Nepalin parhaimmat vaellukset

13.2.2022

kirjoittanut: info mandalatravel

Takaisin

Nepal on vaeltajan unelmakohde! Mandala Travelin tiimi on vaeltanut Nepalin poluilla ja muualla Himalajan alueella jo vuodesta 1997. Aloimme järjestämään vaellus- ja muita matkoja Nepaliin suomalaisille ryhmille 20 vuotta sitten. Olemme keränneet tähän Nepalin parhaat vaellukset -blogiartikkeliin Mandalan kokeneiden matkanjohtajien suosikkivaelluksia, sekä tietoa siitä, mikä niistä tekee ainutlaatuisia ja kenelle ne sopivat parhaiten. Meille ensisijaisen tärkeää vaellusmatkoillamme on matkaajiemme turvallisuus, terveys sekä nautinto. Toivomme, että tämä artikkeli auttaa sinua hahmottamaan, mikä matka soveltuu sinulle parhaiten. 

Nepalin vaellus- ja kiipeilymatkoillamme majoitutaan majataloihin vaellusreittien varrella aina kun liikutaan asutuilla alueilla, joissa tämä on mahdollista. Teltoissa majoitumme vain asumattomilla alueilla, emme koskaan säästääksemme rahaa. Vaellusluvat ja kansallispuistomaksut sisältyvät kaikkien Nepalin vaellus- ja kiipeilymatkojemme hintaan, ja järjestämme luvat puolestanne. Nepalin vaelluksilla kannetaan itse vain päiväreppua, paikalliset kantajat kuljettavat muut varusteet. Nepalin vaellusryhmämme saavat Katmanduun saapuessaan matkojen hintaan kuuluvat 70-litraiset base camp -kassit, joihin kantajille menevät varusteet on kätevää pakata.

Järjestämme eritasoisia vaellus- ja kiipeilymatkoja Nepalissa kevyemmistä vaelluksista aina haastaviin vuorikiipeilyretkiin, joilla mahdollisuudet huipun tavoittamiselle ovat huolellisesti suunnitellusta nousuohjelmasta johtuen erittäin hyvät. Järjestämme Nepalin vaellusmatkoja ensisijaisesti parhaiden vaellussesonkien aikaan keväällä ja syksyllä, jolloin vaellus Nepalissa on sään puolesta miellyttävintä. Ryhmämatkojemme lisäksi järjestämme myös räätälöityjä vaellusmatkapaketteja Nepaliin yksilöllisiin tarpeisiin ja ohjelmalla, jonka itse haluat.

Ota yhteyttä ja kysy lisää! info@mandalatravel.fi 

Nepal%20everest

Everestin kansallispuisto

Everestin alue Nepalin koillisosassa kuuluu Sagarmathan eli Mount Everestin kansallispuistoon ja on upea, sherpakansan asuttama vuoristoalue, joka pitää sisällään Himalajan ja maailman korkeimpia huippuja. Everestin alueen vaellukset ja kiipeilymatkat alkavat lennolla 2860 metrin korkeudella merenpinnasta sijaitsevaan Luklaan, josta jatketaan matkaa jalan. Luklaan ei ole olemassa tieyhteyttä, eli lento on välttämätön, ellet sitten halua vaeltaa sinne muutamaa ekstrapäivää lähimmältä tieltä.

Uutuusmatkamme Everest 3 solan vaellus on kenties paras tapa kokea Everestin alue. Ylitämme matkalla kolme yli 5000 metrin korkuista solaa ja kuljemme myös osan matkaa Everest Base Camp -vaellusreittiä. Tällä ylävuoristovaelluksella pääset ihailemaan näkymiä maailman korkeimmille huipuille ja kokeilemaan ohuemmassa ilmanalassa vaeltamista. Nousut korkeisiin solan ylityksiin ovat haastavia ja vaativat hyvää peruskuntoa. Suositeltavaa on, että osallistujilla on aikaisempaa vuorivaelluskokemusta. Matkalla on yhteensä 20 vaelluspäivää.

Everest Base Camp vaellus on klassikkoreitti Nepalin Himalajalla: tätä suosittua vaellusreittiä kulkevat kaikki Everest-retkikunnat. Reitin varrella on idyllinen sherpojen asuttama Namche Bazaarin pikkukaupunki, useita kyliä, teetupia ja pieniä majataloja, joissa majoitumme. Nousemme pikkuhiljaa laaksojen rinteitä aina Everestin perusleiriin 5364 metrissä, jossa vain kiipeilyretkikunnat saavat majoittua, ja palaamme takaisin samaa reittiä. Tämä upea vuoristovaellus ei ole teknisesti haastava, mutta loppunousu perusleiriin on osalle vaeltajia rankka. Voit toki myös valita jäädä matalammalle nauttimaan upeista maisemista reitin varrella. Matkalla on yhteensä 14 vaelluspäivää.

