Spain%20tour%20%284%29

Vaellus vai patikointimatka?

16.5.2023

kirjoittanut: info mandalatravel

Takaisin

Mitä eroa on vaellusmatkalla ja patikointimatkalla?

Olet ehkä huomannutkin, että toiset matkanjärjestäjät saattavat puhua vaelluksena samanlaisesta matkasta, josta me puhumme patikointina. Me Mandala Travelissa olemme jakaneet kävellen tehtävät aktiivimatkamme vaellusmatkoihin ja patikointimatkoihin. Tästä blogikirjoituksesta selviää, mitä tarkoittaa meidän listauksessamme vaellus ja mitä patikointimatka, sekä mitä eroa niillä on. 

Mikä on vaellusmatka?

Vaellusmatkat suuntaavat usein korkealle vuoristoihin. Järjestämme vaellusmatkoja mm. Himalajalla, Andeilla ja Alpeilla. Vaellusreittimme kulkevat maailman hienoimmissa vaelluskohteissa Aasiassa, Euroopassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Vaellus eroaa patikoinnista siten, että vaelluksella kävellään useamman päivän mittaista reittiä eteenpäin, yöpyen reitin varrella majataloissa, vaellusmajoissa tai asumattomilla alueilla liikuttaessa myös telttamajoituksessa.

Vuoristovaelluksillamme vaellusreitit on suunniteltu siten, että korkeaan ilmanalaan totuttautumiseen jää riittävästi aikaa. Vuoristovaelluksilla kiinnitämme ohjelmissamme huomiota erityisesti turvallisuuteen, joka on aina ykkösprioriteetti matkoillamme.

Vaelluksen aikana jokainen voi kävellä omaan tahtiinsa. Suurimman osan vaelluksilla tarvitsemistasi tavaroista voit yleensä luovuttaa kantajien tai aasien kannettavaksi, ja itse kannat vain päivärepun. Vaelluksilla kantajille annettava varustemäärä vaihtelee kohteesta riippuen. Osassa vaelluskohteistamme säädökset varustemäärästä ovat tiukempia kuin toisaalla. Voit jättää varusteet, joita et tarvitse vaelluksella säilytykseen hotelliin vaelluksen ajaksi.

Myös kiipeilymatkoillamme suurin osa retkiohjelmasta on itse asiassa lähestymisvaellusta, ja teknistä kiipeilyä on matkasta vain pieni osuus jos lainkaan: Klassisia vaellushuippuja, joiden saavuttamiseen ei tarvita teknistä kiipeilyä tai kiipeilyvarusteita ovat esimerkiksi Afrikan korkein huippu Kilimanjaro Tansaniassa sekä Intian Stok Kangri

Mikä on patikointimatka? 

Patikointimatkat ovat yleisesti ottaen helpoimpia aktiivimatkojamme. Patikointimatka voi tapahtua vuoristossa, tasamaalla tai rannikolla, kuitenkin aina luonnossa ja kauniissa maisemissa liikkuen. Patikointimatkat eroavat vaelluksista siten, että patikointimatkoillamme tehdään päiväretkiä kävellen sen sijaan, että vaellettaisiin monipäiväistä vaellusreittiä ja yövyttäisiin matkan varrella. Patikointimatkoillamme itse asiassa yövytään usein mukavasti samassa hotellissa koko matkan ajan.

Patikointiretkillä kannat vain omaa päiväreppua varsinaisten matkatavaroiden säilyessä hotellissa. Patikointireitit matkoillamme on suunniteltu siten, että ne ovat turvallisia sekä myös tarjoavat asiakkaillemme elämyksiä ja sopivan määrän haastetta. Reittejä voidaan usein myös soveltaa tarvittaessa ryhmien kunnon ja kokemustason mukaan. Lounaat patikointipäivinä syödään piknikillä luonnon helmassa tai paikallisissa ravintoloissa. 

Patikointimatkamme sopivat periaatteessa kaikille peruskuntoisille, luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille ja motivoituneille kävelijöille. Huomioithan kuitenkin, että patikointimatkojakin on monentasoisia: Matkojemme patikointireitit vaihtelevat korkeuseroiltaan, jyrkkyydeltään ja haastavuudeltaan, ja niiden tasoluokitukset eivät ole verrannollisia muiden matkanjärjestäjien vastaaviin luokituksiin. Laaja aktiivimatkatuotantomme vaihtelee pääosin tasamaalla tehtävistä päiväretkistä aina haastaviin 7000-metrisille huipuille nousuihin, ja koko tämän kirjon on mahduttava vaikeustasoihin 1-5.

Tutustu aktiivimatkojemme vaikeustason luokituksiin.

Lisätietoja reiteistä ja niiden haastavuudesta löydät matkaohjelmistamme. Jos olet epävarma siitä, sopiiko jokin tietty matka sinulle, ota rohkeasti yhteyttä toimistollemme ja kysy lisää!

Mandala Travelin aktiivimatkat

Takaisin

Chat on WhatsApp