Vietnam fillari

Kuumimmat matkakohteet 2022

2.9.2021

kirjoittanut: info mandalatravel

Takaisin

Matkavinkkejä vuodelle 2022

Mandalan matkavinkkejä talveen ja ensi vuodelle. Ohessa suosittuja kansainvälisiä kohteita, jonne kannattaa lähteä heti kun mahdollista. Ennen koronapandemiaa osa kohteista oli ruuhkaisia ja hotellit täynnä. Nyt kannattaa lähteä reissuun ennen kuin suuret massat lähtevät taas liikkeelle.

--------------------------------------------------

Kambodzha, Angkorin kuningaskunta & Angkor Wat

Maailman koristeellisimmat kivitemppelit löytyvät Kambodzasta. Erityisesti Angkor Watin temppeli on ikoninen monumentti, joka on tuttu monelle elokuvista ja matkailuohjelmista. Yli kuuden vuosisadan aikana khmer-kuninkaat rakennuttivat toinen toistaan upeampia temppeleitä Mekong-joen läheisyyteen. Imperiumin luhistumisen ja asutuksen siirtymisen jälkeen viidakko ja jättiläispuut valtasivat alueen ja kätkivät nämä kulttuuriaarteet vuosisatojen ajaksi. Siem Reapista ja Angkorista on tullut yksi suosituimpia matkakohteita Aasiassa. Jos et ole vielä käynyt, tai haluat kokea Angkorin uudelleen kuten 15v sitten, vuosi 2022 tarjoaa tähän ainutlaatuisen mahdollisuuden.

Lisää Kambodzan matkoista

Angkor%20wat

Jordania, beduiinien Petra

Tunnelmoi beduiinien asuinmailla Petran huikeissa maisemissa. Tämä muinainen kauppakaravaanien keidas oli osa silkkitietä ja sen kautta karavaanit kulkivat lännen ja idän välillä. Petra tunnetaan upeista kanjoneistaan sekä kallionseinämiin hakatutusta arkitehtuuristaan ja vesijohtojärjestelmistään. Pääset laakson yläpuoleiselle vuorelle kiveen hakattuja portaita pitkin tunnelmoimaan auringonlaskua aavikon ja vuorten ylle.

Lisää Jordanian matkoista

9

Tansania, maailman parhaimmat safarit

Serengetin kansallispuisto, Ngorongoron kraatteri, Kilimanjaro ja Sansibarin saari ovat Itä-Afrikkaa parhaimmillaan. Tansania tunnetaan yhtenä maailman parhaimpana ja turvallisena safarikohteena, ja Afrikan ykkösvaelluskohteena. Tansanian kansallispuistot rikkoivat vuosi toisensa jälkeen kävijäennätyksiä ennen Koronapandemiaa. Kannattaakin harkita Tansaniaa tämän talven tai ensi vuoden matkakohteeksi, ennen kuin matkustajamäärät palautuvat entiselleen.

Lisää Tansanian matkoista

13

Perun vaellus ja Machu Picchun rauniokaupunki

Klassikkovaellus Perun Andeilla inkojen poluilla Machu Picchun raunioille.Tutustumme kolmipäiväisen vaelluksen lisäksi Inkojen Pyhään Laaksoon, Machu Picchun raunioihin sekä Titicaca-Järveen. Peru on avautunut jälleen kansainväliselle matkailulle. Vierailu Machu Picchulla sisältyy myös Perun ja Bolivian kulttuurimatkaamme.

Lisää Perun matkoista

11

Galapagos eli Darwinin saaret

Galapagossaaret sijaitsevat n. 900 km Ecuadorin rannikolta länteen. Tyynellä valtamerella sijaitseva saariryhmä on luontoystävän paratiisi ja yksi Unescon mailmanperintökohteista, jossa kannattaa ehdottomasti vierailla. Miellyttävin tapa vierailla Galapagossaarilla on yöpyä maissa hotelleissa ja liikkua saarelta toiselle omalla pikaveneellä. Olit sitten lintubongari, luontokuvaaja, sukeltaja tai muuten vain luonnosta kiinnostunut, Galapagos tarjoaa maailmanluokan puitteet lomalle.

Lisää Ecuador ja Galapagos -matkoista

12

Takaisin

Chat on WhatsApp