

Varapäivä sen varalta, mikäli paluu Islamabadiin lentämällä ei sään takia onnistuisi. Muutoin vapaata aikaa vehreään kaupunkiin tutustumista ja ostoksia varten. (A,L,I)

hotelli

20. päivä - ISLAMABAD, PALUU

Kuljetus hotellista lentokentälle. (A)

ATERIAT: [A] AAMIAINEN [L] LOUNAS [I] ILLALLINEN

Lisätiedot

Matkan hintaan sisältyy:

 • Pakistanin sisäiset lennot
 • Lentokenttäkuljetukset 
 • Majoitukset ohjelman mukaan
 • Kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • Matkaohjelmassa mainitut retket 
 • Englantia puhuvien paikallisoppaiden palvelut 
 • Vaellusluvat
 • Matkaohjelmassa mainitut ateriat. 

Matkan hinta ei sisällä: 

 • Kansainvälisiä lentoja Islamabadiin
 • Matkavakuutusta tai viisumeita 
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita tai retkiä
 • Suomalaisen matkanjohtajan palveluita
 • Aikaista sisäänkirjautumista tai myöhempää uloskirjautumista hotelleista
 • Ruokajuomia ja muita henkilökohtaisia kuluja.

Lisätietoa Pakistanista ja Pakistanin matkoista

Suomen kansalaiset tarvitsevat Pakistaniin viisumin / ETA-matkustusluvan, joka on haettavissa ennen matkaa internetpalvelun kautta. HUOM: Karakoramin vuoristoalueelle ei pääse tavallisella turistiviisumilla, siksi matkustuslupaa haettassa on valittava vaihtoehdoista TREKKING VISA. Viisumin hakemiseen menee aikaa, joten varaathan matkasi hyvissä ajoin! Passinne on oltava voimassa 6kk Pakistanin matkan jälkeen.

HUOM: Vaelluslupia varten tarvitsemme kuvan tai kopion passisi henkilötietosivusta. Kopion voit lähettää meille matkan varattuasi sähköpostilla (esim. jpg- tai pdf-tiedostona) osoitteeseen info(ät)mandalatravel.fi.

Himalajan alueen vaellus- ja kiipeilymatkoille tarvitset matkavakuutuksen, joka kattaa sairastapauksien lisäksi helikopterievakuoinnin ja kotiuttamisen liikuttaessa yli 5000 metrin korkeudessa. Suosittelemme myös tarkistamaan vakuutuksesi peruutusturvan kattavuuden.

Majoitus:

Matkan vaellus- ja kiipeilyosuuden aikana majoitumme kahden hengen teltoissa. Seutu on huomattavasti alkeellisempaa kuin esimerkiksi Nepalin vaellusreiteillä. Saniteetti- ja peseytymistilat ovat usein alkeellisia ja rajallisia.

Tarvittavat kiipeilytaidot: 

Matka ei vaadi aikaisempaa kiipeilykokemusta. Matkan aikana harjoitellaan tarvittavia kiipeilytaitoja ennen jäätikkösolan ylitystä. 

Valmistautuminen:

Tällä kiipeilymatkalla kuljemme haastavassa maastossa, osin jäätiköllä, ja päivämatkat ovat noin 4 - 10h. Matkalla pärjäät hyvällä peruskunnolla ja motivaatiolla. Suosittelemme kuitenkin valmistautumaan fyysisesti vaellukseen käymällä säännöllisesti kävely-, pyöräily- tai hiihtolenkeillä ennen vaellusta. Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa olet, sen enemmän saat vaelluksesta irti.

Tyypillinen vaelluspäivä:

Tyypillinen vaelluspäivä alkaa noin klo. 7.00 aamuherätyksellä. Tämän jälkeen seuraa varusteiden pakkaus. Käymme yhdessä aamiaisella läpi päivän vaellusosuuden ja sen erityispiirteet. Itse vaellus alkaa aamiaisen jälkeen noin klo. 8.00. Kevyt lounas nautitaan puolenpäivän aikaan ja iltapäivän vaellusosuus on yleensä aamupäivää lyhyempi. Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiin. Lämmin illallinen nautitaan n. klo 19.00.–20.00.

Korkein kohta matkan aikana on 5600m merenpinnan yläpuolella Gondogoro La;n solassa. Vaelluksen päivämatkat on suunniteltu siten, että ohueen ilmanalaan totuttautumiseen on varattu runsaasti aikaa.

Varusteet matkalle:

Seuraava varustelista on tehty helpottamaan pakkaamista matkalle ja tuotteet toimivat esimerkkinä.

 • Vaelluskengät
 • Lenkkikengät / vaellussandaalit 
 • Vaellussukat * 3
 • Lämpimät sukat
 • Merinovilla t-paita (tai kosteutta siirtävä urheilu t-paita) * 2
 • Kevyet vaellushousut
 • Vaellusshortsit 
 • Kuoritakki (esim. Gore Tex tai vastaava) 
 • Kuorihousut (esim. Gore Tex tai vastaava ) 
 • Softshell tai fleecetakki 
 • Aluskerrasto lyhyt (merino) 
 • Lämmin kerrasto pitkä yläkerta (merino) 
 • Lämmin kerrasto pitkä alakerta (merino) 
 • Untuva- tai toppatakki
 • Softshell- ta  fleecehousut
 • Sormikkaat 
 • Rukkaset 
 • Pipo 
 • Päähine suojaamaan auringolta / huivi 
 • Aurinkolasit (Julbo)
 • laskettelulasit
 • Noin 30 L päiväreppu 
 • Otsalamppu 
 • 2 * 1L vesipulloja (ja eristetty juomasäiliö) 
 • Aurinkorasvaa (suojakerroin min. 20) 
 • Huulirasvaa, suojakerroin 30-40 
 • Retkipyyhe
 • 3 vuodenajan makuupussi (mukavuuslämpötila -10 °C) (
 • Ilmatäytteinen makuualusta
 • Korvatulpat 
 • Vaellussauvat
 • Suoja puhelimelle
 • Vedenpitäviä pakkauspusseja 

Henkilökohtainen EA-pakkaus: 

 • Laastareita
 • Rakkolaastareita
 • Ibuprofeiinia
 • Paracetamolia
 • Sideharsoa 
 • Laajakirjoinen antibioottikuuri bakteeritulehduksiin
 • Asetatsoliamidi 250 mg tabletteja vuoristotaudin oireisiin

Kiipeilyvarusteet:

Alla lista tarvittavista varusteista. 

 • Kiipeilykengät
 • Jääraudat
 • Kypärä
 • Kiipeilyvaljaat
 • Vaellushakku rannelenkillä
 • Varmistuskahdeksikko
 • Nousukahva
 • 4 kpl lukollisia sulkurenkaita
 • 2*60 cm nauhalenkkejä
 • 2*120 cm nauhalenkkejä

Ota yhteyttä toimistollemme hankkiessasi varusteita matkojamme varten.

Chat on WhatsApp