Yleistä Mandala Travelin matkoista

Miksi tämä sivu kannattaa lukea?

Tältä sivulta löydät tärkeää tietoa aktiivi- ja kiertomatkojen eri matkatyypeistä, miten olemme majoitukset luokitelleet, mitä eri vaatimustasot tarkoittavat, sekä minkälaisia varusteita matkoille tarvitset. Otathan huomioon, että matkoillamme käytetyt luokitukset saattavat poiketa paljonkin muiden matkanjärjestäjien luokituksista tai matkatyypeistä. Olemme aina olleet oman polkumme kulkijoita ja vertaamme matkojamme vain muihin Mandala Travelin matkoihin. Siksi myös luokitukset ovat meidän näköisemme.

Majoituksen taso

(1) Basic - Majoitus vaatimattomissa vierasmajoissa tai hotelleissa, kun matkustetaan kauempana suosituista matkailukohteista tai vaelletaan kunnollisten tieyhteyksien ulkopuolella.

(2) Standard - Majoitus paikallisissa 3-4 tähden hotelleissa tai lodgeissa. Kaikki hotelliluokitukset perustuvat paikallisiin standardeihin. Huomaathan, että kaikissa maissa paikalliset luokitukset eivät vastaa kansainvälisiä standardeja.

(3) Comfort - Majoitus kansainvälisten hotelliketjujen hotelleissa, paikallisissa 4-5 tähden hotelleissa tai laadukkaissa lodgeissa.

Kiertomatkat

Opastetut kiertomatkat ovat upea tapa kokea kohdemaat, niiden asukkaat, luonto ja kulttuuri pintaa syvemmältä. Mandala Travelin matkavalikoimasta löytyy laaja valikoima erilaisia luonto- ja kulttuurimatkoja kiehtoviin matkakohteisiin eri puolilla maailmaa, mukaan lukien Andit ja Etelä-Amerikka, itäinen ja eteläinen Afrikka, Tiibet, Intia ja Himalajan alue, sekä Kiina ja Kaakkois-Aasia.

Osalla matkoistamme keskitymme kohdealueen kulttuuriin, ihmisiin ja nähtävyyksiin, osa taas on lähes puhtaasti luontomatkoja. Mukana matkavalikoimassamme on sekä laajoja usean maan kiertomatkoja, että matkoja, joilla keskitytään vain yhden maan luontoon ja kulttuuriin.

Kulttuurimatkat

Paikallisten ihmisten kohtaaminen on minkä tahansa matkan kohokohta. Mandala Travelin kulttuurimatkoilla syvennytään heidän elämään ja arkeen, sekä tutustutaan kohdealueiden eri uskontoihin ja historiaan. Modernikin elämä eroaa usein kaukomailla omastamme. Vieraiden kulttuurien kautta voimme oppia myös omastamme.

Mandala Travel tarjoaa monipuolisen kattauksen kulttuuripainotteisia kiertomatkoja, joilla tutustutaan paikalliseen kulttuuriin monin tavoin. Liikumme harvoin vierailluista ja pitkään sulkeutuneista Bhutanista, Tiibetistä ja Myanmarista aina eksoottisten suurkaupunkien vilskeeseen, kuten Tokioon tai Bakuun. Syrjäisiltä aavikoilta syvälle sademetsiin löydämme toinen toistaan mielenkiintoisempaa elämää.

Upeimpien kulttuurikohteidenkin suurin nähtävyys on usein paikallinen elämä itsessään. Seuraa vaikkapa masai-heimon jäseniä heidän omilla asuinmaillaan tai tee ostoksia paikallisilla toreilla Vietnamin ruokamatkalla. Kaikille kulttuurimatkoillemme voit lähteä turvallisin mielin, sillä asiantuntevat oppaamme opastavat paikallisiin tapoihin.

Safarimatkat

Safarimatka viittaa vahvasti villieläinten asuttamiin savanneihin ja viidakon äänistä täyttyviin iltoihin. Safarimatkat ovat yksi koko matkailualan hienoimmista elämyksistä, elävän luonnon kohtaamisen ollessa sykähdyttävä kokemus missä päin maailmaa tahansa. Mandala Travel tarjoaa safarimatkoja itäisen ja eteläisen Afrikan safarikohteiden lisäksi Aasiaan ja Etelä-Amerikkaan.

Gorillan jäljitys Ugandassa, Itä-Afrikan klassiset villieläinsafarit, Intian tiikerisafarit, Nepalin sarvikuonosafarit tai Sri Lankan norsulaumojen seuraaminen edustavat tyypillistä mielikuvaa jeepillä tai jalan tehtävistä safarimatkoista. Safarimatkailu ei kuitenkaan jää tähän. Miltä kuulostaisi valaiden jäljillä veneily, delfiinien kanssa uiminen tai pingviinien bongaaminen Etelämantereen risteilyllä? Galapagossaarilla liskot, kilpikonnat, linnut ja hylkeet ovat lähes käsin kosketeltavissa. Amazonin viidakoissa luontoretket tarjoavat ainutlaatuisia kohtaamisia paikallisen eläimistön kanssa.

