Vernazza%20cinque%20terre

Minne matkustaa syksyllä 2023?

6.8.2023

kirjoittanut: info mandalatravel

Takaisin

SYKSYN 2023 MATKAVINKIT

Kesä lähestyy loppuaan, ja nyt on viimeistään aika varata matkat alkusyksylle, ja miksei myös loppuvuodelle. Onkin siis myös aika tarjota syksyn matkavinkit aktiiviselle matkailijalle, syksyn patikointi-, vaellus- ja pyöräilykohteista kiertomatkoihin kaukomailla.

Italian patikointi- ja pyöräilymatkat

Aktiivimatkailijoiden kannattaa suunnata Välimeren alueelle syksyllä, jolloin kesän helteet ja massamatkailusesonki ovat ohitse. Esimerkiksi Italia on suurten kaupunkien ulkopuolella loistava aktiivimatkakohde.

Vaelluskausi Alpeilla ja Italian Dolomiiteilla päättyy syyskuussa. Patikointikohteet Italiassa sen sijaan ovat sään puolesta parhaimmillaan syys-lokakuussa. Löydät patikointimatkavaihtoehdoistamme monipuolisen kattauksen Italian maisemia, niin Toscanan kukkulamaastossa tai Pohjois-Italian Piemontessa, kuin Amalfin ja Cinque Terren jylhillä rannikoilla. Samalla pääset tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin ja ruokakulttuuriin. Italian matkoillamme yövytään usein maaseudulla, paikallisilla matkailutiloilla, jotka ovat jo elämys sinänsä.

Esimerkkejä Italian patikointikohteistamme:

Cinque Terren patikointimatka

Toscanan patikointimatka

Amalfin patikointimatka

Piemonten patikointimatka

E619ee7a 9520 4327 8ac7 5b109c3c1c74

Italia on myös erinomainen pyöräilykohde. Järjestämme erilaisia pyöräilymatkoja Italiaan kevät- ja syyskaudella, jolloin sää suosii aktiivimatkailijaa. Osassa pyöräilymatkoistamme reitit kulkevat tasamaalla, osassa maasto on kukkulaisempaa. Voit ottaa mukaan oman pyörän tai vuokrata sellaisen kauttamme paikan päältä. Näiden rentojen ja aloittelijoille hyvin sopivien Italian pyöräilymatkojen lisäksi löydät kotisivuiltamme myös haastavampia maantie- ja gravelpyöräilykohteita.

Esimerkkejä Italian pyöräilykohteistamme:

Toscanan pyöräilymatka

Apulian pyöräilymatka

Salenton pyöräilymatka

Sisilian pyöräilymatka

Italian lisäksi myös muu Välimeren alue, mm. Kreikka, Albania, Kypros tai Espanja, korkeimpia vuoristoalueita lukuun ottamatta, on aktiivimatkakohteena parhaimmillaan syys-lokakuussa, kun kuumin kesäkausi on ohitse, lämpötilat eivät ole liian kuumia reippailuun, ja reitit ovat rauhallisempia, kun lomailevien keskieurooppalaisten massat ovat poistuneet.

Koko valikoiman Euroopan aktiivimatkojamme löydät tästä linkistä.

Nepal%20tour%20%281%29

Nepal – maailman paras vaelluskohde

Suosikkikohteemme Nepal tarjoaa maailman hienoimpien vaellusmaastojen lisäksi niin luostareita ja kulttuurikohteita kuin koskenlaskua tai villieläinsafareita. Syys- ja kevätkuukaudet ovat säiden puolesta parasta aikaa vaeltaa Nepalin Himalajan alueella. Nepaliin voi toki matkustaa ympäri vuoden, mutta kevät ja syksy ovat sään puolesta miellyttävimmät ajankohdat vierailla Nepalissa. Vaellussesonki Nepalissa alkaa syyskuussa kesän monsuunikauden hellittäessä ja päättyy marraskuun loppupuolella Himalajan talven saapuessa.

Lue lisää Nepalin parhaista vaelluksista

Esimerkkejä Nepalin matkoistamme:

Annapurna Circuit -vaellus

Everest Base Camp -vaellus

Langtang-vaellus

Mera Peak -kiipeilymatka

Nepalin kiertomatka

Tutustu aktiivimatkojemme vaikeusasteisiin:

Lue lisää aktiivimatkojemme vaikeusasteista täältä

Gerogria%20country%20edited

Kaukomatkakohteita syksylle

Voiko syksyllä lähteä kaukomatkalle? Kyllä voi, ja itse asiassa sään puolesta monet kaukokohteet ovat parhaimmillaan kesä- ja talvikauden ulkopuolella. Kaukokohteita kiertomatkoille löytyy myös melko läheltä Eurooppaa: Alkusyksystä esimerkiksi eksoottiset Kaukasian alue ja Keski-Aasia ovat hyviä valintoja, sillä kesä näillä alueilla voi vuoristoalueita lukuun ottamatta olla hyvin kuuma. Samoin Lähi-Idän alue kuten Jordania tai Turkin Kappadokia on sään puolesta kohteena parhaimmillaan kevät- ja syyskuukausina.

Myös Intiassa kesälle ajoittuva monsuunikausi on ohi viimeistään lokakuun alussa, ja syksyn raikkaus ja luonnon vehreä kukoistus sadekauden jäljiltä ovat hyviä syitä matkustaa Intiaan syksyllä. Samoin paras matkailukausi trooppisessa Sri Lankassa alkaa lokakuussa ja päättyy alkukeväästä.

Myös Kaakkois-Aasiassa voi hyvin matkailla loppusyksystä, jolloin matkakohteet ovat sekä sään puolesta miellyttäviä, että myös rauhallisempia talven matkustussesongin ollessa vielä edessä päin. Sään osalta kuivempi kausi on jo käynnissä suurimmassa osassa aluetta. Thaimaassa tai Kambodzassa kuumat kesälämpötilat laskevat pikku hiljaa syksyn edistyessä, mutta esimerkiksi Vietnamin pohjoisosa ei sijaitse trooppisella vyöhykkeellä, ja lämpötilat siellä ovat talvella yllättävänkin viileitä, eli alue on sään puolesta eurooppalaiselle matkailijalle parhaimmillaan syksyllä tai keväällä.

Esimerkkejä kiertomatkakohteistamme:

Jordanian kiertomatka

Kaukasian kiertomatka

Uzbekistanin kiertomatka

Sri Lankan kiertomatka

Intian kiertomatka

Indokiinan kiertomatka

Vietnamin kiertomatka

Muista myös, että mikäli et löydä valikoimastamme sopivaa ryhmämatkaa, voit aina kysyä tarjousta räätälöidystä matkapaketista haluamaasi matkakohteeseen. Hinnat kahdelle henkilölle yksityisin palveluin ovat Euroopan ulkopuolella yleensä varsin kohtuulliset.

Lisätietoja räätälöidyistä matkoista

Takaisin

Chat on WhatsApp