Adobestock+137951216

Nepalin parhaimmat vaellukset

13.12.2021

kirjoittanut: info mandalatravel

Takaisin

Mandala Travelin tiimi on vaeltanut Nepalin poluilla jo vuodesta -97. Aloimme järjestämään matkoja suomalaisille ryhmille Nepaliin 20-vuotta sitten. Olemme keränneet tähän Mandalan kokeneiden matkanjohtajien suosikki vaelluksia ja infoa mikä niistä tekee ainutlaatuisia ja kenelle ne sopivat parhaiten. Meille ensisijaisen tärkeää on matkaajien turvallisuus terveys sekä nautinto. Mandalalla on eritasoisia matkoja Nepalissa kevyemmistä vaelluksista haastaviin vuorikiipeily retkiin. Toivomme että tämä artikkeli auttaa sinua hahmottamaan mikä matka soveltuu sinulle parhaiten. Järjestämme myös räätälöityjä matkapaketteja yksilöllisiin tarpeisiin kuten haluat.

Ota yhteyttä ja kysy lisää! info@mandalatravel.fi 

 

Nepal+everest

Everestin alue

Uutuus Everest 3 solan vaellus on paras tapa kokea Everestin alue. Ylitämme 3 yli 5000 m korkuista solaa ja kuljemme myös osan matkaa Everest Base Camp vaellusreittiä. Tällä vaelluksella pääset ihailemaan näkymiä maailman korkeimmille huipuille ja kokeilemaan ohuemmassa ilmanalassa vaeltamista. Nousut korkeisiin solan ylityksiin ovat haastavia ja vaativat hyvää peruskuntoa. Suositeltavaa on, että osallistujilla on aikaisempaa vuorivaellus kokemusta.

Everest Base Camp vaellus on klassikko Himalajalla tätä reittiä kulkevat kaikki Everest retkikunnat. Reitin varrella on idyllinen Sherpojen asuttama Namche Bazarin pikkukaupunki, useita kyliä, tee tupia ja pieniä majataloja missä majoitumme. Nousemme pikkuhiljaa laaksojen rinteitä aina Everestin perusleiriin 5364 m, jossa vain retkikunnat saavat majoittua ja palaamme takaisin samaa reittiä. Tämä vaellus ei ole teknisesti haastava, mutta loppunousu perusleiriin on osalle vaeltajia rankka voit toki jäädä matalammalle ja nauttia upeista maisemista reitin varrella.

Everestin alueen vaellukset ja Mera Peak kiipeilymatka alkavat lennolla Luklaan 2860m josta jatketaan jalan. 

Mera Peak 6476m kiipeilymatka on upea lähes kuukauden pituinen matka, jossa pääsee vuorikiipeilyn tunnelmaan turvallisesti. Mera Peak on vaellus huippu, jonka kiipeämiseen ei tarvitse teknistä osaamista. Reittimme nousee pitkää solaa ylös, jonka varrella majoitumme pienissä majataloissa. Vietämme viimeisen yön yläleirissä jäätiköllä 5800 m korkeudessa ennen huipulle nousua. Tämä on henkisesti haastava ja fyysisesti rankka matka ja vaatii hyvää kuntoa ja varusteita.

Nepal maasivu

Annapurnan massiivin kansallispuisto

Annapurna alueella on useampia vaelluksia. Lyhyin niistä on nimeltään Poon Hill Trek ja hieman pidempi on Annapurna Base Camp vaellus, joka kulkee osittain samaa reittiä määränpäänä, on Annapurnan perusleiri. Mandala voi järjestää vaelluksia näille reiteille halutessasi.

Oma suosikkimme Annapurnan alueella on Annapurna Circuit -vaellus, jota usein kutsutaan yhdeksi maailman kauneimmista. Vaellus nousee trooppisesta bambu ja pilvi metsästä karun kauniiseen ylävuoristo maisemaan vanhaa suolakaravaanien reittiä. Matkalla on runsaasti paikallista kulttuuria, huikeiden joka päivä vaihtuvien maisemien lisäksi. Annapurna Circuit reitti soveltuu hyvin peruskuntoiselle. Thorung La solan ylitys 5416 m on rankka jossa nousemme n.900m ja laskeudumme saman verran Muktinathin kylään.  

Nepal+edited

Langtangin alue

Katmandun pohjoispuolella sijaitseva Langtangin alue on Himalajan helpoiten saavutettavampia alueita. Langtangin kansallispuiston vuoret nousevat yli 7000 metrin korkeuteen ja suosituimpiin Everestin tai Annapurnan alueisiin verrattuna alueella vierailee vielä hyvin vähän ulkomaalaisia. Mandalan Langtang vaellus kulkee Langtangin laaksoa halki jakki laidunten ja kuohuvien koskien, uljaiden vuorenseinämien ja metsien varjoissa. Matka sopii Himalajan ensivaellukseksi.

Takaisin