Safarimatkojen suunnittelussa kannattaa aina kääntyä asiantuntijan puoleen. Tarjonta on värikästä ja hintahaitari melkoinen, tärkeintä on kuitenkin löytää juuri sinun toiveitasi vastaava matka, joka antaa ikimuistoisen luontoelämyksen.

Luontomatkat

Maailmamme monimuotoisuus on esillä kaikilla luontomatkoillamme. Upeat maisemat voivat olla vuoria, viidakoita tai aavikoita. Villieläinten näkeminen on monille matkailun tärkeimpiä kokemuksia, toinen taas haluaa kulkea läpi uljaimpien luonnonalueiden Himalajalta Amazonille.

Mandala Travel tarjoaa luontomatkoja Afrikkaan, Aasiaan ja Etelä-Amerikkaan. Klassisten Afrikan safarien lisäksi olemme nostaneet luontomatkavalikoimaamme planeettamme kiehtovimpia kohtaamisia ympäröivän luonnon ja eläinkunnan kanssa. Kauttamme kohtaat mm. Ugandan vuorigorillat, Afrikan luonnonihmeet, Ecuadorin Galapagossaarten jättiläiskilpikonnat, sekä Amazonin viidakoiden ja Intian, Sri Lankan ja Nepalin luonnonpuistojen villieläimet, joita pidetään kaikkia ainutlaatuisina, unohtumattomina luontoelämyksinä.

Luontomatkoilla polku saattaa olla kuoppainen, majapaikkana teltta tai loistohotelli. Joskus luonnon kohtaaminen vaatii kärsivällisyyttä, toisinaan villieläimet viihdyttävät parhaan taitonsa mukaan. Luonto on monesti tarua ihmeellisempää.

Aktiivimatkojen matkatyylit

Aktiivimatkatarjontaamme kuuluvat vaellusatkatpatikointimatkat, kiipeilymatkat sekä sukellus- ja pyöräilymatkat eri puolille maailmaa. Mielestämme kulttuurikokemukset ovat rikkaampia ja luonnonnähtävyydet suurempia, kun saavutat ne osallistuen ja pienellä vaivalla. Olit sitten kävellen, pyörällä tai vaeltaen, muistot tallentuvat kirkkaampina ja elävämpinä ja elävät pidempään.

Kaikki järjestämämme aktiivimatkat on suunniteltu tavallisille suomalaisille matkailijoille. Varsinaisia kuntovaatimuksia aktiivimatkoillemme ei ole, vaan ohjelmat on suunniteltu kaikille tämäntyyppisistä matkoista kiinnostuneille. Pyrimme aina löytämään aktiivimatkoista kiinnostuneille heitä itseään miellyttävän matkavaihtoehdon. Tärkeintä on, että asiakkaamme kokevat itse saaneensa matkasta oikean määrän haastetta. Suurin osa kiipeilyryhmistämme koostuu ensikertalaisista ja vaellusryhmämme ihan tavallisista suomalaisista, nuorista eläkeläisiin. Ota yhteyttä henkilökuntaamme, joka auttaa mielellään tekemään oikean matkavalinnan.

Patikointimatkat ja vaellusmatkat

Jalan liikkuminen avaa kokonaan uuden maailman. Patikoiminen luonnossa tai vuorilla tuo kasvit, eläimet, ihmiset ja kulttuurit lähelle, aivan käsin kosketeltavaksi. Vaeltaessa on hyvää aikaa tutustua matkaseuralaisiin ja paikallisiin. Saat oivan tilaisuuden rauhoittua ja antaa ajatusten virrata. Vaeltaminen voi olla myös itsensä voittamista ja fyysisten sekä henkisten voimavarojen testaamista. Patikoiminen ja vaeltaminen ovat todellisia tutkimusmatkoja paitsi kohteisiin, myös omaan kehoon ja mieleen.

Olemme etsineet ja tutkineet joukon kiinnostavia ja ainutlaatuisia vaelluskohteita, joiden salaisuudet aukeavat vain jalan. Valikoimassamme on monenlaisia vaihtoehtoja eri puolilta maailmaa ja kaikentasoisille vaeltajille. Olit sitten ensikertalainen tai jo lähes kaiken kokenut ja nähnyt patikoija, löytyy valikoimastamme varmasti sopiva reissu sinulle. Matkoissamme on vaelluksia helpoista muutaman päivän vaellusretkistä aina kolmen viikon telttavaelluksiin. Valitse omasi ja koe unohtumaton elämys!

