Bolivia
Bolivia culture edited

Bolivia matkat

Andien ylätasangon helmiä harvoin vieraillussa Boliviassa

Etelä-Amerikan eksoottinen Bolivia on monipuolinen matkakohde, jossa yhdistyvät mielenkiintoiset maisema- ja luontokohteet, historialliset nähtävyydet sekä Andien alueen elävä intiaanikulttuuri. Bolivian matkojemme kohteina ovat mm. inkakulttuurin kehtona tunnettu Titicaca-järvi, Bolivian Andien vaellushuippu Huayna Potosi, Andien vuoriston värikäs suurkaupunki La Paz, kuvauksellinen Uyunin suola-aavikko ja Tiwanakun muinaiset rauniot. Järjestämme sekä aktiivimatkoja että kiertomatkoja Boliviaan.

Mandala Travelin Bolivian matkat voivat olla osin yhdistelmämatkoja naapurimaiden Perun ja Chilen kanssa. Andien alueen luonto, historia, kulttuuri ja vaihtelevat maisemat tulevat Bolivian matkoillamme tutuiksi. Opastettujen Bolivian vaellusmatkojen ja kiertomatkojen lisäksi tarjoamme myös räätälöityjä matkoja Boliviaan ja sen naapurimaihin omassa yksityisessä ryhmässänne, haluamallanne ohjelmalla. Kysy lisää toimistoltamme!

Tietoa maasta:

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessaan Boliviaan. Maahan saavuttaessa myönnetään kaksiosainen turistikortti, joka tulee säilyttää koko matkan ajan. Korttia kysytään majoittautuessa hotelleihin ja maasta poistuessa.

Kaikille Boliviaan matkustaville suositellaan hepatiitti A –rokotusta. Keltakuumerokotettujen, myös suoraan Suomesta tulevien, kannattaa pitää rokotustodistus mukanaan. Mikäli vierailet Bolivian matkallasi Amazonin alueella, suositellaan malarian estolääkityksen ottamista. Lisää tietoa rokotuksista saat lääkäriltäsi ja internetistä: http://rokote.fi

Saapuminen La Paziin, 3600m merenpinnan yläpuolelle saattaa aiheuttaa joillakin lievää päänsärkyä ja hengästymistä. Nämä lievät vuoristotaudin oireet katoavat kuitenkin usein jo vuorokauden kuluessa. 

Bolivian viralliset kielet ovat espanja, ketsua ja aymara. Lisäksi maassa puhutaan lukuisia muita intiaanikieliä. Harvat bolivialaiset puhuvat englantia, ja jo muutaman espanjankielisen fraasin opettelu ennen matkaa auttaa päivittäisessä kanssakäymisessä. Suosittelemme ottamaan Bolivian matkalle mukaan espanjan sanakirjan.

Bolivian rahayksikkö on Bolivian boliviano (BOB). Boliviassa on suuremmissa kaupungeissa runsaasti pankkiautomaatteja, jotka tunnistavat yleisimmät kansainväliset luottokortit. Automaateista voi nostaa US-dollareita ja maan omaa valuttaa. Bolivian valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa ennen matkaa. Suosittelemme ottamaan matkalle Boliviaan mukaan US-dollareita alle 100 $:n seteleinä.

Aikavyöhyke Boliviassa on GMT-4 (Suomessa GMT+2).

Puheluiden maatunnus Boliviaan on +591.

Ilmasto Boliviassa vaihtelee lännen korkeiden ja kuivien vuoristoalueiden ja itäosien trooppisen lämpimän ja kostean alangon välillä. Ilmasto Bolivian Andeilla voidaan jakaa sateiseen kesäkauteen marras-huhtikuussa ja kuivaan talvikauteen huhti-syyskuussa. Etelä-Amerikan talvella lämpötilat vaihtelevat +10- ja +25 C-asteen välillä korkeudesta riippuen. Alueella on tällöin pääosin kuivaa, kirkasta ja melko lämmintä sekä parasta aikaa vierailla ja liikkua vuoristossa. Öisin lämpötilat silti usein putoavat lähelle nollaa. Etelä-Amerikan kesäkautena lämpötilat nousevat + 20- 30 C-asteeseen. Tällöin alueella on erittäin kosteaa ja sateista; tiet voivat olla mutaisia ja vaikeakulkuisia. Ilmasto Andeilla saattaa vaihdella suuresti päivittäin ja on ailahtelevaa.

Juomarahakulttuuri on tyypillistä Boliviassa. Tulee kuitenkin muistaa että juomarahojen antaminen on aina vapaaehtoista. Poikkeuksena tästä ovat lentokenttien laukunkantajat, jotka saavat palkkansa tipeistä. Mikäli palvelu on ollut hyvää ravintolassa, voi tarjoilijoille jättää 5-15 % laskun loppusummasta.

HUOM: lentokapasiteetti Boliviaan on vaatimaton ja paikat lennoilla myydään loppuun yleensä useita kuukausia ennen matkaa, joten varaathan Bolivian matkasi hyvissä ajoin etukäteen.

Chat on WhatsApp