Mera Peak 6476m kiipeilymatka on upea, lähes kuukauden pituinen matka, jossa pääset vuorikiipeilyn tunnelmaan turvallisesti. Mera Peak on vaellushuippu, jonka kiipeämiseen ei tarvitse teknistä osaamista. Vaellusreittimme nousee ylös pitkää solaa pitkin, jonka varrella majoitumme pienissä majataloissa. Matkan varrella pidämme lepopäiviä korkeaan ilmanalaan totuttautumista varten, mikä parantaa mahdollisuuksia ongelmattomaan huipulle nousuun huomattavasti. Vietämme viimeisen yön ennen Mera Peakin keskihuipulle nousua yläleirissä jäätiköllä, 5800 metrin korkeudessa. Tämä on henkisesti haastava ja fyysisesti rankka kiipeilymatka, joka vaatii hyvää kuntoa ja varusteita. Jos et omista kiipeilyvarusteita, varusteet on mahdollista vuokrata paikan päältä. Mera Peakin matkalla on yhteensä 18 vaellus- ja kiipeilypäivää.

Nepal maasivu

Annapurnan massiivin suojelualue

Annapurnan valtavalla, yli 7600 neliökilometrin kokoisella suojelualueella, joka oli myös Nepalin ensimmäinen suojelualue, on tarjolla useita eripituisia vaellusreittejä. Lyhyin niistä on nimeltään Poon Hill -vaellus ja hieman pidempi on Annapurna Base Camp -vaellus, joka kulkee osittain samaa reittiä, määränpäänään Annapurnan perusleiri. Mandala Travel voi järjestää vaelluksia näille reiteille halutessasi räätälöitynä, omassa yksityisessä ryhmässäsi.

Oma suosikkimme Annapurnan alueella on Annapurna Circuit -vaellus, jota usein kutsutaan yhdeksi maailman kauneimmista vaelluksista. Vaellusreitti Annapurnan massiivin ympäri nousee trooppisesta bambu- ja pilvimetsästä karun kauniiseen ylävuoristomaisemaan vanhaa suolakaravaanien reittiä seuraillen. Matkalla näet runsaasti paikallista kulttuuria, huikeiden joka päivä vaihtuvien maisemien lisäksi. Annapurna Circuit -vaellusreitti soveltuu hyvin peruskuntoiselle ja motivoituneelle vaeltajalle. Thorung La:n solan ylitys 5416 metrissä merenpinnan yläpuolella on rankka vaelluspäivä, jonka aikana nousemme n. 900m ja laskeudumme saman verran Muktinathin kylään solan toisella puolella. Annapurna Circuit -vaellusreitti sisältää nykyisellään yhteensä 8 vaelluspäivää. Reitin vaellettava osuus on hieman lyhentynyt aiemmasta, sillä alueen länsi- ja luoteispuolelle on viime vuosina rakennettu lisää teitä, emmekä koe mielekkäänä vaeltaa tietä pitkin.

Nepal%20edited

Langtangin alue

Nepalin keskiosassa, Katmandun pohjoispuolella sijaitseva Langtangin vuoristoalue ja kansallispuisto on Himalajan helpoiten saavutettavampia ylävuoristoalueita, jonne ei ole tarvetta lentää. Langtangin kansallispuiston vuoret nousevat yli 7000 metrin korkeuteen merenpinnasta, joten maisemat ovat takuulla vaikuttavat. Nepalin suosituimpiin vaelluskohteisiin, Everestin tai Annapurnan alueisiin verrattuna Langtangin alueella vierailee vielä toistaiseksi hyvin vähän ulkomaalaisia.

Mandalan Langtang-vaellus kulkee Langtangin laaksoa pitkin halki jakkihärkien laidunten ja kuohuvien koskien, uljaiden vuorenseinämien ja metsien varjoissa. Langtangin vaellusmatkalla on yhteensä kuusi vaelluspäivää. Matka sopii hyvin Himalajan ensivaellukseksi, sillä liikumme vaelluksella alle 4000 metrin korkeudella. Langtangin vaellusmatkan aikana on kuitenkin halutessaan mahdollista nousta myös lähes 5000-metrisille vaellushuipuille. Järjestämme Langtangin alueella myös räätälöityjä vaelluksia omassa, yksityisessä ryhmässäsi, mukaan lukien kahdeksanpäiväinen Helambu-vaellus.

Lisää Nepalin matkatarjontaamme löydät tästä linkistä.

Lue Mandalan blogissa myös:

Takaisin

Chat on WhatsApp