Aktiivilomien suosion kasvaessa tarjoamme ison joukon kiehtovia patikointimatkoja. Näillä matkoilla yövytään mukavissa majoituksissa ja tutustutaan läheiseen luontoon ja nähtävyyksiin päiväpatikoiden merkeissä. Patikointimatkat ovat mukava yhdistelmä ulkoilua, kulttuuria ja hyvää ruokaa. Lisäksi patikointimatkat sopivat kaikille ulkoilusta kiinnostuneille.

Mitä eroa on patikointi- ja vaellusmatkalla?

Patikointikohteidemme joukossa on monia ainutlaatuisia ja maailman kauneimpia kohteita. Seikkaile Tokion ja Kioton välisellä Nakasendo trail- vaelluspolulla, koe tarunhohtoinen Petra Jordaniassa, tai katsasta Kappadokian ihmeelliset maisemat tai Patagonian ja Tulimaan erämaat ja villi luonto. 

Pyöräilymatkat

Vanhan sanonnan mukaan kun kerran opit pyöräilemään, muistat sen lopun elämääsi. Polkupyöräily eksoottisessa kohteessa on myös ikimuistoinen kokemus. Pyöräily on erinomainen ja ainutlaatuinen tapa tutustua kohdemaahan, sen kulttuuriin, ihmisiin ja nähtävyyksiin. Pyöräillessä et ole aikataulujen armoilla, vaan pystyt kulkemaan pitkiäkin etappeja, jotka eivät aina muilla kulkuneuvoilla ole edes mahdollisia.

Olet ehkä pyöräillyt kotimaassa tai käynyt jo kokeilemassa myös ulkomailla. Olemme kartoittaneet mielenkiintoisimmat pyöräilykohteet maailmalta ja tarjoamme kevyitä, luonnon helmassa tapahtuvia kulttuuripainotteisia matkoja sekä haastavampia pyöräilymatkoja - jokaiselle jotain, omien taitojen ja halujen mukaan. Reitistä riippuen tarjoamme usein pyörän, mutta matkasta riippuen, voit ottaa oman kulkupelisi mukaan tai vuokrata sellaisen paikan päältä. Koe maailma uusin silmin pyörän selässä!

Osaan pyöräilymatkoistamme olemme sisällyttäneet pyörien vuokran. Matkoissa, joihin ei sisälly polkupyörän vuokraa olemme neuvotelleet edulliset vuokrahinnat laadukkaista paikallisista maastopyöristä kohdemaissamme. Suosittelemme paikallisten pyörien käyttöä huollon ja varaosien saatavuuden vuoksi. Olet tervetullut pyöräilemään myös omalla pyörällä. Tällöin kannattaa kiinnittää huomiota pyörien pakkaamiseen sekä omien varaosien mukaan ottamiseen. Lähes kaikki käyttämämme lentoyhtiöt veloittavat oman tariffinsa mukaiset kulut erikoismatkatavaroista. Lisäinfoa ja neuvoja saat Mandala Travelin toimistolta.

Vuorivaellukset ja kiipeilymatkat

Vuorivaellukset ja kiipeilymatkat vievät sinut syvälle luontoon ja vuoristoon vain harvojen kulkemille reiteille. Nämä matkat ovat todellisia haasteita ja ”kerran elämässä” -kokemuksia. Näillä matkoilla majoitutaan yleensä teltoissa tai alkeellisemmissa vuoristomajoissa. Matkat ovat myös fyysisiä ja henkisiä haasteita, joilla mitataan sisua ja kestävyyttä. Ne ovat myös erittäin palkitsevia, ja viikkojen uurastus korvataan ennen kokemattomilla maisemilla sekä tietysti valloitetuilla vuorilla.

Suurin osa vuorimatkoistamme on haastavia, mutta vain vähän teknisiä taitoja vaativia retkiä. Niille voi osallistua, vaikka ei olisikaan kokenut vuorienkävijä, mutta kohteet vaativat, että olet luottavainen omaan kuntoosi tai valmis harjoittelemaan päättäväisesti matkaa varten. Tarjoamme lyhyitä, teknisiä taitoja vaativia kiipeilymatkoja sekä pidempiä ja raskaampia vaelluksia maailman kiehtovimmissa kohteissa. Kokeneet ja ammattitaitoiset oppaamme pitävät sinusta aina huolen. Autamme mielellämme unohtumattoman vuoristokokemuksen valinnassa!

Aktiivimatkojen luokitukset

Olemme luokitelleet matkojemme vaikeusasteet viiteen eri luokkaan, helpoista raskaisiin. Vaikeusasteiden on tarkoitus antaa kuva aktiivimatkan fyysisestä ja henkisestä vaativuudesta. Vaikeusasteet ovat aina subjektiivisia, joten jos olet epävarma sopiiko joku tietty matka vaikeusasteeltaan juuri sinulle, ole yhteydessä toimistoomme, niin autamme sinua mielellämme.

Vaikeusasteluokituksiin vaikuttavat useat eri tekijät kuten päivän pituus, maasto, korkeus merenpinnasta, majoituksen taso sekä sääolosuhteet. Koska osa näistä tekijöistä on muuttuvia, voidaan luokituksia pitää vain suuntaa-antavina. Vaikka olemme pyrkineet tekemään luokituksista mahdollisimman selkeitä, ne eivät huomioi yksilön motivaatiota, kuntoa tai aikaisempaa kokemusta. 

(1) Helpot aktiivimatkamme sopivat lähes jokaiselle peruskuntoiselle. Nämä ohjelmat sisältävät lyhyitä päivämatkoja sekä runsaasti lepotaukoja. Liikumme hyviä polkuja ja teitä pitkin matalassa ilmanalassa. Otathan huomioon, että harvoin kuljemme pelkästään tasaista tietä tai polkua.

(2) Helppo + -tunnuksella merkityt matkat sopivat lähes jokaiselle peruskuntoiselle. Matka sisältää hieman helppo-luokitusta enemmän nousuja ja laskuja sekä paikoittain hankalampia maasto-osuuksia. Päivämatkat ovat hieman helppo-luokitusta pidempiä ja matkan kokonaisvaatimustaso jonkin verran vaativampi. 

(3) Keskitasoiset matkat sopivat suurimmalle osalle aktiivisia aikuisia. Keskitasoisiksi luokitellut matkat vaativat kuitenkin hyvää peruskuntoa, sillä ne sisältävät paikoittain jyrkkiä nousuja ja laskuja tai pitkiä siirtymisiä. Keskitasoiset matkaohjelmat sisältävät useampia fyysisesti vaativampia päiviä peräjälkeen. Nämä matkat vaativat yleensä korkeaan ilmanalaan totuttelua sekä mielellään hieman aiempaa kokemusta. 

(4) Vaativa-merkinnällä varustetut matkat ovat fyysisesti haastavia ja sopivat kokeneemmalle, pitkiin päiviin ja vaativaan maastoon tottuneelle, tai hyväkuntoisille ja seikkailumielisille. Matkat sisältävät hankalia maasto-osuuksia, pitkiä nousuja, mahdollisesti jäätiköllä liikkumista sekä pitkäkestoista oleskelua ohuessa ilmassa tai useita fyysisesti rasittavia päiviä peräjälkeen. 

(5) Raskas aktiivimatkaohjelma sisältää useita pitkiä päiviä kaukana asutuksesta. Matkoilla oleskellaan pitkiä aikoja korkeassa ilmanalassa. Matkat saattavat sisältää myös haastavia solien ylityksiä sekä teknisempiä osuuksia vaellushakkuja ja jäärautoja käyttäen. Raskas-merkinnällä varustetut matkat vaativat erittäin hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa sekä aikaisempaa kokemusta pidemmistä vaelluksista.

Varusteet ja matkainfot

Mandalan kiipeilyryhmissä on mahdollista vuokrata tekniset kiipeilyvarusteet paikan päältä matkan ajaksi, jolloin vältyt kalliilta hankinnoilta. Autamme varusteiden valinnassa ja hankinnassa. Nepalin vaellusryhmämme voivat lisäksi saada matkoillemme Mandalan vaelluskassit, jotka kulkevat mukavasti kantajien tai eläinten matkassa eikä sinun tarvitse hankkia tai uhrata omaa laukkuasi. Lähes kaikilla vaellus-ja kiipeilymatkoillamme sinun tarvitsee kantaa itse vain oma päiväreppusi, ja matkatavarat kulkevat aina seuraavaan majapaikkaan.

Pyöräilymatkoillamme järjestämme asianmukaiset polkupyörät kohdemaasta ja usein ne kuuluvat myös matkan hintaan. Pyöräilymatkoilla on tarjolla myös huoltoajoneuvo.

Järjestämme vaativimmille aktiivimatkaryhmillemme (kiipeilymatkat ja pidemmät ylävuoristovaellukset) infotilaisuuden noin kuukausi ennen lähtöä, jossa käymme läpi matkaan liittyvät yksityiskohdat ja voit varmasti lähteä luottavaisin mielin matkaan. Mikäli olet estynyt infotilaisuudesta, kaikki tarvittava tieto lähetetään sinulle myös sähköpostilla. Verkkosivuiltamme löydät matkakohtaiset varustelistat, tietoa viisumeista, matkan aikana tulevista kuluista sekä muista matkaan liittyvistä aiheista.

Miten varaan matkan?

Kysymyksiä ja vastauksia Mandalan matkoista

Lisätietoa matkoillamme huomioitavista asioista

Mandala Travelin kestävän kehityksen tavoitteet

Chat on WhatsApp